Deputatul Aurel Nechita a demisionat din funcţiile publice
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Deputatul Aurel Nechita a demisionat din funcţiile publice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dr. Aurel Nechita, deputat PSD în Colegiul nr. 9, ne-a declarat că a demisionat ieri din toate cele trei funcţii din care se suspendase la începutul anului - decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, şef de clinică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi şi preşedinte al Colegiului Medicilor. Deputatul a luat această decizie pentru a destrăma suspiciunile de incompatibilitate care planau asupra sa.

„Nu a existat nicio incompatibilitate”, ne-a declarat tranşant Aurel Nechita, precizând că eventuale probleme pe acest subiect ar fi putut apărea de la 1 februarie, când expira termenul prevăzut de Statutul deputaţilor şi senatorilor, interval în care aleşii trebuie să decidă dacă păstrează mandatul sau renunţă la el în favoarea funcţiilor cu care sunt incompatibili. Dr. Nechita a punctat că la începutul anului s-a suspendat din cele trei funcţii - decan, şef de clinică şi preşedinte al Colegiului Medicilor şi a cerut opinia Agenţiei Naţionale de Integritate, dacă suspendarea este suficientă şi pune capăt unei eventuale stări de incompatibilitate.

Numai că ANI a transmis, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, că „deţinerea concomitentă a calităţii de deputat şi a funcţiilor faţă de care a operat suspendarea, respectiv de şef de clinică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi, preşedinte al Colegiului Medicilor - filiala Galaţi şi decan al Facultăţii de Medicină este de natură să genereze o stare de incompatibilitate în această perioadă”.

În consecinţă, după cum ne-a declarat, politicianul şi-a dat demisiile din cele trei funcţii importante pe care le deţinea. Dr. Nechita va continua să predea la Facultatea de Medicină din Galaţi, al cărei părinte este considerat, iar până la organizarea unui concurs pentru funcţia de decan, prerogativele au fost preluate de dr. Costinela Georgescu, prodecanul Facultăţii de Medicină.

Citit 4052 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Ianuarie 2013 12:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.