Şedinţă cu secrete în Consiliul Local: Cine va hotărî soarta societăţilor de interes local

Şedinţă cu secrete în Consiliul Local: Cine va hotărî soarta societăţilor de interes local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu excepţia PP-DD, niciun partid din Consiliul Local n-a vrut să-şi asume oamenii pe care i-a numit în Adunările Generale ale Acţionarilor şi în Consiliile de Administraţie ale societăţilor de interes local


Decalată cu o oră, din motive de organizare, şedinţa extraordinară a Consiliului Local de ieri a fost încordată. Finanţarea de la bugetul local a unor structuri sportive nu s-a mai regăsit pe ordinea de zi, aşa că punctul fierbinte l-a constituit numirea, prin vot secret, a membrilor în Consiliile de Administraţie (CA) şi a reprezentanţilor Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA) la societăţile de interes local. Selectarea lor s-a făcut de o comisie formată din viceprimarul PSD Florin Popa, Mihai Manoliu (PNL) şi Eugen Găvan (PC) şi doi reprezentanţi ai Primăriei – un economist şi un specialist în managementul resurselor umane.
Disensiuni în PNL
Liberalul Mihail Bucatanschi a cerut să fie retrase de pe ordinea de zi numirile CA-urilor la Zona Liberă şi Gospodărire Urbană, pe motiv că „avem de rezolvat nişte consultări la nivelul partidului pe tema aceasta”. Primarul Marius Stan nici n-a vrut să audă: „În calitate de iniţiator al proiectului mă opun categoric! Vreau să se supună la vot. Se pare că PNL-ul e pe mine astăzi, nu ştiu, s-a întâmplat ceva?”.
Atac în contencios
PDL nu numai că a refuzat cele două posturi oferite în CA-uri, dar a ameninţat că va ataca în contencios hotărârile privind societăţile de interes local. Consilierul local PDL Mihai Alin a acuzat că selecţia nu a respectat prevederile OUG nr.109/2011, potrivit căreia anunţurile privind CA-urile trebuia publicate pe site-ul fiecărei societăţi. A fost curios să ştie cine sunt membrii din CA-uri care au o vechime de 5 ani în domeniu economic, contabilitate, audit, financiar, şi ce expert în recrutarea resurselor umane a avut comisia. Florin Popa l-a asigurat că expertiza membrilor comisiei nu poate fi pusă la îndoială.
Numiţi fără CV
Cum nu ne-a fost prezentat niciun CV al celor numiţi şi, cu excepţia PP-DD, nici PNL, nici PSD, nici PC n-au vrut să ne spună cine sunt oamenii pe care i-au propus, oferind, astfel, o garanţie a lor, nu vă putem oferi mai multe date despre ei! Iată însă cine sunt:
SC Transurb SA va avea un Consiliu de Administraţie format din: Didina Borteş, Sava Munteanu, Ioan Francisc Bărbuţ, Genica Totolici (PC), Maricel Constandache, Nicoleta Andriescu şi Cătălin Ungureanu (PP-DD), iar Mihai Ştefan este reprezentant AGA.
Consiliul de Administraţie al SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA este format din: Eugen Zaharia (PSD), Tincuţa Tercu (PC), Constantin Tacea, Ionela Rodica Dumitru, Valerica Nicrăşanu, Florin Hoiazi, Nicoleta Leontina Sîrbu. Carmen Grigorescu este reprezentanta în AGA.
Din Consiliul de Administraţie la SC Industrial Parc SRL Galaţi fac parte: Claudiu Iacob, Mirela Onişor, Florin Mirea, Bogdan Ionuţ Ardean, Marian Vicleanu (PP-DD). Reprezentant în AGA este Mitică Budescu (PSD).
Din CA-ul societăţii Gospodărire Urbană SRL fac parte: Tincuţa Popa, Ioniţă Simion, Sorin Grecu, Silviu Bacalum (PNL), Ecaterina Lidia Şerban, Ionel Borcea (PSD), Octaviana Carmen Bogean. Tincuţa Vrabie (PNL) este reprezentanta în AGA.
La Zona Liberă, Consiliul de Administraţie are următoarea componenţă: Adrian Ţârdea, Daniela Simona Hapeci (PP-DD), Leonard Gogoaşă (PNL), Gheorghe Sterian Docan şi Mihai Istrate.
Indemnizaţia membrilor în CA-uri este de 10 la sută din indemnizaţia directorului, pe lună, iar pentru membrii AGA - 15 la sută.

