Galaţi-Brăila, capitala regiunii Sud-Est. Constanţa pe coji de nucă

Galaţi-Brăila, capitala regiunii Sud-Est. Constanţa pe coji de nucă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PDL Mircea Toader nu a participat la niciuna dintre întâlnirile trilaterale între Galaţi, Brăila şi Tulcea de până acum. Cu toate acestea, el susţine că aglomerarea urbană Galaţi-Brăila trebuie să devină capitala viitoarei regiuni de Sud-Est. „Este zonă centrală, cea mai mare aglomerare urbană după Bucureşti, iar Brăila are experienţa accesării de fonduri europene. Soluţia ca între Galaţi şi Brăila să fie centrul administrativ al regiunii de dezvoltare şi finanţare pe fonduri europene îi va împăca pe gălăţeni şi brăileni. Că vrem, că nu vrem, în 10-20 de ani cele două oraşe se vor uni”, a declarat Toader.

Deputatul nu crede în puterea economică a favoritei pentru preluarea conducerii regiunii - Constanţa. „Cu lobby, cu susţinerea gălăţenilor, cu comportamentul lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, care vor să facă „Republica” Constanţa, vom susţine în Parlament ca centrul regiunii să fie la noi. Dacă ei fac „republică”, omorâm portul Galaţi”, spune Toader. Deputatul nu este deloc descumpănit că între cele două judeţe este o pârloagă pe care s-au "plantat" câteva blocuri. „Ca să creezi un centru administrativ sunt două soluţii de finanţare europene: fie strategia Dunării, în care poţi dezvolta toată zona pe bani europeni, fie investiţiile care se pot face în infrastructură pentru regiuni! Capitala o pui la Galaţi sau Brăila, nu are importanţă. Trebuie să existe un acord de cooperare al celor două consilii pe termen lung, care să stabilească faptul că cele două administraţii vor finanţa şi dezvolta acest centru”.

Citit 3420 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2013 16:14

18 comentarii

 • postat de Vrabia mălai visează, dacă a spus Toader. Vrăjeală locală pentru fraieri.
  Luni, 15 Aprilie 2013 22:04
  Dacă spune Toader, este roasă rău de tot. Aș vrea eu să fim noi cu brăilenii, dar PIB-ul Constanței ne înghite cu totul, au activitate economică, turistică, port viu și perspective mai bune în viitor pentru constănțeni. Mai au și autostradă, aeroport, ce mai noi cu brăilenii murim în izmene de sărăcie. Constănțenii sunt pe locul trei în țară ca nivel ridicat de salarizare, noi am murit cu combinatul pe mulți ani încolo.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iaca-na!
  Luni, 15 Aprilie 2013 17:52
  George, tu te-ai uitat în oglindă când ai redactat comentariul? Nu cred că interesează pe cineva cum arăţi în oglindă când îţi redactezi comentariile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de potter
  Luni, 15 Aprilie 2013 17:04
  miram-asi de asa ceva. doar o vrajeala. un vrajitor isi poate permite orice. chiar sio greseala de liniuta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de potter
  Luni, 15 Aprilie 2013 17:02
  miram-asi de asa ceva. doar o vrajeala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de State
  Luni, 15 Aprilie 2013 14:34
  Din punctul meu de vedere sa fie unde o fi, si pe luna sau sa nu fie, important este ce se va face dupa... se mentioneaza mai sus de infrastructura, sedii de firme(ca sa ai sediu de firma intai iti trebuie acea afacere care sa functioneze pentru a avea sediu de firma), "braileala". LOCURI DE MUNCA, asta ne trebuie, combinatul se inchide, hotia este in floare, nu o sa mai avem nimic cat de curand, daca se va investesti in infrastructura (nu zic ca este rau) se vor toca bani multi pe munca proasta, etc....
  0
  0
  Raportează
 • postat de g .d. al C. Vogoride
  Luni, 15 Aprilie 2013 13:47
  rectific, cu scuze -copiii- (viitorului )
  0
  0
  Raportează
 • postat de in graiul dician al Cocutei Vogoride
  Luni, 15 Aprilie 2013 11:05
  Nu ma mir cum v-au calarit turcii,tatarii si alte neamuri in migratie sute de ani . Puteti deveni un "dinozaur economic" daca creierul nu v-ar fi cat "nuka" iar vederea afectata de daltonism . Divizati, viitorul inseamna _fier vechi_ .Aici,BISERICA si INTELECTUALII societatii civile t r e b u i e sa devina port-drapel ,angajate intr-o lupta pentru copii viitorului . Fara o economie puternica ,performanta,deschisa la schimbari,cu conducatori pe masura ,"politicul" va dormi in "pijamale multicolore"inca vreo suta de ani . Mai visati si frumos! (ca mult timp s-a pierdut aruncand castane)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Lucian
  Luni, 15 Aprilie 2013 10:54
  Dupa ce in doua mandate la putere nu a-ti facut nimic pentru Galatiul care va trimis acolo, nici un proiect de infrastructura, rutiera sau feroviara, important nu a vizat si Galatiul (o autostrada sau o cale ferata moderna ar fi facut Galatiul mai atractiv pentru eventualii investitori) acum deveniti salvatorul acestei zone. Pana una alta nu a-ti reusit decat sa aduceti Galatiul la polul saraciei, lasati pe altii sa ne salveze...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pentu George
  Luni, 15 Aprilie 2013 10:24
  Ironia comentariului tau se pare ca ti-a scapat...
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 15 Aprilie 2013 09:51
  Astia care comentati sunteti niste idioti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zap
  Luni, 15 Aprilie 2013 09:35
  "Galati-Braila capitala regiunii"
  Da, sigur...
  Si daca voi credeti ca asa ceva se va intampla vreodata si ca Braila nu ne va "braieli" atunci am si eu o oferta de vanzare in desertul Sahara pt voi.

