INTERVIU / Viceprimarul Florin Popa: „Bateriile de garaje nu sunt o soluţie de viitor”

INTERVIU / Viceprimarul Florin Popa: „Bateriile de garaje nu sunt o soluţie de viitor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 „Mulţi au transformat garajele în ateliere, bucătării de vară, depozite, şi-au făcut beciuri, racorduri ilegale de apă şi canalizare”„Va fi greu până apare prima parcare supraterană, după aceea vom încerca să facem în fiecare cartier”


Viceprimarul Florin Popa, liderul organizaţiei municipale a PSD Galaţi, a fost city-managerul Galaţiului în mandatul trecut şi şi-a legat numele de iniţierea unor proiecte de anvergură aflate acum în derulare.
- Domnule Florin Popa, e mai uşor să fii viceprimar decât city-manager?
- Ceea ce am făcut în mandatul trecut a fost un pionierat având în vedere că această funcţie era nou-creată, nu existau reglementări exprese prin lege, se puteau prelua din atribuţiunile primarului, şi am încercat să o fac cât mai bine. La nivelul Ministerului Administraţiei, am participat împreună cu ceilalţi angajaţi ca administratori publici la un curs de formare, beneficiind de experienţa unor specialişti din străinătate, dar practica a demonstrat că sunt mai multe lucruri care trebuie făcute ca manager al unui municipiu de nivelul Galaţiului. Actualul administrator public încearcă să armonizeze aparatul propriu al primarului cu Consiliul Local, o postură deloc de invidiat pentru că CL este un organism politic, iar aparatul propriu al primarului e în schimbare. Când vrei să faci ceva, bătaie de cap este în permanenţă, important este să faci bine şi să rămână ceva în urma ta.
- Care sunt cele mai importante proiecte din mandatul de administrator public?
- Concretizarea prin contracte şi licitaţii a unor obiective de interes major pe infrastructură – proiectele din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană – modernizarea axei Oţelarilor-Stadionului-Frunzei–Asachi, modernizarea Grădinii Publice şi a Parcului Rizer, strada Unirii, parcarea de TIR-uri. Sunt obiective importante care rămân în zestrea municipalităţii.
- Primarul Marius Stan a găsit tot felul de hibe în proiectele nominalizate: modernizarea fântânii arteziene din Grădina Publică nu a fost prinsă în proiect, în Parcul Rizer nu exista rigolă, pe Oţelarilor nu existau refugii în staţiile de tramvai? Cât despre parcarea de TIR-uri, actualul city-manager, Aurel Vlaicu, spune că trebuie făcute lucrări de consolidare a terenului pentru că nivelul apei este mai sus decât prevedea proiectul. Cum vă explicaţi toate astea?
- În momentul în care treci de faza studiului de fezabilitate şi se aprobă nişte indicatori tehnico-economici, urmează proiectarea. Nu numai la nivelul Primăriilor, nici la ministere, în acest moment, nu există un aparat tehnic, de specialitate, verificator de proiecte, care să poată lua un proiect cap-coadă şi să poată spună dacă ceea este inclus în programul acela este sută la sută corect şi nu s-a omis nimic! Din păcate, mai sunt şi scăpări. Specialiştii Primăriei din Direcţia Tehnică, Serviciile de Reparaţii sau Investiţii au verificat aceste proiecte, dar, din păcate, nu au sesizat lucrurile acestea. E foarte bine când le sesizezi pe parcursul execuţiei pentru că pot fi corectate din mers! Nu cred că sunt făcute cu rea-credinţă, numai cine nu munceşte nu mai şi greşeşte. Să pun greşeala pe seama unui proiectant e posibil, dar nu vreau să fiu rău! În privinţa parcării de TIR-uri, cei care au făcut proiectul tehnic au avut obligaţia să facă şi sondaje, studii topo, geo, nu pot să vă spun că le-au făcut sau nu, dar cred că ceea ce susţine dl Vlaicu constituie o măsură suplimentară de siguranţă. Nu vreau să fiu maliţios, dar cred că a fost puţin exagerat. O astfel de parcare ne trebuie, aşa cum ne mai trebuie încă una înspre Fileşti.
- Care credeţi că sunt investiţiile de care Galaţiul are nevoie?
- Lucrările la infrastructură sunt capitale. Va trebui să rezolvăm problema străzii Anghel Saligny unde liniile de tramvai sunt amplasate atipic. O să le trecem pe centru şi vom avea câte două benzi de circulaţie pe laterale. După ce terminăm Ana Ipătescu şi vom face Gării, Bravu, Egalităţii, Enescu. Şi pe Siderurgiştilor trebuie făcute lucrări de modernizare. Va trebui să rezolvăm în mod coerent problema unor parcări supraterane care să asigure descărcarea zonelor aglomerate. O parcare subterană e mai pretenţioasă, pentru că structura solului la Galaţi nu prea permite. Mai degrabă facem parcări supraterane şi cu timpul lumea va înţelege că aceste parcări sunt viabile, bune şi asigură riveranilor posibilitatea să-şi parcheze autoturismele.
- Chiar dacă pentru asta o să trebuiască să-şi „sacrifice” garajele?
- Aceste baterii de garaje au constituit nişte soluţii în anumite perioade. Au dat posibilitatea ca fiecare, pe lângă maşină, să-şi mai bage înăuntru şi surplusul din gospodărie. Din păcate mulţi le-au transformat în ateliere, bucătării de vară, depozite de alimente, de orice fel, au şi beciuri ilegale, şi-au făcut racorduri de apă şi branşamente ilegale în reţelele de canalizare; sunt o serie întreagă de lucruri pe care unii le-au considerat benefice pentru confortul personal, dar în acest moment trebuie să ne gândim la confortul general, al tuturor locuitorilor. Va fi greu până apare prima parcare, după aceea vom încerca să rezolvăm în fiecare cartier. Avem în vedere nişte zone ţintă, dar nu e bine să le nominalizez pentru că apar revendicatorii şi le blochează.
- În Consiliul Local, PSD nu a fost de acord ca subtraversarea Dunării să fie trecută pe lista de investiţii care ar putea fi finanţate prin contractarea unui credit. Vor mai exista astfel de momente în care USL nu va mai vota ca un „monolit”?
 - Suntem gălăţeni, ne dorim tot ce e mai bine şi mai trainic pentru Galaţi. Apariţia unor astfel de proiecte, insuficient fundamentate după părerea mea, a generat o discuţie pe care au am considerat-o principială. Ceea ce am spus eu a fost că un studiu de fezabilitate evaluat la o grămadă mare de bani, comportă un anumit risc. Când eu, ca Primărie fac un astfel de studiu de fezabilitate, există riscul să nu poată fi folosit. Primăria nu va fi niciodată în postura să finanţeze realizarea unui astfel de obiectiv – valorile sunt uriaşe. Ori, în varianta în care mergem pe un parteneriat public-privat, toată lumea ştie că cel care vine într-un parteneriat îşi face studiu de fezabilitate care să poată fi folosit pentru obţinerea finanţării de la diverse instituţii financiare româneşti sau străine. Eu am avut posibilitatea să intru într-o astfel de subtraversare la Shanghai. A fost o nebunie: am trecut pe sub Fluviul Galben, printr-o construcţie impresionantă, pe şase benzi de circulaţie pe sens, dar într-un municipiu care are 15-16 milioane de locuitori şi o forţă economică fantastică. Nu neg că şi nouă ne-ar prinde bine o astfel de subtraversare, dar cred că ar trebui mai bine pregătită, şi soluţia viabilă este într-un parteneriat public-privat. În USL nu se va întâmpla nimic nici în plan naţional, nici în plan local, construcţia s-a dovedit a fi puternică şi eu cred că are viitor. Ca lucrurile să meargă foarte bine, va trebui să avem o comunicare mai bună.

