Nemulţumiţi, dar cu traista plină. Buluceală la distribuirea alimentelor UE

Nemulţumiţi, dar cu traista plină. Buluceală la distribuirea alimentelor UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă până acum Primăria se ruga de nevoiaşi să vină să-şi ridice alimentele UE, ieri, punctele de distribuţie a acestor ajutoare au fost luate cu asalt, iar municipalitatea a fost acuzată de "lipsă de organizare". Zeci de gălăţeni s-au bulucit cu noaptea-n cap pentru a fi siguri că apucă unul dintre pachetele cu alimente suplimentate şi au fost nevoiţi să aştepte mai bine de o oră, pentru că distribuţia pachetelor a început cu întârziere. De aici la nemulţumire, vociferări, reproşuri şi acuzaţii n-a mai fost decât un pas.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, ne-a explicat de ce s-a creat această situaţie: „Am obţinut în ultima clipă aprobarea pentru a mări cantităţile suplimentare şi a trebuit să rezolvăm în timp record partea birocratică şi asamblarea pachetelor. Astfel, în loc de câte două cutii de mazăre şi două de roşii în bulion, am primit aprobarea să dăm câte opt cutii cu mazăre şi 12 cu roşii în bulion. În loc de ora 8.00 a început distribuirea cu aproape o oră şi un sfert întârziere, pentru că nu era pregătit niciun pachet cu noile cantităţi. Precizez că persoanele care primesc aceste suplimente sunt cele care au mai primit deja cantităţile regulamentare”.

Măsura de a suplimenta cantitatea de alimente a fost luată de Primărie pentru că 8.000 din cei 19.000 de gălăţeni, câţi aveau dreptul la alimente UE, nu s-au interesat de pachete timp de patru luni. Ca să nu se risipească alimentele sau să le trimită în judeţ, municipalitatea a luat măsura de a suplimenta cantităţile şi de a le distribui celor interesaţi.

Citit 1886 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2013 22:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.