EXCLUSIVITATE / Marius Stan dă raportul la un an de mandat. Iată ce le promite gălăţenilor

EXCLUSIVITATE / Marius Stan dă raportul la un an de mandat. Iată ce le promite gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragi gălăţeni,

A trecut un an de când aţi ales un nou Primar şi o nouă o majoritate în Consiliul Local. Este momentul să vedem împreuna ce s-a făcut şi – mai important – planul clar pe care îl avem pentru Galaţi în următorii ani.

Mulţumesc redacţiei “Viaţa Liberă” pentru spaţiul pus la dispoziţie. Acesta este raportul primului an de mandat, an în care, pentru a vă răspunde aşteptărilor, am realizat primul lucru necesar oraşului nostru – o organizare a Primăriei care să poată construi mult mai mult, mult mai multe şi mult mai bine decât în anii precendenţi.

Guvernanţa locală

Ineficienţa şi birocraţia Primăriei din ultimii ani au fost scoase la suprafaţă printr-un audit care a oferit şi soluţii de reorganizare temeinică. Deşi schimbarea a fost lentă, avem acum o nouă organigramă. O schemă cu mai puţini şefi, mai eficientă, mai corectă cu funcţionarii buni şi – prin Ghişeul Unic – mai prietenoasă cu cetăţenii. Primăria are acum - în sfârşit - un compartiment de strategie care pune la punct viziunea privind viitorul Galaţiului. Noua organigramă este în primul rând un instrument de lucru pentru gestionarea bugetului anului 2013, adoptat la sfârşitul lunii martie. Înseamnă eficientizarea traseului deciziilor, din momentul iniţierii şi până la îndeplinirea oricărui obiectiv de interes public.

Buget de dezvoltare

Un adevăr: am lucrat, până în martie 2013 pe bugetul vechi. Noul buget s-a reorientat, după mulţi ani, pe dezvoltare şi nu pe cheltuieli curente. În 2012 banii s-au terminat... înainte de alegeri. Alte noutăţi: abordarea multi-anuală a proiectelor precum şi punerea pe prim plan a calităţii lucrărilor în defavoarea cantităţii. Am introdus şi facilităţi fiscale care şi-au arătat efectul: colectarea este mai bună.

Sprijinirea economiei locale

Galaţiul, Brăila şi Tulcea au ACUM şansa şi acceptul de principiu al Guvernului de a se asocia pentru dezvoltarea regională. Industriile grele sunt acum în suferinţa. Trebuie să ne valorificăm poziţia geografică pentru a redeveni un nod de transport şi de servicii, dar şi potenţialul agricol. Traversarea Dunării (pod sau tunel), dezvoltarea de industrii între Galaţi şi Brăila pot fi motorul relansarii economice.

Dintr-o sumă de motive care nu au ţinut de Galaţi, bugetul anului acesta a devenit operaţional în luna aprilie. Până atunci am lucrat pe sumele alocate printr-un buget gândit la sfârşitul lui 2011, cu posibilităţile ştiute şi dorite atunci.

Neavând posibilitatea ca, până în luna aprilie, să începem finanţarea necesară proiectelor, am folosit acest timp pentru a regla funcţionarea Primăriei astfel încât să poata gestiona bugetul anului 2013, aşa cum l-am gândit.

Ca exemplu, am constituit Direcţia Generală Economică, care gestionează politicile fiscale. Subiectul ne preocupă foarte mult întrucât fiscalitatea poate ajuta mediul de afaceri, dacă e ordonată şi gestionată corect. Am oferit facilităţi fiscale şi persoanelor juridice care au achitat integral taxele şi impozitele locale. E vorba de bonificaţii de 10 la sută pentru autovehicule şi de 3 la sută pentru clădiri.

Am început un dialog cu societăţile comerciale mari, cu mulţi angajaţi şi care au arierate, pentru a le da posibilitatea de a plăti aceste obligaţii în rate, conform legii, astfel încât să îşi poată continua şi dezvolta activitatea. Avem nevoie de angajatori competitivi care să lucreze în Galaţi şi pentru Galaţi şi pentru asta căutam ca, inclusiv prin vânzarea de terenuri societăţilor comerciale care au solicitat acest lucru, să ajutăm la dezvoltarea acestora.

