Undă verde de la CJ Galaţi: Vom avea Muzeu al zonei Pescăreşti în pădure

Undă verde de la CJ Galaţi: Vom avea Muzeu al zonei Pescăreşti în pădure
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţului, s-a aprobat darea în administrare a unui teren, de 14.200 metri pătraţi, din Pădurea Gârboavele, Centrului Cultural Dunărea de Jos, pentru a putea aplica pentru un proiect cu finanţare UE ce vizează construirea unui Muzeu al zonei pescăreşti. Proiectul de hotărâre nu a fost aprobat de consilieri chiar aşa de uşor. Consilierul PDL şi preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pescarilor Sportivi, Ion Ştefan, nu a înţeles de ce s-a ales ca locaţie tocmai Pădurea Gârboavele.

„Amplasarea acestui Muzeu nu este bună. E ca şi cum am face un Muzeu al Pădurii undeva pe Dunăre şi eu consider că ar fi mai bine să amplasăm acest Muzeu al zonei pescăreşti la Zătun, pentru că avem şi acolo un teren”, a declarat Ion Ştefan. Consilierul a mai spus că nu înţelege de ce ar trebui să gestioneze proiectul tocmai CCDJ, care, potrivit lui Ştefan, nu are specialişti în domeniu. „Cred că cel puţin două instituţii ale CJ ar fi mai îndreptăţite să depună acest proiect”, a mai spus Ştefan.

Răspunsul a venit din partea directorului Direcţiei de Dezvoltare din cadrul CJ, Laura Angheluţă. Aceasta a spus că s-a stabilit ca locaţie comuna Tuluceşti, Pădurea Gârboavele, dat fiind faptul că se află în aria eligibilă a proiectului. Cât priveşte implicarea structurilor Consiliului Judeţului în aplicarea şi gestionarea proiectului, Laura Angheluţă a arătat că CJ Galaţi este deja membru fondator al Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă „Prut – Dunăre”, cea care aduce proiectele de finanţare europeană prin Programul Operaţional de Pescuit la Galaţi. Pentru că Ion Ştefan a spus că CCDJ nu are specialişti pentru crearea unui astfel de Muzeu, vicepreşedintele CJ, Cornel Hamza, i-a recomandat acestuia să se implice direct în proiect, având în vedere experienţa de la Asociaţia Judeţeană a Pescuitului Sportiv.

Citit 1706 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.