Citit 10550 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2013 10:07

48 comentarii

 • postat de Voda prin loboda
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 11:01
  Fostu-le director, city-manager si mai nou, vice-primar, prin jungla africana nu ai fost? E singurul loc pe care merita sa-l vizitezi pentru aptitudinile pe care le ai.
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 05:55
  Il informez pe David ca din evaziune fiscala nu se aduc la buget ,TVA ,contributii CAS ,CNAS ,somaj,impozite si nici bani pentru pensii si salarii . Il provoc sa-mi arate o taraba din piata care elibereaza bonuri fiscale ,calea pentru reducerea evaziuniei fiscale ,Aceiasi siuatie este si la chioscuri si chiosculete ,chiar si magazine ,cu mici exceptii .Il provoc sa constate cate spatii comerciale in cladiri nu sunt neutilizate si sa inceapa cu hala pietei Micro 21 .
  0
  0
  Raportează
 • postat de ALINA
  Marți, 09 Aprilie 2013 23:11
  Acest POPA este un neispravit , recunoaste ca a gresit dar nu-si da demisia , Mai are de vizitat cateva tari .
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Marți, 09 Aprilie 2013 22:15
  CORECTEZ: ,,si NU doar de al lui personal"
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Marți, 09 Aprilie 2013 22:13
  Poate daca stia si durbi de viitorul Galatiului, si doar de al lui personal, nu aveam atat tziganiada in Galatiul asta : garaje, chioscuri, (bineinteles construite, care pe unde a vrut, fie spatii verzi , fie trotuare), soferi idioti ce nu au alta regula decat 1,5 lei, cladiri istorice ajunse moloz, etc
  0
  0
  Raportează
 • postat de preotul
  Marți, 09 Aprilie 2013 21:31
  huoooooooooooooo, lua-te-ar dracu de papagal cleios !
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 09 Aprilie 2013 19:46
  papi caca casanova
  0
  0
  Raportează
 • postat de stan
  Marți, 09 Aprilie 2013 18:57
  De ce va mirati ca ,calcati in c----i de ciine, pai de ce politia locala nu-i amendeaza pe cei care se si uita ce culoare are c_______?Sunt niste nesimtiti posesorii de caini care nu se sinchisesc sa le puna macar niste pampersi la c______.Ar trebui ca toti cei care au caini in apartamente la bloc sa suporte cheltuieli ca si pentru o persoana ,unde mai pui ca-i plimba si cu liftul pina la apartament.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Barbosi
  Marți, 09 Aprilie 2013 18:07
  Cum adica ,nu ne mai putem debransa de la serviciile Apaterm,pentru ane monta CT si a avea o viata civilizata ?De unde o asemenea aberatie?Nu mai au de unde mulge?
  0
  0
  Raportează
 • postat de sevilla 86
  Marți, 09 Aprilie 2013 17:53
  sa se gandeasca inainte ce era in locul acestor garaje,...in mare parte gropi de gunoi...vorba multa si fapte ioc...nu sunt in stare sa intretina parcurile existente, in care leaganele au devenit pericole pentru copii si ei vorbesc de modernizari...ce fac cu magaria APATERM acesti oameni pe care i-am ales....chiar va rog sa dezbateti pe larg "GOLANIA CU ZONELE UNITARE", nu vor sa mai aprobe debransari ca raman astfel fara fraieri de unde sa mulga...nu mai de unde mulge nenorocitii acestia...
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean, pentru realizatoarea acestui articol-interviu
  Marți, 09 Aprilie 2013 16:22
  Stimata doamna, dv-stra ati remarcat cat de nemultumiti sunt galatenii dupa ce lecturati noianul asta de comentarii ? Daca da, exista vreo sansa ca aceste comentarii de nemultumire sa ajunga la urechile/ochii incompetentilor care ne-au cersit votul ,promitandu-ne cate in luna si in stele numai sa se vada cocotati la putere ???Oare acesti haiduci de moda noua ( fura de la saraci si impart intre ei , bogatii ! ), nu realizeaza cam ce pericol ii paste atunci cand se va umple paharul suferintei ?!? Ar fi bine sa le transmiteti : sa-i fereasca DUMNEZEU de furia saracilor !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Marți, 09 Aprilie 2013 15:55
  Va trebuiesc spatii verzi?Nu au unde sa se c...ace ciinii?Nu poti lasa un copil din mina ca numai in ca...ati de ciine calca.Sint locuri de joaca pentru copii, dar nu poti duce un copil acolo ca e plin de ciini,ori maidanezi ,ori cu stapinii lor care nu stiu ca trebuie sa anune mizeriile dupa javrele lor.Daca indraznesti sa le atragi atentia,esti facut albie de porci.Vezi ce oras mizerabil a ajuns acest oras si nu din cauza garajelor,ci din cauza locuitorilor.Sintem un popor de r..at.
  0
  0
  Raportează
 • postat de TEPES
  Marți, 09 Aprilie 2013 15:50
  Trebuie luati la rand toate defecatiile orasului:DURBACA, ISTRATE DE LA VEGA, PASLARU, NICA, MOCANU DECOVIL SI SLEAHTA LOR DE MAFIOTI,ZAIM RADU si multi pe care-i cunoaste-ti ca au furat distrugand orasul asta.
  Se vorbea de ISTRATE DE LA VEGA ca afcerile lui se maresc ca bulgarele de zapada, DUPA CE TOATE LIOCITATIILE AU FOST MASLUITE.