Şi poate nu e vorba doar de facilităţi fiscale. În relaţia cu mediul de afaceri contează şi dacă Primăria repară drumul până la unitatea de producţie, aşa cum am făcut săptămâna trecută cu strada Alexandru Moruzzi, spre Şantierul Naval sau cum vom lucra la reabilitarea Viaductului spre platforma siderurgică, un alt proiect la care am lucrat în ultimele luni.

Partea socială a politicilor fiscale se va contura mai mult după ce Consiliul Local va aproba un proiect de hotărâre care este în lucru şi care va oferi facilităţi fiscale în funcţie şi de numărul de angajaţi.

Concesionarea terenurilor iarăşi poate ajuta, dar, înainte de asta, Direcţia de Patrimoniu şi Cadastrul lucrează pentru întocmirea cadastrului şi a intabulării, ca să ştim exact ce terenuri avem disponibile, pentru a valorifica mai bine şi această resursă a Galaţiului. Nu ascundem că acest demers are ca scop şi evitarea, pe viitor, a problemelor generate până acum de suprapuneri. Să nu uităm experienţele ruşinoase din trecut, când apăreau mai mulţi proprietari pe acelaşi teren.

Toate marile proiecte, de la traversarea Dunării până la realizarea centurii ocolitoare, au scopul nu doar de a aduce la Galaţi investitori noi, ci şi de a ajuta operatorii economici care activează acum. Cu siguranţă că la dezvoltarea oraşului vor participa şi firme gălăţene. Ar însemna ca banii să rămână în oraş şi apoi reîntorşi la buget prin taxe şi impozite şi folosiţi din nou pentru dezvoltare.

Tocmai au început lucrările pentru construirea unui mall, primul mall adevărat din Galaţi, pentru autorizarea căruia am avut tot interesul să creăm un standard pentru rapiditatea procedurii. Galaţiul are nevoie de o astfel de investiţie, care înseamnă locuri de muncă şi un obiectiv de interes. În ultimul an, investitori privaţi au construit mai multe hypermarketuri, investiţii de multe milioane de euro şi care au generat locuri de muncă. Am fost mulţumiţi să le putem răspunde solicitărilor de autorizare în cel mai scurt timp posibil.

Dunărea

Am reuşit în timp scurt să repunem Galaţiul pe harta Dunării. Intrarea în Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene ne va aduce proiecte de anvergură, cu finanţări externe. Am reuşit să convingem cercuri de afaceri germane şi austriece că Galaţiul poate fi folosit ca nod de transbordare naval – feroviar (posibil şi rutier) cu spaţiul ex-sovietic. Dacă atragem un nou flux, masiv şi constant, de mărfuri acesta înseamna bani mai mulţi din servicii şi slujbe noi.

Parcuri - Deficienţe îndreptate din mers

Şi la Parcul Rizer am descoperit nereguli: lipsa rigolelor de colectare a apei, un iluminat... excendentar, necoordonare cu Consiliul Judeţean care intenţiona, cu ani în urmă, să construiască acolo sediul Muzeului de Arte Vizuale. Am îndreptat din mers tot ce a fost posibil, iar parcul este acum funcţional. Alte deficienţe am identificat şi la Grădina Publică, unde am fost obligaţi să îndreptăm organizarea lucrărilor, care ar fi însemnat ca după finalizarea lucrărilor peisagistice şi pentru alei să urmeze încă un şantier, distinct, pentru refacerea fântânii arteziene.

Prin bugetul adoptat în luna martie am alocat bani şi vom lucra în acest an la reabilitarea locurilor de joacă şi a Oraşelului Copiilor, din Ţiglina, unde am proiectat nu doar leagăne şi tobogane pentru cei mici, ci şi aparatură de fitness pentru adulţi. La fel facem acum şi în Grădina Publică şi urmează să facem apoi şi în parcul de la Pastilă, de pe Faleza Superioară.

Un alt parc a cărui transformare o pregătim este Parcul Mihai Eminescu, pentru a cărui reabilitare vom începe, chiar în iunie, un concurs de idei de la care aşteptăm cele mai dorite soluţii de către comunitate.

