Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Luni, în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţului, s-a aprobat darea în administrare a unui teren, de 14.200 metri pătraţi, din Pădurea Gârboavele, Centrului Cultural Dunărea de Jos, pentru a putea aplica pentru un proiect cu finanţare UE ce vizează construirea unui Muzeu al zonei pescăreşti. Proiectul de hotărâre nu a fost aprobat de consilieri chiar aşa de uşor. Consilierul PDL şi preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pescarilor Sportivi, Ion Ştefan, nu a înţeles de ce s-a ales ca locaţie tocmai Pădurea Gârboavele.
„Amplasarea acestui Muzeu nu este bună. E ca şi cum am face un Muzeu al Pădurii undeva pe Dunăre şi eu consider că ar fi mai bine să amplasăm acest Muzeu al zonei pescăreşti la Zătun, pentru că avem şi acolo un teren”, a declarat Ion Ştefan. Consilierul a mai spus că nu înţelege de ce ar trebui să gestioneze proiectul tocmai CCDJ, care, potrivit lui Ştefan, nu are specialişti în domeniu. „Cred că cel puţin două instituţii ale CJ ar fi mai îndreptăţite să depună acest proiect”, a mai spus Ştefan.
Răspunsul a venit din partea directorului Direcţiei de Dezvoltare din cadrul CJ, Laura Angheluţă. Aceasta a spus că s-a stabilit ca locaţie comuna Tuluceşti, Pădurea Gârboavele, dat fiind faptul că se află în aria eligibilă a proiectului. Cât priveşte implicarea structurilor Consiliului Judeţului în aplicarea şi gestionarea proiectului, Laura Angheluţă a arătat că CJ Galaţi este deja membru fondator al Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă „Prut – Dunăre”, cea care aduce proiectele de finanţare europeană prin Programul Operaţional de Pescuit la Galaţi. Pentru că Ion Ştefan a spus că CCDJ nu are specialişti pentru crearea unui astfel de Muzeu, vicepreşedintele CJ, Cornel Hamza, i-a recomandat acestuia să se implice direct în proiect, având în vedere experienţa de la Asociaţia Judeţeană a Pescuitului Sportiv.

Citit 1505 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 17:54

4 comentarii

 • postat de oblete Miercuri, 17 Aprilie 2013 18:29 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru firmele "noastre" este foarte bine de construit muzeul in padure.Uite, cel al Satului geme de vizitatori.Pentru restul vulgului,exponatul principal va fi un caras cu barba,caci asta s-a ales de pescuitul galatean,dupa 20 de ani de administratie facuta de niste creiere derapate.

  Raportează
 • postat de Suparatu` Miercuri, 17 Aprilie 2013 10:06 Link la comentariu
  0
  0

  WOW, ce COOL este noul Galati: ``Muzeu pescaresc in padurea Garboavele`` - SUPER TARE, numai o minte ``creatza`` putea ``cloci`` asha ceva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  De ce nu o expozitie de vapoare, in marime naturala, pe terenul de 14.200 metri patrati din padurea Garboavele ???

  Raportează
 • postat de IC Miercuri, 17 Aprilie 2013 07:22 Link la comentariu
  0
  0

  Mama , ce alesi ,unul si unul...... Muzeu pescaresc in padurea Garboavele ,de ce nu in poligon la Smardan .....? De ce nu pe malul Dunarii sau al Bratesului ,am crezut ca se gandesc la zona Zatunului si se amenaja in asa fel ca sa nu fie afectat de inundarea incintei Badalan ,conform dorintei ministresei Varga iar daca tot se taia digul ,poate se realiza accesul la muzeu pe apa ,cu un hidrobuz ,ceva ......Poate in cladirile fostei unitati de marina? Asa ,parca aud ghidul de la vitorul muzeu din padure zicand vizitatorilor ,daca o exista asa ceva : "si acum dragi vizitatori ,in dreapta este stejarul sub care a dormit ultimul pescar de pe lacul Brates iar pe peretele din fata este tablou lui "Pintea" ,haiducul galatean care a distrus piscicultura...in mijloc panazarul moldovenesc retras la hodina dupa ce a inghitit miliarde de lei iar de stejari sunt spanzurate plase pescaresti la uscat dupa ploaia ce abia a trecut ,de unde alta apa in padure, ca sa le ude caci sistemul de irigatii de la nord , a fost de mult distrus.

  Raportează
 • postat de ghici Miercuri, 17 Aprilie 2013 06:24 Link la comentariu
  0
  0

  Muzeele se construiesc in zone accesibile pentru a atrage vizitatori. Cine se va duce la Garboavele sa-l viziteze?Probabil ca aveti bani de spalat,padure de distrus si firme care trebuie sa prospere.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.