Vedeţi aici cine joacă la ruleta redistribuirii: Mircea Toader şi Eugen Chebac îşi fac bagajele pentru Parlament

Vedeţi aici cine joacă la ruleta redistribuirii: Mircea Toader şi Eugen Chebac îşi fac bagajele pentru Parlament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Redistribuirea mandatelor la nivel naţional reprezintă pentru cei mai votaţi dintre candidaţii Partidului Poporului - Dan Diaconescu şi Alianţei România Dreaptă (ARD) şansa de a prinde un mandat parlamentar. În acest moment, potrivit calculelor noastre, ambele formaţiuni au depăşit coeficientul electoral al circumscripţiei, astfel că vor beneficia sigur de cel puţin câte un mandat de deputat fiecare, care va fi atribuit celui mai votat candidat din fiecare partid.

Democrat-liberalul Mircea Toader a obţinut cel mai bun rezultat dintre toţi candidaţii ARD - 5.927 de voturi (24,29 procente), fiind urmat în top de Doruleţ Resmeriţă - 5.237 de voturi (18,84 la sută). În concluzie, ARD va obţine, prin redistribuire, un mandat de deputat, iar acesta îi va reveni lui Toader. Gălăţenii din Colegiul nr. 2, zona Tecuci, ar avea astfel o dublă reprezentare în Parlament: Laurenţiu Chirvăsuţă (USL-UNPR) şi Mircea Toader (ARD - PDL).

În acelaşi timp, fostul preşedinte al judeţului, Eugen Chebac, va beneficia de mandatul de deputat ce-i va reveni PP-DD, formaţiune al cărei lider interimar este în momentul de faţă. Chebac a obţinut, în Colegiul nr. 3 (la sud de Teucuci), un scor de 4.580 de voturi (22,68 la sută), cel mai mare dintre toţi candidaţii PP-DD la deputăţie. Eugen Chebac îl va dubla pe liberalul George Scarlat, deputatul titular al USL în Colegiul nr. 3.

În condiţiile în care, graţie rezultatului foarte bun obţinut de PP-DD la Galaţi, adepţilor lui Dan Diaconescu le vor reveni încă un mandat de deputat ori unul de senator, şanse mari de a intra în Parlament le revin lui Gheorghe Mănăilă, consilier judeţean, sau lui Nicolae Marin, primarul comunei Pechea. Mănăilă a obţinut al doilea rezultat la nivel judeţean - 3.849 de voturi (14,5 procente). Dacă PP-DD se va alege cu un post de senator, atunci beneficiarul ar fi Nicolae Marin, care este gata să renunţe la funcţia de primar al comunei Pechea dat fiind că a luat 12.986 de voturi (20,25 de procente) - cel mai bun rezultat la Senat din partea PP-DD. Rezultatele certe le vom afla după ce Biroul Electoral Central va anunţa rezultatele definitive ale alegerilor.

Citit 3616 ori Ultima modificare Marți, 11 Decembrie 2012 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.