Şi, tot pentru zona centrală, am făcut demersuri pentru preluarea de către Primărie a Grădinii de Vară, demersuri al căror succes îl aşteptăm cât de curând.

Patinoarul va deveni sală polivalentă

Gala de box din februarie a fost nu doar un prilej pentru gălăţeni de a-l încuraja pe Cristian Ciocan pentru câştigarea titlului de campion, ci şi ocazia de a promova Galaţiul în România şi în Europa. Zecile de milioane de telespectatori din ţară şi din străinătate au văzut că şi la Galaţi poate fi organizat un eveniment sportiv de anvergură. Pentru reuşita galei s-a impus transformarea Patinoarului, pentru o noapte, într-o sală polivalentă. Pentru a mai avea astfel de evenimente, am pregătit, prin bugetul adoptat la sfârşitul lunii martie, transformarea Patinoarului într-o sală polivalentă în care să putem avea, pe lângă hochei şi patinaj, şi competiţii de handbal, de volei sau de baschet ori concerte şi întruniri publice, care să dea gălăţenilor ocazia, cât mai rapid, de a se purta ca o comunitate care îşi susţine valorile sportive sau artistice. Schimbăm şi logica finanţării cluburilor sportive: noile reguli vor încuraja performanţa. În privinţa sportului de masă, putem anunţa că am pregătit transformarea Falezei într-o suită de arene sportive pentru gălăţeni.

Locuri de joacă în loc de garaje

Construcţiile ridicate haotic, ilegal vor continua să dispară, aşa cum s-a început în Ţiglina 1 sau cu panourile publicitare de pe Strada Brăilei. Nu vreau să uităm faptul că, în cursul verii trecute, una din primele măsuri luate pentru ca Galaţiul să arate mai bine a fost eliberarea scuarului de pe strada Domnească de panourile publicitare, excesiv de multe, şi, în foarte multe cazuri din oraş, amplasate fără forme legale.

De anul trecut, strada Brăilei arată cu totul altfel, iar în acest an, după asfaltare şi finalizarea lucrărilor de refacere a trotuarelor şi a spaţiilor verzi, vom avea un bulevard central al oraşului care să ne mulţumească şi să ne reprezinte.

Vom începe şi înlocuirea garajelor cu micro-parcuri, locuri de joacă şi parcări. Vrem ca micii comercianţi să nu mai vândă în chioşcuri de tablă, ci să fie grupaţi în galerii comerciale, care să asigure condiţii confortabile atât pentru cumpărători, cât şi pentru vânzători.

Chioşcurile reprezintă o sursă de venit, uneori unică, pentru familii care nu îşi mai găsesc locuri de muncă. Garajele, unele au autorizaţii obţinute corect, cu bună credinţă şi oamenii le folosesc pentru maşini şi nu pentru depozitare sau fel de fel de activităţi mai mult sau mai puţin legale. Este obligaţia noastră să oferim alternative oneste, solide, proiectate şi bugetate, cu termene concrete, înainte de a le demola. Am prevăzut în buget finanţarea construirii de locuri de parcare şi locuri de joacă, ca alternativă la marile baterii de garaje.

Nu mai suntem pe vremea când a fost permisă amplasarea oricărui fel de garaj sau de chioşc în orice loc, dar nu vom fi cei care dărâmă de dragul molozului şi-abia după aceea caută ceva să pună în loc.

Cartiere sociale şi subvenţii la transport

Peste 70 la sută din solicitările făcute de cetăţeni către Primărie în ultimul an s-au referit la locuinţe. Au fost aproape o mie de familii, din care peste 80 la sută au revenit în 2012 după ce li se mai promisese o locuinţă şi în 2005, şi în 2006, şi în fiecare an sau de mai multe ori pe an. Am evitat să încercăm să rezolvăm fiecare caz în parte prin soluţii improvizate, pentru ca a fost clar că în Galaţi avem nevoie nu de locuinţe sociale, ci de cartiere de locuinţe sociale.