  Deja circula o poezie cei mai mari hoti ai Galatiului:Au furat, zidind palate
  Hoti:Durbaca si Istrate
  Va veni ziua, si este foarte aproape, cand Istrate o sa povesteasca judecatorilor cum a inselat Santierul Naval cu HOTELUL VEGA, umfland devizele in timp ce facea constructia, de asa maniera incat i-a facut pe navalisti sa abandoneze investitia, iar el s-o ia pe degeaba.Are impresia ca i-a mers mintea si ca nimeni nu poate dovedi aceasta hotie. Se inseala.

  Nimic din ce ste in Galati acum apartinand lui Durbaca si Istrate, nu vor mai a lor.Toate sunt insusite prin frauda de la galateni.Inclusv HOTELUL FALEZA.

  Cele de mai sus nu sunt scrise din rauate si invidie.Cutitul A INCEPUT sa taie aproape de os.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion de la Trefo
  Marți, 09 Aprilie 2013 15:44
  ALO noi vam ales nu mai bagati cearta intre locatari cu aceste DEMOLARI garajele au adus bani si mai aduc inca primariei fara sa cheltuiti voi primaria pentru intretinerea lor si a spatiului aferent . AS SI NOI CEREM SA MOARA CAPRA VECINULUI care are gipan si zarnie geamurile cind porneste sal duca la fier vechI in toate statiile de auto si tranvai sa se demoleze bodecile si chioscurile si sa construiasca adaposturi cu banci pentru calatori Sa demolati toate balcoanele care au fost cnstruite fara sa fie prevazute in proiectul blocului SA demolati toate gardurile di jurul blocului cei de la parter il folosesc numai ei si nu dau bani la primarii SA luati gardurile dintre tronsoane SINT MULTE DE FACUT DAR TOT NU NE AJUTA STITI CE NE AJUTA LOCURILE DE MUNCA SA CREASCA NIVELUL DE TRAI SI RENUNTAM NOI LA TOT CE AM RELATAT MAI SUS INCLUSIV CEARTA SI DUJMANIA INTRE NOI PE CARE VOI O ALIMENTATI IN LIPSA DE SOLUTI VIABILE
  0
  0
  Raportează
 • postat de un neposesor de autoturism
  Marți, 09 Aprilie 2013 15:41
  Oare acest INS nu are si el o amarita de masina?Oare EL nu a ajuns viceprimar si datorita celor care au votat USL_ul?EL unde isi tine masina , nu cumva pe spatiul verde?Ce a facut dl."POPA"in mandatul trecut?l-a sapat pe Nicolaie,si acum se lauda cu fel si fel de inventii ,oare nu vede ce catastrofe de strazi areGalatiul?nu vede muntii de gunoaie din cartierele marginase,chioscaraiele din oras care fac evaziune fiscala,unde se vinde "clampaneala"pina se lumineaza de ziua ?Daca vreti sa faceti ordine cu garajele,atunci,verificati garaj cu garaj si ce este drept ,sunt multe garaje care nu sunt gazduite de autoturisme,altele sunt transformate in adevarate ateliere de reparatii auto :tinichigerie,electrice, reparatii mecanic auto,dezmembrari auto,crescatorii de pasari,si cine mai stie ce a mai nascocit omul.Luati atitudine impotriva acestora inainte de a lua alte masuri,si va intreb daca sunteti asa de inversunati impotriva garajelor,de unde mai incasati IMENSELE taxe pentru chiria pe teren,si apoi de unde aveti IMENSELE sume pentru parcari subterane si supraterane,cite locuri se creaza ,cind sunt foarte multe probleme municipale de mare importanta de rezolvat?
  0
  0
  Raportează
 • postat de @Alex
  Marți, 09 Aprilie 2013 15:21
  Orietene, dar tu mai crezi ca astia chiar vor sa faca ceva? Ii doare pe ei fix in cot de cat de bine iese asfaltarea, daca tu iti rupi masina sau daca bordurile sunt perfecte sau sparte. Ei au un singur gand: cum sa faca sa scoata cat mai multi bani din visterie, cu niste lucrari de fata, nu conteaza cat de bune, banul sa iasa. Tocmai de aia au si avansat tunelul pe supt (ca stiu ce vorbesc) Dunare, ca sa fie vorba de cat mai multi bani inca de la faza de hartii. Multi, cat mai multi! Oricum ei nu triesc in mocirla in care traiesti tu, au masini care nu se impiedica de gropi ca a ta, cand li se strica ceva isi cumpara alta la loc tot din banul tau, cand isi fac suficient plin se muta altundeva, doar n-o sa stea in groapa asta de gunoi a Galatiului. Tunul si pe-aici ti-e drumul, frate!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru jan
  Marți, 09 Aprilie 2013 15:14
  @jan: gresesti! Este SUPTERAN, ca pentru noi vine de la supt...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alex
  Marți, 09 Aprilie 2013 15:07
  Este o catostrofa activitatea de pe Brailei cu "BORDURAREA"...dar pe banda cealalta ...au ramas canalizari sub nivelul astfaltului.adevarate capcane....si fara marcaj...are o luna de cand a terminat asfaltarea...cred ca d-ul Primar dupa ce face un dus.. isi imbraca tot lenjeria murdara.....adica face treaba de mantuiala...vorbim de proiecte incepute in 2011-2012....netreminate la termenele contractuale.......nu mai vad nici un afis cu lucrarea.....//// data inceperi...... data terminarii......firma care lucreaeza...... proiectant,,,,,
