EXCLUSIV VL / Administraţia locală, la bani mărunţi. Primăria a cheltuit 1,2 miliarde de euro în ultimii 10 ani

EXCLUSIV VL / Administraţia locală, la bani mărunţi. Primăria a cheltuit 1,2 miliarde de euro în ultimii 10 ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În 2013, suma cheltuită de municipalitatea gălăţeană pe cap de locuitor se ridică la 3.107 lei, cu 70% mai mare faţă de 2012 * Vă invităm pe dumneavoastră, cititorii "Vieţii libere", să ne scrieţi ce aţi fi putut face pentru oraş cu uriaşa sumă consumată în ultimul deceniu de administraţia publică de la Galaţi


Plătim impozite pe case, maşini, terenuri, plătim taxe de habitat, de ecarisaj şi tot felul de alte biruri locale. Avem pretenţia ca în schimbul acestor sume să avem un oraş civilizat, curat, în care să ne fie drag să trăim. Explicaţia pe care am primit-o frecvent în ultimii ani a fost aceea că banii nu ajung niciodată pentru planurile măreţe ale administraţiei locale. Poate că valorile seci ale bugetelor anuale nu vă spun prea multe, de aceea am încercat să aflăm cât a cheltuit Primăria pe cap de locuitor, în ultimii zece ani. Pe scurt, am împărţit valoarea bugetului consolidat al Galaţiului, pe fiecare an în parte, din 2003 încoace, la numărul populaţiei, aşa cum ne-a fost comunicat de către Direcţia Judeţeană de Statistică din Galaţi.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 1302 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2013 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.