În ultimul an am lucrat la încă un proiect, de mare consistenţă, care vine în ajutorul celor defavorizaţi. După adoptarea bugetului, în aprilie, finanţăm studiul de fezabilitate, proiectarea şi ulterior construirea de locuinţe sociale, pentru peste 700 de familii, cărora le vom oferi nu doar locuinţă, şcoala şi dispensar, ci şi biserica. E genul de abordare a proiectelor care, dacă sunt gândite corect şi complet de la început, nu mai necesită intervenţii ulterioare, aşa cum a fost nevoie să facem în Cartierul Dimitrie Cantemir, unde, pentru preşcolari, finanţăm înfiinţarea unei grădiniţe care nu a fost făcută de la început.

Mai mult, un alt efect al construirii cartierului social – şi urmează şi alte astfel de cartiere – este posibilitatea de a rezolva şi o problemă de patrimoniu extrem de spinoasă pentru Galaţi. Odată ce gălăţenii nevoiaşi vor locui în noul cartier, vom putea să reparăm temeinic, să reconsolidăm şi să redăm strălucirea clădirilor din centru în care locuiesc acum un mare număr de gălăţeni cu probleme sociale. Reparaţiile şi consolidările acestor clădiri, multe dintre ele cu valoare istorică, reparaţii şi consolidări întârziate mulţi ani, sunt mai necesare ca niciodată pentru a avea o zonă, în Galaţi, care să arate grija comunităţii faţă de valorile trecutului. Odată consolidate clădirile din Centrul Istoric vom reînnoda legătura cu Galaţiul Vechi, aşa cum a fost: curat, frumos şi plin de istorie.

În urmă cu aproape două luni, de Paşti, am acordat tichete sociale pentru cumpărăturile de sărbători. De aceste tichete au beneficiat peste 2.000 de gălăţeni, care au simţit direct ajutorul comunităţii. Încă aproape 3.000 dintre gălăţeni beneficiază de sprijin, finanţat prin buget, acordat lor cu munca a sute de asistenţi sociali din fundaţii, element foarte important pentru a nu îi îndepărta de comunitate pe cei sărmani.

Un alt aspect al sprijinului pentru societate este şi subvenţia pentru transport, pentru vârstnicii. Chiar şi având la dispoziţie fonduri limitate, intenţia a fost şi rămâne de a oferi călătorii gratuite pensionarilor gălăţeni cu probleme sociale. Am învăţat din greşeli şi, pentru miile de solicitanţi de călătorii gratuite, distribuim acum legitimaţiile de transport şi la domiciliu. Şi ne pregătim să dăm consistenţă şi mai mare sprijinului pentru vârstnicii cu probleme, în primul rand celor cu pensii mici.

Preferăm o stradă care să ţină cinci ani

Am găsit numeroase nereguli în „repararea” străzilor: erori de proiectare, soluţii tehnice ilogice şi niciun fel de coordonare între toţi cei care săpau şanţuri. Există acum un serviciu care coordonează aceste lucrări. Punem accent pe calitate: pe Strada Brăilei am folosit tehnologii noi. Preferăm o stradă care să ţină cinci ani în locul a cinci reparaţii anuale. Pentru asta, şi pentru a nu avea surprize ulterioare cu reţeaua de apă, înlocuim acum o porţiune de conductă care prezenta probleme şi abia apoi asfaltăm.

La fel am procedat şi pe strada Nicolae Bălcescu, unde asfaltul a fost pus abia dupăverificarea branşamentelor la reţeaua de apă şi, acolo unde a fost cazul, repararea lor.

Noua abordare se va vedea şi pe Strada Traian, unde lucrările vor începe după ce am depăşit problemele de proiectare. Am adăugat, pentru acest proiect, şi refacerea în întregime a reţelelor de apă şi canalizare; era prevazută doar reabilitarea străzii şi a liniei de tramvai, urmând ca reţelele să fie modernizate complet în viitor. Am impus, şi pe strada Traian, conceptul ca lucrarea să fie completă şi să ţină cont în primul rând de necesităţi, în funcţie de care căutăm resursele şi nu invers.

Din motive acceptate cu ani în urmă, mare parte din străzile pe care s-a lucrat pe finanţarea ISPA pentru apă şi canalizare au fost săpate şi s-a înlocuit fie doar reţeaua de apă, fie doar reţeaua de canalizare, iar anul trecut am avut din nou probleme pe reţelele nereabilitate, pentru care a fost nevoie din nou de săpături, aşa cum s-a întâmplat pe strada Aurel Vlaicu.