  Pt un tunel submersibil,,,,nu trebuie mers pina in China......mai aproape la Amsterdam,,,,
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Marți, 09 Aprilie 2013 13:57
  ciini latra, caravana trece. nu va mai obositi dragi concetateni sa va consumati energia, nervii si banii pe curent . internet si calculatoare . nimeni nu va aude, nimeni nu va baga in seama. cineva spunea odata, ceva gen;" pe cine credeti ca-i intereseaza parerea voastra". asta e, politica a reusit sa aiba toate armele in miini. politica post-decembrista are un singur scop pe care il stim cu totii. nu se vor oprii niciodata pentru ca cine gusta din miere vrea sa-si linga degetele incontinuu si dupa el urmasii si urmasii lui.
  0
  0
  Raportează
 • postat de norda
  Marți, 09 Aprilie 2013 13:55
  primaria sa asfalteze aleeile dintre blocuri sa vada cum sunt asfaltate strazile care nu au canalizare si dupa o ploaie se aduna apa pana la bordura in micro 17 sa lase proiectele fanteziste sa faca ceva concret si pt platitorii de taxe si impozite
  0
  0
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 09 Aprilie 2013 13:48
  Cai verzi pe pereti. Si cu cei ce-au fost si cu galbejitii astia de acum. Sunteti cu totii marionete intr-o piesa de prost gust, intitulata "Sa mai ciugulim nitel", jucati cu sala plina de lipitorii vostri de afise si cu asistatii societatii carora odata la 4 ani le upgradati visele si sperantele. Orasul asta va muri datorita voua, celor care din '90 incoace, v-ati cocotat in fotolii de conducere, pastrate special de partide pentru "specialisti" si in care ati performat la capitolul declaratii de avere.
  Sunteti abonati la functii si bani publici, aplicati cu succes "rotatia cadrelor" numai pentru voi si cei asemeni voua, in fotolii caldute, remunerate foarte bine, nu datorita capacitatii voastre manageriale sau experientei in adm. publica ci doar datorita meritelor de partid, in care excelati. Aveti grija unii de altii ca intr-o mare fratie.
  Noi, restul celor care nu ling clantele la partide, care nu lipesc afise si care nu fac pe "consilierii primarului" in mod voluntar pentru o functie de director, va rugam doar sa aveti bunul simt si sa ne mai scutiti de prezenta permanenta a domniilor voastre.
  Datorita voua copii nostri se inghesuie ca sardelele prin caricaturile numite pompos parcuri, ne parcam masinile pe unde putem, suntem pe ultimul loc la la suprafata ocupata de spatiu verde/locuitor, vechile cladiri, adevarate monumente arhitectonice, se prabusesc, devalizate fiind cu buna stiinta, hoardele de caini acapareaza orasul ca intr-un film despre apocalipsa, plecam la Braila pentru un film deoarece cinematografele galatene au devenit fie cluburi de noapte fie adapost pentru aurolaci, platim apa potabila ca in Sahara si gigacaloria ca-n Siberia.
  Toate aceste nesemnificative amanunte vi se datoreaza. Sunteti profesionisti in incompetenta.
  Vreau, pe toti astia, sa va vad la privat cum reusiti intr-o afacere, cum performati, cum manageriati o societate si abia apoi sa va citesc numele pe o lista de partid.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dr
  Marți, 09 Aprilie 2013 13:25
  Papagalul asta e un hot ordinar si un nesimtit. Huooooo.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stimate Popa, sa te vedem daca mai ai ceva de comentat (tu si ceilalti INCOMPETENTI care au condus acest oras)
  Marți, 09 Aprilie 2013 13:07
  w*w*w.gandul.info/financiar/galati-salariile-sub-media-nationala-rata-mare-a-criminalitatii-si-a-somajului-cele-mai-mari-inconveniente-ale-traiului-in-judetului-galati-10675445
  0
  0
  Raportează
 • postat de jan
  Marți, 09 Aprilie 2013 12:28
  Incompetentii astia nu sunt in stare sa asfalteze strazile dar sa faca un pod (un tembel politruc voia tunel!vai mama lui!confunda o lucrare complexa si f. scumpa cu gaura din propriul fund!)Strada basarabiei a fost asfaltata (Cosbuc-Domneasca) de prietenii tov. care au fost si sunt la putere.Cum arata acum?Au pus asfalt pe cosbuc peste sinele de tramvai,asa se asfalteaza tovarasilor din Noul Galati?Mai bine nu ar face podul ca aceeasi soarta o sa aiba-o sa fie pacat de cei care se vor afla pe el cand o sa cada gramada in Dunare!Lasati-l pe dl.primar & co. sa participe la deschideri de Pub-uri si restaurante!Nu trebuie sa intoarca serviciile "sustinatorilor"?Sa demolezi garajele si sa ramana totul o ruina iarasi nu e bine.Locuri de parcare se pot face daca s-ar aduna rablele care sunt in oras si daca samsarii de masini (tot rable) nu ar mai impanzi orasul .Dna.Melinte,corect este SUBTERAN nu "supteran"!