 

Citit 4658 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 23:30

14 comentarii

 • postat de gabi
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 19:17
  83.103.238.***
  ce va pot spune dect niste frustati de indata ce nu aveti curajul sa va publicati numele.vorbitori pe la colturi tara este plina,chiar nu vedeti????Comentarii de prisos!!!!Eu va pun o intrebare voi ce ati facut pentru tara sau pentru voi ce ati facut cand lumea a iesit in starda,doar 10000 au fost in piata universitati.
  2
  0
  Raportează
 • postat de PETRE fără ghete
  Duminică, 21 Aprilie 2013 14:10
  Dna Vrabie Tincuta a uitat probabil că funcţia de conducere în PNL este incopatibila cu statutul de funcţionar public. Poate sesizează cineva A.N.I. să-i ceară înapoi salariul pe ultimii ani şi să o şi arunce în stradă. UN PUTREGAI ATÂRNAT POLITIC, nimic altceva.
  1
  1
  Raportează
 • postat de ue
  Joi, 18 Aprilie 2013 00:34
  Observ un atac direct la adresa oamenilor de partid dupa ce au fost alesi ca membri in CA-uri si AGA. Sa fie oare un atac direct al membrilor de partid frustrati sau pur si simplu s-au gasit acum unii sa-i arate cu degetul si sa-i puna la zid pe cei alesi inainte ca acestia sa-si manifeste in vreun fel functia?
  1
  2
  Raportează
 • postat de Galati
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 20:07
  Papa bun, tovarasi, papa bun. CV-uri ioc, experienta ioc, insa nume cunoscute, cu rezonanta, toti unul si unul, crema orasului tovarasi, alesi pe spranceana.
  Periodic, schimbare de cadre, cu exactitate elvetiana. Din 4 in 4 ani.
  Banul public, biberonul alesilor.
  Laptele, reprezentat de taxele si impozitele celor ce mai sufla prin comuna asta.
  Cei cu burtica plina, fac loc celor ce au bale la gura si burta lipita de sira spinarii.
  Cocotatii stampilati, lipitorii de afise, lingaii de clante de partid si alte asemenea specimene bipede au acum aere de mari vedete, de mari specialisti in tot si-n toate, in sfarsit, dupa ani de umilinta au reusit, probabil pentru scurt timp, sa-si vada visul cu ochii.
  0
  1
  Raportează
 • postat de unoarecine
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 17:44
  In afara de faptul ca va protapiti, cu noapte in cap, in a face comentarii pe diverse teme, mai faceti si alte lucruri ca sa va depasiti conditia si sa nu mai fiti nevoiti sa inghiti "mizeria" despre care va dati cu parerea?! Lumea politica nu sa va schimba nici astazi si nici maine, de mers la vot si pus stampile o faceti mai tot timpul in necunostinta de cauza, dar evident daca nu Guvernul, atunci macar membrii CA sau AGA sa fie vinovati de mizeria pe care o traiti! Grea viata cand nu nu ai mintea ocupata si iti faci timp pentru caprele tuturor vecinilor!
  1
  0
  Raportează
 • postat de Iordache
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 17:05
  Tot felul de incompetenti,promovati pe baza de carnet de partid,cu o indemnizatie lunara de peste 6 milioane.Aceiasi situatie si cu directorii unitatilor Primariei,cu salarii lunare de peste 60 de milioane.Domnule Primar Stan dispuneti controale riguroase la aceste unitati,o sa constatati coruptie incredibila,toti directorii trebuiesc inlocuiti cu oameni tineri valorosi,care vor veni cu idei si solutii moderne,actualii directori traiesc numai din rutina si se cred de neinlocuit.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Și ce-i asta? Oameni de umplutură a schemei organigramei? Ce rol ere compania asta de asalt? Banii?
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 11:17
  Bine, și ce fac batalionul ăsta de oameni pentru Galați înainte de de a mânca niște bani cu salarii și ce-o mai face ei pe acolo, că de 23 de ani nu se vede nimic pe aici. Au un rol în propășirea Orașului Galați sau sunt de umplutură a unor spații goale a organigramei primăriei, păpușari de umplutură poate pentru a unor afaceri veroase de extragere de bani pentru firme private fantomatice din fondul comun de taxe și impozite de la oameni plătitori de taxe și impozite.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pdlpcusl
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 11:13
  Incompetenti cit mai multi caci cei competenti nu fac "cinste" partidului. Rotiti-va tati, rotiti-va in caruselul prostiei. Cine tine de maneta, F. Popa priceput la toate si acolitii? Astia-s pusi in "frunche" sa stoarca tot, pina la ultima picatura.