Studiem şi posibilitatea unei noi şosele de centură care să lege Vestul de Estul oraşului, către Prut, către o zonă care ar putea deveni centrul logistic pentru toate hypermarketurile din oraş. Asta înseamnă răspunsul unei comunităţi la investiţiile private făcute.

Am continuat lucrări finanţate şi cu bani europeni: proiectul de reabilitare al străzilor Oţelarilor, Stadionului, Frunzei şi Gheorghe Asachi, lucrări la care am găsit o serie întreagă de lacune în proiectare. Nu existau refugii de pietoni, finanţarea asigura doar înlocuirea şinei de tramvai, nu şi a asfaltului, care, în proiectare, era dat doar în reabilitare; nu existau trotuare, nu a fost un proiect gândit în profunzime. Am îndreptat, din mers, aceste lacune şi facem tot posibilul ca lucrările să fie încheiate până la sfârşitul verii.

Trebuie să ştie toţi gălăţenii că bugetul alocat dezvoltării pe anul trecut a fost de doar 15 milioane de euro, bani consumaţi în mare parte până la alegerile de acum un an şi din care am continuat, până la adoptarea bugetului pe 2013, în luna martie, şi lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare şi a străzilor din Valea Oraşului, lucrări cărora le-am acordat o atenţie deosebită în ceea ce priveşte calitatea, chiar dacă asta a însemnat amenzi şi penalizări pentru constructori. Am prevăzut finanţare pentru continuarea lucrărilor, pentru că este mare nevoie. Încă avem în Galaţi străzi pe care reţeaua de apă este făcută în anul 1908.

Cele mai extinse şi complexe Serbări ale Galaţiului

Încă de vara trecută am remarcat – la sărbătoarea de Sfânta Maria – interesul gălăţenilor pentru sărbătorile publice. Tocmai din acest motiv, pentru a da comunităţii prilej de a sărbători împreună, am organizat cele mai extinse şi complexe Serbări ale Galaţiului, de la Sfântul Andrei şi până la Anul Nou. Am profitat de ocazie pentru a readuce în atenţie Galaţiul interbelic. Am sărbătorit, împreună cu mii de oameni, atât Moş Nicolae – cu dezlegare la peşte, cât şi Ignatul şi, un moment foarte plăcut, am avut ocazia să sărbătorim împreună trecerea în 2013. Satisfacţia a fost imensă, pentru că am văzut oameni bucuroşi că sunt împreună, într-un moment deosebit, prima dată după foarte mulţi ani când zeci de mii de gălăţeni s-au întâlnit şi au văzut un concert şi focuri de artificii cum nu au mai fost în Galaţi. Sutele de filmuleţe puse de gălăţeni pe internet şi zecile de mii de vizualizări ale secvenţelor cu Sandra şi focul de artificii sunt un motiv în plus pentru a pregăti din nou sărbători pentru comunitate.

Să nu uităm că a fost şi prima dată când sute de gălăţeni, peste 600, au sărbătorit împreună Revelionul, organizat de Primărie la Sala Siderurgistul, cu preţuri modice.

Bătălii câştigate până la preluarea Electrocentrale

Poate cea mai importantă realizare a fost faptul că iarna trecută am păstrat preţul gigacaloriei, în condiţii foarte dificile – eram pe un alt buget, iar situaţia economică şi juridică a Apaterm a fost şi rămâne şi acum una extrem de complicată. Pentru a rezolva problema încălzirii oraşului ne-am asumat, de anul trecut, intenţia de a prelua Electrocentrale şi, după nenumărate demersuri am obţinut şi acceptul primului-ministru, care a înţeles – şi îi mulţumim pentru asta – că e ultimul moment în care mai putem găsi o soluţie care, pe termen lung, cu investiţii, să dea gălăţenilor certitudinea că vor avea căldură fără a plăti excesiv.

Mare parte din toamna trecută ne-am pregătit pentru ce ar fi fost mai rău – falimentul Apaterm pe timp de iarnă. Înfiinţarea Calorgal a reprezentat soluţia de rezervă pe care am găsit-o şi pe care o putem folosi şi astăzi.

