Deputatul Aurel Nechita a demisionat din funcţiile publice
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Deputatul Aurel Nechita a demisionat din funcţiile publice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dr. Aurel Nechita, deputat PSD în Colegiul nr. 9, ne-a declarat că a demisionat ieri din toate cele trei funcţii din care se suspendase la începutul anului - decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, şef de clinică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi şi preşedinte al Colegiului Medicilor. Deputatul a luat această decizie pentru a destrăma suspiciunile de incompatibilitate care planau asupra sa.

„Nu a existat nicio incompatibilitate”, ne-a declarat tranşant Aurel Nechita, precizând că eventuale probleme pe acest subiect ar fi putut apărea de la 1 februarie, când expira termenul prevăzut de Statutul deputaţilor şi senatorilor, interval în care aleşii trebuie să decidă dacă păstrează mandatul sau renunţă la el în favoarea funcţiilor cu care sunt incompatibili. Dr. Nechita a punctat că la începutul anului s-a suspendat din cele trei funcţii - decan, şef de clinică şi preşedinte al Colegiului Medicilor şi a cerut opinia Agenţiei Naţionale de Integritate, dacă suspendarea este suficientă şi pune capăt unei eventuale stări de incompatibilitate.

Numai că ANI a transmis, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, că „deţinerea concomitentă a calităţii de deputat şi a funcţiilor faţă de care a operat suspendarea, respectiv de şef de clinică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi, preşedinte al Colegiului Medicilor - filiala Galaţi şi decan al Facultăţii de Medicină este de natură să genereze o stare de incompatibilitate în această perioadă”.

În consecinţă, după cum ne-a declarat, politicianul şi-a dat demisiile din cele trei funcţii importante pe care le deţinea. Dr. Nechita va continua să predea la Facultatea de Medicină din Galaţi, al cărei părinte este considerat, iar până la organizarea unui concurs pentru funcţia de decan, prerogativele au fost preluate de dr. Costinela Georgescu, prodecanul Facultăţii de Medicină.

Citit 3727 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Ianuarie 2013 12:37

8 comentarii

 • postat de Suleiman sub domnia politicului
  Joi, 31 Ianuarie 2013 15:45
  si cand aveti timp ptr.toate aceste functii d-le doctor,deputat presedinte si decan?Daca ati contribuit la infiintarea fac de medicina la Galati,felicitari,ins
  a pun in balanta si oameni capabili cu 2 sau chiar 3 facultati care n-au nici un loc de munca.


  mai fratilor,mai scurtati din cuvintele astea si nu le mai schimonositi asa .Daca vreti sa vorbiti numai voi , atunci scrieti ce vreti si lasati cititorii in pace!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un fan al domnului profesor
  Joi, 31 Ianuarie 2013 12:10
  Un dobitoc, un mare prost din cauza caruia copilul meu era sa moara.... Si mai grav e ca el pregateste generatii de medici! Sa ne fereasca Dumnezeu! Un afemeiat libidinos, un om ce tine umbra pamantului degeaba! Du-te la Bucuresti si lasa-ne!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatean al Galatiului
  Miercuri, 30 Ianuarie 2013 14:12
  Observ ca "oamenii" nu se pot abtine sa nu arunce cu noroi. Calitatea unui om sta in ce a facut el pt ceilalti nu pt el.
  Dr. Nechita (din punctul meu de vedere) a facut multe. Cele mai importante:
  1 - A renovat si a adus Spitalul de copii la un nivel foarte bun - ma refer dotari si modernizari. (cu bani UE)
  2 - A infiintat FMFG si prin aceasta a format si a dat generatii de medici, asistente, farmacisti.
  O sa se spuna ca sunt praf cei care ies de pe bancile scolii. Eu zic, ca totul tine de student, el poate termina cu 5 si cu putine cunostinte si poate termina cu 10 si sa fie foarte bun, tot medic se numeste. Diferenta se va face pe parcurs si la angajare. Din cate s-a scris in ziar rezultatul la rezidentiat (examen national) a fost 9 din 10 studenti de la Galati au luat rezidentiatul. Eu zic e este o performata tinand cont de nivelul altor facultati din tara.
  In conluzie: Voi cei care dati doar din gura mergeti la (pe) camp si lasati oamenii, fie ei politici, sa faca ceva pt Galatiul asta. M-am saturat de clasa politica care promite, vrem sa se vada faptele si atunci o sa castige respectul nostru.
  O zi buna tuturor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de yo
  Miercuri, 30 Ianuarie 2013 09:28
  A sperat ca face partidul atoatestapanitor ceva si cei de la ANI nu il vor deranja......s-a inselat, asta vara au pierdut un razboi astfel ca "dictatorul" le sta in continuare in coaste. Un pic de rabadare, anul viitor se da liber la absolut toate faradelegile!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Miercuri, 30 Ianuarie 2013 09:22
  Cel mai bun medic din Galati ramane acceleratul de Bucuresti! Facultate de medicina in Galati, o gluma proasta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Miercuri, 30 Ianuarie 2013 08:57
  Un dr. nesimtit, imbuibat peste masura ( daca-l intepi plesneste ) adica cel mai "capabil" caci in rest, un medic tinar care vrea sa-si dovedeasca profesionalismul, nu are loc de personaje ca acest Nechita, "taticul medicinei" de Galati, ca intr-o universitate serioasa nu era cazul. As vrea sa-l vad pe-asta lucrind in strainatate la un spital de urgenta doar ca si asistent, ca nu ar putea profesa ca medic, chiar daca este el supranumit "tatic" de univ. provinciala. Competenta si-ar fi spus cuvintul intr-o atare situatie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Desfiintarea Spitalului Municipal Galati
  Miercuri, 30 Ianuarie 2013 05:04
  Ce sacrificiu inutil a facut doctorul ca sa ne fericeasca pe toti. Bine ca am scapat de el, desi de acolo, din Parlament, ne poate face mai mult rau decat de aici. Faca-se voia necuratului!
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Miercuri, 30 Ianuarie 2013 01:09
  Arogant imbuibat si nesatul de functii si de bani.
  Nu esti capabil la un efort de 8 ore pe zi la UN loc de munca, pe cind tu voiai sa sugi la PATRU.
  Problema e la 4 CE?
  Dar asta nu e nimic.
  Ai depus juramintul in urma cu PESTE 30 zile (in 21.12.2012).
  Deci, conform cu Regulamentul de functionare al Camerei Deputatilor, Sectiunea 2 - Incompatibilitati, art. 200, alin. (1) si (2), nu mai esti, DE DREPT, parlamentar.
  In plus esti mincinos, deoarece data limita nu e 1.02.2013.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.