  "Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
  Să nu-i jigneşti, să nu-i împroşti !
  O, Doamne, de ne-ar creşte grâul
  Cum cresc recoltele de ...PROŞTI.

  Si-n lumea asta răsturnată,
  Unde cei strâmbi sunt cei mai drepţi,
  Savanţii noştri mor de foame
  şi numai PROŞTII sunt deştepţi."
  1
  0
  Raportează
 • postat de gigel
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 10:19
  la Zona Libera sunt aproximativ 28 salariati si 5 membri CA din Consiliul Local plus 2 de la Bucuresti din ministerul transporturilor, mai e ceva de spus? No comment............doar sa mergem mai departe spre "viitorul luminos si glorios"
  1
  1
  Raportează
 • postat de Anonimi in CA...
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 08:54
  Didina Bortes, era la Marketing la Profiland-Intfor. Mai e acolo?
  1
  0
  Raportează
 • postat de Functionari servili in CA...
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 08:49
  Tincuţa Vrabie, sef de birou la Evidenta Persoanelor... Probabil super competenta in administrarea unui SRL de Gospodarire Urbana de vreme ce a plimbat hartii toata viata pe la stat...adngasm almoft Haideti, numiti-i si pe restul, ca nu-i greu!... La demascare!!!...
  1
  0
  Raportează
 • postat de Patroni obscuri in CA...
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 08:45
  Ecaterina Lidia Serban - director administrator la Electra SRL, aia cu interfoanele. Uite-asa freci clantele pe la partid si te lipesti de-un CA la Gospodarire Urbana SRL, unde oricum face Grosu ce vrea muschiul lui sprengar...
  1
  1
  Raportează
 • postat de Profi in CA...
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 08:42
  Bravo, Marcule! Bun spirit de observatie!

  Mirela Onisor, directoare de scoala oriunde partidul o cere. E aceea care s-a facut de ras la Metalurgic cand o numeau in locul lui Haulica, prigonitul de Resmerita. Astia-s oamenii cu vechimea lui peste. Vechime in tras sfori in partid...

  Haideti, care-i mai stiti cine sunt si ce-au facut, sa-i dam pe goarna, sa stie orasul ce mizerii mafiote se intampla sub Stanica, cel protejat de PNL, inclusiv prin tacerea ziaristilor liberalului de la tara... Auzi la ei, cica nu stiu cine sunt membrii numiti in CA-uri... Haida-de!...
  1
  0
  Raportează
 • postat de marcu
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 07:44
  Bogdan Ionuţ Ardean (de la PP-DD)...ha ha ha, asta nu este beizadeaua PSD-istului Ionel Ardean, subinginerul tinut de Nica si Popa Director adj la Directia Tehnica a primariei? Si care de cum a venit Stan ca primar, tatucul Nica a avut grija sa il unga de Ardean Ionel director la Gospodarirea Apelor, chiar daca nu are scoala in domeniu, dar are carnet de partid, ca ce dracu, asa se pun directorii in Romanica. Acum un an si ceva, Viata Libera a scris ceva legat de "Familia Bugetarescu", va mai amintiti? In acel articol era vb si de aceste doua personaje, cum al batran isi angajase beizadeaua la el in primarie. Cred ca ar trebui reeditat si actualizat acel articol, pt ca au mai aparut noutati. Asta pt ca aceste gunoaie de politruci din absolut toate clanurile numite partide politice sa nu creada ca toata lumea nu are tinere de minte.
  2
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.