  0
  0
  Raportează
 • postat de liberali degeaba
  Marți, 09 Aprilie 2013 12:26
  Popa a avut totul pe mana pe vremea lui Niciolaie. Ca city-manager a prezidat toate licitatiile , a supervizat toate proiectele, a controlat toate lucrarile. Daca nu ii crestea contul de valoare la cote nemaivazute mai ajungea el la sef PSD la ce pretentii are Nica? Hai sa fim seriosi! Tot ce vine el si comenteaza ritos acum e opera lui. Ne arunca pur si simplu praf in ochi ca la prosti si noi il credem. Ca si cum nu el ar fi sforarit absolut tot sub letargicul DN si levitantul ciumac mic. Dar omul s-a instalat in functia de pesedist suprem pe Galati si avea si el nevoie de un poster mare cu el in VL, sa nu il mai considere lumea doar un vataf aducator de saculeti la partid ca acum e marele stapan.
  S-a terminat cu zorii liberali la Galati. Mingea nu s-a ridicat de la firul ierbii asa ca au venit la loc pesedeii pe cai mari si cum l-ati suportat pe Mos Somnorila 12 ani, o sa-l mai inghititi si pe Popa inca cel putin pe-atat. Cand vrea muschii lui il da jos pe Stan inainte de mandat, face anticipate si iese el primar ca sa nu-si mai faca careva vreo iluzie. Deci, Dobre, capul la cutie tataie, putin ai fost nimic n-ai mai ramas, asta e penele distrus de tine...
  0
  0
  Raportează
 • postat de CETATEAN GALATEAN
  Marți, 09 Aprilie 2013 12:20
  DE CE SE MAI OSTENESTE PRIMARIA SA FACA FANTANI? AVEM FOARTE MULTE CAND PLOUA! IN ZONA NAE LEONARD, I.C.FRIMU, STRAZILE LATURALNICE, ETC.S-AU FURAT APROAPE TOATE CAPACELE DE LA CANALIZARI! CAND PLOUA DEVIN FANTANI ARTEZIENE DEOARECE OAMENII DE LA ECOSAL MATURA GUNPOAIELE IN ELE! NU M-AS MIRA CA MULTI DINTRE EI SA STIE CAM PE UNDE AU AJUNS ACELE CAPACE. SI NICI NU ESTE DE MIRARE CA DISPAR ATAT DE USOR: ILUMINATUL IN ZONA ESTE APROAPE LIPSA: SUNT FOARTE MULTE BECURI ARSE LA STALPII PENTRU ILUMINAT STRADAL SAU SUNT DEFECTE, APRINZANDU-SE SI STINGANDU-SE CA IN CLUB! GEN SPECTACOL DE LUMINI! IN LOC DE CIOPARTIT, PARDON, "TOALETAT" COPACII, MAI BINE S-AR AVEA IN VEDERE REZOLVAREA PROBLEMEI ILUMINATULUI PUBLIC, AL CAPACELOR DE CANALIZARE. TREBUIE GASITA O SOLUTIE PENTRU A SE IMPIEDICA FURTUL ACESTORA! NU NE TREBUIE FANTANI! AVEM DESTULE: PE FIECARE STRADA! CREDETI CA VETI RAMANE IN POSTERITATE CU BORDURI SI FANTANI?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zap
  Marți, 09 Aprilie 2013 12:15
  Cati bani se vor fura in aceste "investitii" nici nu aveti IDEE !
  Se va numi - daca va fi scoasa la iveala "Afacerea Parcarilor", indivizii dubiosi vor cumpara terenul pe care primaria va trebui sa construiasca la preturi de nimic, ca apoi sa il vanda, sau sa obtina "fonduri" pentru constructie.
  Cifrele vor fi ametitoare. Ametitoare !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Toni
  Marți, 09 Aprilie 2013 12:00
  Popa e presedinte la municipala PSD si il tine in brate Dan Nica. Deci, nicio sansa ca Stan sa se descotoroseasca de el.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Blade
  Marți, 09 Aprilie 2013 11:25
  Pt Marius Stanica: Un pod in dreptul Galatiului, cu o bretea peste Dunare, indreptata spre Reni/Giurgiulesti si o alta cu punct de plecare din dreptul iesirii dinspre Metro, ar constitui cea mai buna solutie pt oras. Preluarea treficului dinspre Ucraina si Basarabia, concomitent cu cel dinspre partea extrem estica a Brailei si a Galatiului insusi, ar fi indestulatoare si salvatoare pt noi, ca oras. Astfel ne-am carpi cat de cat vocatia de oras comercial . Un pod la Braila nu are nici o justificare economica reala, ci doar una justificativa dpdv al costului. Insa un pod la Galati, cum am arata, ar putea beneficia de eforturile conjugate si ale Ucrainei si Moldovei. posibil sa fie chiar mai ieftin pt noi...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Andrei G.
  Marți, 09 Aprilie 2013 10:54
  Vorbe in vant. Cum necum, nu intereseaza pe nimeni demolarea garajelor, gardurilor metalice sau crearea unui mijloc eficient de trecere a Dunarii. Ca in cuburile astea nu o sa gasesti nici o masina parcata (si asta e o realitate nu o banuiala) ca oamenii au ajuns sa-si parcheze masinile prin fata supermarketurilor din lipsa de parcari sau aglomerare a acestora, ca Doamne fereste in caz de incendiu masinile de pompieri nu vor putea intra sa-si faca treaba, ca oamenii nu vor putea fi evacuati cat mai usor deoarece toate trecerile printre tronsoane sunt blocate ... Cat despre podul mult discutat ori de ce nu subteran ar putea reprezenta o extindere a orasului pe malul celalalt. Cati nu s-ar gandi sa-si cumpere un teren pentru o casa daca ar avea o posibilitate de trecere NON STOP la un pret rezonabil lunar-anual catre vechiul oras ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ducu
