Pe lista de rezerve. Ne dă UE bani pentru unda verde şi blocul G4?
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pe lista de rezerve. Ne dă UE bani pentru unda verde şi blocul G4?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragi şoferi, când înjuraţi în barbă şi vi se pare că aţi prins toate semafoarele de pe Brăilei pe culoarea roşie, e imposibil să nu vă amintiţi de câte ori autorităţile au promis că vor introduce în Galaţi unda verde. Adică un sistem inteligent de management al traficului. Ei bine, răbdare! Implementarea acestui sistem este inclusă pe lista de rezervă cu proiectele incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a municipiului Galaţi, propuse pentru finanţare în cadrul POR 2007-2013, listă pe care aleşii tocmai au aprobat-o.

Galaţiul se numără printre cei 13 poli de dezvoltare urbană finanţaţi în cadrul POR şi a beneficiat de o alocare financiară iniţială de 18,06 milioane de euro cu care se modernizează, printre altele, Parcul Rizer, Grădina Publică, strada Unirii şi axa Oţelarilor-Stadionului-Frunzei-Asachi.

Proiectul „Sisteme inteligente pentru managementul traficului în vederea creşterii fluenţei şi siguranţei circulaţiei şi a prevenirii criminalităţii” ar urma să fie depus în această lună. Valoarea totală estimată este de 19.214.544,14 de lei, din care valoarea solicitată este de 15.195.931,04 de lei.

Unda noastă verde împarte lista de rezerve cu două proiecte destinate incluziunii sociale a comunităţilor marginalizate, inclusiv a populaţiei de etnie romă. Este vorba de proiectul de „Reabilitare locuinţe sociale pentru persoane defavorizate” - celebrul bloc G4 din Micro 19, al cărui proiect în valoare totală de 3.500.000 de euro (3.430.000 de euro valoare solicitată) ar urma să fie depus în iunie. Tot atunci va fi depus şi proiectul privind Centru comunitar de servicii sociale din strada Ştiinţei nr. 26, în valoare de 1.848.000 de lei.

 

Citit 2179 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2013 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.