  Abureala ieftina.
  Capitala va fi la Constanta - cum e de obicei in tara asta cei mai bogati sa fie si mai bogati iar zonele sarae din ce in ce mai sarace.
  Iar "pe coji" au sa fie doar fraierii din provincie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de qwerty
  Luni, 15 Aprilie 2013 09:35
  Mai traieste homunculul asta?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Luni, 15 Aprilie 2013 09:18
  Mi se pare normal sa fie asa si salut orice astfel de pozitie indiferent de culoarea politica a omului care o pune pe masa! Tre sa fii destul de obtuz la minte ca sa nu vezi mai departe de orgoliul prostesc.
  "Galati-Braila capitala regiunii", trebuie sa fie lait-motivul tuturor fortelor si oamenilor politici de aici si din Braila iar societatea civila trebuie sa cante acelasi refren altfem Mazare si ai lui ne vor arunca deoparte ca pe-o masea stricata!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 15 Aprilie 2013 09:03
  Daca se decide capitala (euro) regiunii de Sud-Est la Braila este un beneficiu pentru Galati, dar DOAR CU CONDITIA sa fie deja in constructie DRUMUL EXPRES pe dig !!!

  Fara un DRUM EXPRES si fara cumpararea de catre Galati-Braila a intregei zone arabile dintre acestea, si inceperea prelucrarii ei, in vederea ridicarii terenului ATUNCI SE VA DEZVOLTA DOAR BRAILA si GALATI va ramane doar un sat-satelit al Brailei !

  CEL MAI FRUMOS si MAI EFICIENT ar fi ca pe acest drum expres (cu 2 benzi de mers pe fiecare sens), intre aceste orase, sa construiasca cladiri adminsitrative noi-noute pentru euro-regiune pe terenul agricol actualmente, cumparat si inaltat la nivelul digului !
  Apoi toata aceasta zona inaltata, si create sistem de strazi si loturi de constructii pentru blocuri, sedii firme, case, etc !

  Altfel totul va fi doar in beneficiul orasului Braila
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Luni, 15 Aprilie 2013 08:39
  Maninca rahat in continuare politicianul asta,caruia fii-su fraudeaza statul cu TVA-ul neplatit la cereale de ani de zile.Zii domnu politician ,stii ceva de afacerile copilului care smechereste TVA-ul?
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Luni, 15 Aprilie 2013 08:10
  frate.... asta minte si cand doarme.... chiar trebuie sa va spun si voua, in 2012 cand banii revolutionarilor adevarati si falsi au fost luati, omu le zicea in fata, la o masa rotunda ca vor fi dati inapoi..... , timp in care, exact la momentu respectiv le erau taiati , taietura prelungita, s.a.m.d.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean cu bun simt
  Luni, 15 Aprilie 2013 07:52
  Dar n-ar fi mai bine sa taci si sa ne lasi in pace . Ne--am saturat de aceleasi fosile din politica ultimiilor 23 de ani
  0
  0
  Raportează
 • postat de Toma Necredinciosul
  Luni, 15 Aprilie 2013 06:47
  "Trebuie să existe un acord de cooperare al celor două consilii pe termen lung". Perfect! Acum avem şi experienţa funcţionării acordului dintre PSD şi PNL (....). MT are şi experienţa funcţionării acordului dintre PDL şi PSD din dec. 2008.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.