  Marți, 09 Aprilie 2013 10:20
  Cum e posibil ca un asemenea individ sa ocupe asemenea functii ? Iata una dintre principalele cauze care a tras in jos orasul nostru.Pai,mai fratilor ,voi nu vedeti ce mama de incopetent este asta ?numai prostii debiteaza,el nu stie,macar, ce a fost si ce este acum. IATA FRATILOR PROSTIA ROMANEASCA,EXPRIMATA PRIN VOT...vai si amar de capul nostru ...iesi mai nene si la pensie,lasa-ne in pace ,sa vina tineretul...ai mila de noi ca,inca, nu stim sa votam !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cristi
  Marți, 09 Aprilie 2013 09:57
  Mai omule, ce Doamne iarta-ma te recomanda sa fii pe locul oamenilor ce conduc orasul, ca din cele ce spui esti un modest . Pai decat,, sa fi muncit" tu pe o caruta de bani si sa spui ca tot ce-ai proiectat e de cacao mai bine angaja primaria un profesionist olandez , chinez ... etc , un om a carui proiecte schimba un pic fata si singele orasului asta condus de mai bine de doua zeci de ani de nonvalori si muribunzi. Mai ai si tupeul sa iesi in frunte ca paduchele . Poate le spui oamenilor ce proiecte de viitor ai ca despre cele realizate ne-ai lamurit!
  Oameni buni atat timp cat pentru ocuparea posturilor manageriale nu vor exista concursuri pe baza de competente toti vom avea de suferit si de indurat aberatiile unor persoane oportuniste, necalificate. Din pacate va fi greu fiindca in Parlamentul Romaniei in loc sa scada nonvalorile sau dublat si probabil se vor dubla din nou la urmatoarele alegeri asa incat tara va deveni ,,republica parlamentara". Trist , foarte trist.
  0
  0
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Marți, 09 Aprilie 2013 09:38
  Doamna Anca Melinte, cu tot respectul, citind acest articol sunt REVOLTAT, nici nu va inchipuiti cat de consternat sunt, cand vad ca un individ din conducerea primariei Galati spune atatea prostii.Eu sunt costructor de 40 de ani si nu pot admite sa incep o lucrare de constructii fara ca proiectul de executie sa aiba toate avizele.In special semnatura si stampila verificatorului de proiect.Acest Popa confunda STUDIUL DE FEZABILITATE SI STABILIREA INDICATORILOR TEHNOCO-ECONOMICI, cu executia in sine a lucrarii.Cand stabilesti tema de proiectare, apoi aceasta treaba trebuie sa parcurga toate fazele privind proiectarea in functie de multe elemente, inclusiv starea terenului pe care se amplaseaza constructia, in toate cazurile, privind destinatia acelei costructii.Or, in cazul in speta, individul Popa, afirma ca "Specialistii Primariei din Directia Tehnica, Serviciile de Reparatii sau Investitii au verificat aceste proiecte, dar, din pacate,nu au sesizat lucrurile acestea".Acum intreb:acesti "specialisti" nu sunt de specialitate, adica ingineri constructori, diriginti de santier, care, conform pregatirii profesionle si atributiilor de serviciu, intra in competenta lor sa sesizeze ca proictantul a omis sa faca un studiu geotehnic din care sa reiasa, la 2,3,5,7, metri componenta solului?Aceste elemente se obtin printrun foraj a caror elemente se configureaza pe o diagrama anexa la proiectul lucrarii. Si atunci s-ar fi vazut ca panza freatica este la un nivel care permite sau nu amplasarea constructiei respective.Sau daca se tinea mortis sa se construiasca pe acel loc, sunt solutii tehnice de executie a fundatiei si constructia se poate realiza, chiar daca implica costuri suplimentare. Mai spune individul Popa ca omisiunile proiectantului se pot corecta pe parcursul executiei lucrarii.Pai cand spui ca deja ai stabilit niste bani pentru executia lucrarii, inseamna ca ai certitudinea proiectarii corecte, a unei executii conform proiectarii, fara alte cheltuieli suplimentare.Iar Popa mai vine si spune ca numai cine nu munceste nu greseste.Da, tipic romanesc, adica lasa ca merge si asa.Dar pe banii cui?Daca lucrarea ar fi fost a lui Popa personal, ar mai fi fost atat de indulgent?Da, aceste scapari ale proiectantulu nu sunt facute cu rea credinta, asa cum vrea sa mascheze Popa VINOVATIA PROIECTANTULUI.Care ar trebui sa plateasca.Si numai proiectantul, dar si cei din Primarie care,zice Popa, au verificat proiectul. Sanchi, eu cred ca nici nu l-au deschis, ASA CUM PROCEDEAZA CU LUCRARILE DE PROASTA CALITATE EXECUTATE IN ORAS, reclamate de cetateni si nimeni nu ia nicio masura.De ce? Pentru ca sunt acolo indivizi tip Popa, ca il doare in trei litere de banii galatenilor.

  Popa se lauda cu alte lucrari la care a procedat la fel:Parcul Rizer,Otelarilor,Gradina Publica si alte obiective facute aiurea,pe multi bani, din cauza aceleiasi persoane incompetente, acum vice-primar Popa.Ma intreb, cine il tine in spate pe acest individ hidos la fata, incompetent, corupt si prost, sa dijmuiasac banii galatenilor aiurea?Ce face Primarul Stan, de ce nu ia masuri SA-L DEA FARA, CHIAR DACA FAC PARTE DIN ACEEASI COALITIE.PARCA STAN, LA INCEPUT SPUNEA CA , EL A VOTAT CU CETATENII, NI CU PARTIDUL.

  Doamna Melinte, va rog sa transmite-ti Primarului Stan aceste randuri, ca este strigator la cer ce se intampla in Primaria Galati pe care Stan nu este in stare soa conduca.de aceea se fac asemenea erori, multe voite, pe bani multi di banii contribuabilului galatean.

  Apropo, de acest Popa, sa-l vedeti prin piata imbracat ca un golan, nebearbierit de-ti vine sa-l iei la pumni.Doamne, uite cine conduce orasul asta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Marți, 09 Aprilie 2013 09:07
  Astia chiar ne iau de prosti!Ia-o bre in ordine, vrei sa faci spatii verzi si parcari,pasii sunt urmatorii:
  1. Identificarea tuturor rablelor radiate din circulatie si ridicarea lor de pe domeniul public.
  2. Demolarea garajelor care nu sunt altceva decat depozite de cartofi, varza murata, resturi de materiale,samd. Personal am langa bloc o sumedenie de garaje-inauntru e plin de prostii iar astia isi parcheaza masinile in aer liber!Unul singur din 10 isi parcheaza masina in asa-zisul garaj, altii nici nu mai au masini,
  3.Construirea unor parcari supraterane sau subterane cu paza si acces cu bariera, deoarece in scurt timp se poate recupera investitia. Lisinschi a fost in stare sa faca una pentru mall-ul sau, edilii nu pot?
  Rezulta de aici ca se pot crea locuri de munca pentru constructii si paza dar si schimbarea aspectului orasului. Important e ca edilii sa se concentreze pe un obiectiv nu pe 100 caci mai bine finalizeaza unul si bun decat sa inceapa 100 si sa nu faca decat cosmetizarea bordurilor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de CITITOR
  Marți, 09 Aprilie 2013 09:03
  Daca cineva tzine la orasul acesta, ar trebui de urgenta date jos toate garajele si mai important de facut ceva cu trecerea peste Dunare.Chiar asa de prosti, nu va dati seama de legatura cu Dobrogea, Europa, adica cu restul lumii, care s-ar face pe la Galati! Lumea pe afara se lupta sa treaca pe la ei o conducta ceva, ca sa poata obtine niste bani moaca si la noi chiar nu isi da nimeni seama ce ar insemna un pod peste dunare la Galati! Dar, nu cred ca cineva are capacitatea s mai ales interes propriu, de a putea intelege aceste lucruri!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 09 Aprilie 2013 08:47
  Si scoateti naibii tramvaiele si sinele care incurca tot orasul !!!!
  In Timisoara, Constanta sunt multe strazi / bulevarde de cate 3-4 sensuri de mers, si noi avem si noi doua strazi mai late si bagam bani cu nemiliuita in niste sine de tramvai care apoi sa treaca un tramvai la juma de ora, o idiotenie de proportii !!

  Ca sunt ecologice... hai sa fim seriosi... transportul urban de peste tot in lume este bazat pe autobuze in principal !
  si metrouri in ... metropole.
  Apoi exista autobuze cu GPL, autobuze cu etanol, daca doriti sa fie si ecologice, dar la cat de saraci suntem credeti ca chiar trebuie sa cheltuim milioane de euro pentru niste amarate tramvaie care nu le folosesc decat pensionarii ????

  Mai credeti ca suntem pe vremea lui ceausescu sa fie cartierul Dunarea care se duce cu tramvaiul la munca in combinat, sau in bariera la fabricile si unitatile militare ??

  Stam si pastram un mastodont din comunism, supra dimensionat, si tocam banii deaiurea, pe niste sine de tramvai care mai mult incurca decat ajuta ! Orasul idiotilor !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 09 Aprilie 2013 08:40
  Nu se pot face DOUA PODURI peste Dunare. Abia a facut Romania si Bulgaria un pod nou dupa 20 de ani de munca si tergiversare !! Care trebuie dat in folosinta pe 9 mai 2013.

  Proiectul de pod exista deja in judetul Braila (Tulcea) pentru ca acolo Dunarea este mai ingusta!
  Este imposibil sa faci pod in judetul Galati (Tulcea). Iar sa fie tunel, sa ne gandim cat le-au luat si cat a costat tunelul spre Marea Britanie !!


  Galatiul nu are sosea de centura precum Timisoara, Constanta, Bucuresti si NICI NU ARE UNDE SA O FACA !
  La sud este Dunarea si la revedere orice incercare de a avea o sosea de centura care inconjoara, apoi avem Siret foarte aproape. S-a dus orice catalogare a Galatiului ca nod rutier si oras de dezvoltare.

  Dar asta nu inseamna ca nu se pot face investitii in infrastructura, platforme industriale in Estul orasului, ca spatiu exista foarte mult. Sau sa contribuie si orasul Galati la proiectul de pod peste Dunare din judetul Braila pentru ca il vom folosi in mod direct.
  Sau sa participam cu bani la constructia unui aeroport intre Braila si Galati in nord, chiar daca e pe teritoriul judetului Braila va aduce mari beneficii si orasului Galati.

  Altfel vopsit borduri (in culorile Otelului) si apoi asa vopsite scoase si inlocuite ESTE DOVADA UNEI POLITICI DE OM CARE FACE TROTUARU' !!!

  Locuri de munca domnilor !!!
  Lasati stadioane (care doar cheltuie bani primaria, si nu primeste nici-un cetatean nimic !!! castiga doar firme, si platim noi ca prostii) sau MALL-uri !
  Infrastructura !!
  Parcul care s-au bagat milioane de euro si este o parloaga !!?!?! Unde este investitia ? unde sunt investitorii ? unde sunt locurile de munca ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bismark
  Marți, 09 Aprilie 2013 08:38
  "Domnule Florin Popa, e mai uşor să fii viceprimar decât city-manager?" Nu e nici o diferenta avind in vedere ca nu ai facut nimic nici atunci si nu vei realiza nimic nici acum. Stai bine in fotoliul ala asa cum ai stat si pina acum in toate celelalte. Omul din umbra, "bun" la toate si la nimic, cursuri multe si diplome pe pereti. Ce beneficii au avut galatenii dupa urma pregatirii matale, teoretice, ca de practica ce sa mai spunem? Deplasarile in strainatate iti ocupau marea majoritate a timpului si cind sa mai ai ragaz pentru vreun proiect, ceva, doar intre doua avioane, ca in rest era obositor. Poate sa faci ceva de pomina in satul natal caci la oras e mai greu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de david
  Marți, 09 Aprilie 2013 07:58
  Il informez pe IC , ca micile afaceri desfasurate in chioscuri aduc valoare adaugata, taxe si contributii , din care sunt platite pensiile si salariile .
  0
  0
  Raportează
 • postat de tiglina3
  Marți, 09 Aprilie 2013 07:41
  de ce nu se face o parcare subterana in micro 16 sub actualul billa .intrau camioane sa aduca marfa inainte .este spatiu mai mult decat suficient
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 09 Aprilie 2013 07:40
  Citez :„Bateriile de garaje nu sunt o soluţie de viitor” . Bai nene, eu credeam ca ne spui cand le demolezi ,lasa chestia cu parcarile supraterane ,gandeste-te ,pana una alta ,ca pe locul unui garaj se pot realiza cel putin doua locuri de parcare normale si eventul ceva spatii verzi si s-ar schimba radical aspectul de ghetou de periferie al intregului oras ,asta daca se demoleaza si chioscurile rasarite ca ciupercile.....Tot cu voi cocotati acolo sus ,slaba nadejde...
  0
  0
  Raportează
 • postat de marcu
  Marți, 09 Aprilie 2013 06:26
  "Specialiştii Primăriei din Direcţia Tehnică, Serviciile de Reparaţii sau Investiţii au verificat aceste proiecte, dar, din păcate, nu au sesizat lucrurile acestea". Care "specialisti" nenea Popa? Aia gen protejatii lu matale, Ardean, un subinginer parvenit, uns director pe la directia tehnica pe carnet de partid , ca face parte dintr-o gasca de partid si apoi proptit de matale si de Nica director la gospodarirea apelor ca nu il mai tolera Stan la ce nivel de pregatire avea? Sau altii si altii pusi pe pile, relatii si carnet de partid? O adunatura de incompeteti si lepre atat timp cat toate functiile din primarie sunt si vor ramane politizate, atat timp cat nu conteaza decat interesele personale si de partid ( a se citi clan, nu partid)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sirena (ne)trasa de Roaita
  Marți, 09 Aprilie 2013 02:21
  Sa nu mai amintim si de nerealizarile din perioadele anterioare pe cind erati city-manager sau director general pe la o compania marinareasca. Cu cit e mai mare inactivitatea cu atit creste si retributia. Cu partidul vostru-n frunte, vom avea esecuri multe. La cit de multa loboda e pe piata, nu ar trebui sa-si mai faca griji vreun galatean.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Din ce in ce mai bine
  Marți, 09 Aprilie 2013 02:05
  Io zic ca domnul Florin Popa e cel mai nimerit sa ne scoata la liman. Cum stie dumnealui sa faca licitatiile si cum mai aranjeaza el toate de costa mult si iese nimic numai bun e. Pacat ca nu l-am putut vota ca primar. Termina bugetul din prima nu se mai chinuia cu sarbatori, gale de box, fantanite pe scuar. Facea o strada pe jumate si gata bugetul cat ai clipi. Domnul Florin e salovarea noastra. Aferim!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gl
  Marți, 09 Aprilie 2013 01:54
  Fără pod sau tunel ne ducem naibii. Nu e spaţiu în Galaţi nici pentru locuinţe noi nici pentru spaţii industriale. Şi peste Dunăre e pâmânt cât vezi cu ochii şi e şi nelucrat. Un pod ar salva oraşul ăsta. Şi un aeroport că nu vine nimeni să investească în Galaţi dacă trebuie să facă trei ore pe drumuri numai de la cel mai apropiat aeroport până Galaţi. Milionarii nu-şi rup ei zile să le pierdă pe drumuri numai ca să ajungă în Galaţi. Toţi banii trebuie băgaţi în aşa ceva şi împrumutaţi câţi bani sunt necesari pentru că s-ar scoate apoi cu vârf şi îndesat. Aşa ar apărea şi investiţii şi locuri de muncă şi încasări la buget şi lucruile s-ar rezolva de la sine. Lăsaţi parcările că în curând o să rămână numai pensionarii în oraşul ăsta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sictirit
  Marți, 09 Aprilie 2013 01:54
  La ce bani punem noi bordurile si fantanile si scuipatii de asfalt nu ne mai raman nici sa-i cazam pe chinezi un weekend dapoi sa ii mai punem si la treaba... in noul Galati doar hotii au un plan nou...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Garaje jos, spații verzi și pietonale sus !!! La pod să vină chinezii, noi punem bordurile.
  Marți, 09 Aprilie 2013 01:37
  Păi pentru trecerea Dunării pe sub sau peste este clar că nu suntem în stare să facem ceva, poate niște borduri colo, ici, dar mai bine să vină chinezii, că ăia se pricep și contra cost traversarea de amortizează lucrarea în timp. De garaje te apucă groaza când le vezi pe Google sau Maps, cartierele fiind pline de carcalaci-garaje care distrug spațiile verzi și mai ales pietonale creând gropi pline cu bălți pline de țânțari Vara, alei sparte pline de noroi și grătarele mioritice la ușa garajului cu fumul și mirosul de rigoare. De ce nu se mai asfaltează aleile pietonale dintre blocuri? De ce sunt curțile țărănești cu garduri la parterul blocurilor? Dar extensiile celor de la parter și chiar de la etajul unu pe spațiul public sau zona verde? Hai tată la treabă, curățenie între blocuri, măcar să fie ca pe timpul lui Ceaușescu așa cum se vede în fotografiile cu Vechiul Galați că de Noul Galați te apucă plânsul-râsul de ce ''minuni'' arhitectonice au apărut..
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galeria otelului rosu de... rugina
  Marți, 09 Aprilie 2013 01:36
  Si, uite-asa, s-a reinstalat PSD-ul la putere (nu c-ar fi fost vreodata detronat cu adevarat). In celalata parte a presei scrie ca s-a semnat un pact de "koabitare" cu Cap de mInge pentru a-l ingenunchia, iar interbiul asta vine sa confirme. Credeati c-ati scapat? Va asteapta sa le faceti portretele in linguseli pe hartie de ziar tovarasii Zaharia, Ionescu, Gelu Stan, Gebica Totolici, Picu Roman si care-o mai avea chef cand i se ridica... Ha-ha-ha! Ce-o sa mai asterneti voi ode pentru roscovani de-acu inainte!... Traiasxca si infloreasca penele ca la Galati tot niste neica-nimeni fosti utecisti si peceristi e... La mai mare cu debusolarea si pregatiti cravatele rosii, de peoneri ai presei libere dar fara glas...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.