E ştiut că n-am fi ajuns în situaţia de acum dacă, timp de foarte mulţi ani, rău-platnicii n-ar fi fost toleraţi, iar indolenţa în colectarea facturilor a dus la acumularea unor datorii şi penalităţi uriaşe. Plus un număr mare de posibile infracţiuni, pentru identificarea cărora am construit un plan de verificare contabilă a situaţiei asociaţiilor de proprietari, plan pe care urmează să îl punem în aplicare în cursul verii.

Câtă vreme însă litigiile generate de datorii ajung în instanţă, iar acolo se lucrează în alţi termeni şi alte termene, am venit cu soluţia de ştergere a penalităţilor. Parte importantă dintre cei aflaţi în această situaţie au răspuns iniţiativei, iar Apaterm are, zilnic, zeci de solicitări de intrare în acest program care, pe de o parte, dă o gură de oxigen sistemului de termie şi pe de alta ajută datornicii de bună credinţă să îşi diminueze, consistent, sumele datorate. Dar cei de rea credinţă ajung să rămână şi fără locuinţe, scoase la vânzare în urma hotărârilor judecătoreşti.

În acelaşi timp, din aprilie, prin bugetul pe anul acesta, am venit cu finanţarea reabilitării în continuare a punctelor termice, pentru a reduce cât mai mult pierderile de pe reţea. Indiferent de momentul când vom prelua Electrocentrale şi vom gestiona nu doar distribuţia, ci şi producerea energiei termice, indiferent de soluţia tehnică pe care o vom aplica pentru producerea energiei termice – şi-aici am studiat mai multe posibilităţi: în continuare pe gaze naturale sau pe biogaz produs din deşeuri, vom continua reabilitarea reţelelor, iar contorizarea individuala la apă rece, pentru care lucrăm la un proiect de hotărâre de Consiliu Local şi plata direct către Apaterm a facturilor la energie termică, prin programul pe care operatorul public îl derulează de două luni, sunt soluţii corecte pentru gestionarea utilităţilor.

Până la preluarea Electrocentrale, acestea sunt bătălii câştigate, care ne vor ajuta să câştigăm şi războiul.

Am scos peste 3.000 de tone de deşeuri

Curăţenia oraşului şi, în general, activitatea Ecosal şi a SC Gospodărire Urbană, au reprezentat o grijă deosebită încă din prima zi de mandat. Fasonarea copacilor cu coroana distrusă de furtuna de anul trecut, din iulie, ne dă acum şansa de a nu mai avea canalizările înfundate cu frunze şi crengi la fiecare furtună. După adoptarea bugetului, luarea unor măsuri organizatorice şi aplicarea deciziilor Camerei de Conturi am reuşit ca, în ceea ce înseamnă salubrizarea, Ecosal să lucreze în două schimburi pentru salubrizarea stradală. Ca o consecinţă imediată, s-a dublat cantitatea de deşeuri adunate de pe străzi. Frecvent, avem zile cu peste 20 de tone de deşeuri măturate de pe străzi şi, uneori, cu peste 30 de tone.

De luna trecută, aplicăm un program zilnic de spălare a străzilor cu apă şi detergent, program pe care îl vom extinde.

Iar astă toamnă, la curăţenia generală din cartierele de blocuri, în afara deşeurilor curente, am scos peste 3.000 de tone de deşeuri acumulate în anii în care Primăria nu a înţeles că nu e doar datoria oamenilor de a nu arunca gunoi pe oriunde, ci şi a Serviciului Public de a face curat.

S-a redus rata infracţionalităţii stradale

Poliţia Locală a reuşit, alături de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, să reducă semnificativ (cu o treime) rata infracţionalităţii stradale, în principal ca urmare a organizării de patrulări comune. Am suplimentat cota de combustibil şi investim în maşini noi pentru Poliţia Locală. Situaţia se va îmbunătăţi la sfârşitul verii, când vom demara ample lucrări de reabilitare a reţelei de iluminat public. Nu în ultimul rând, un plus de siguranţă a cetăţeanului va fi dat de implementarea unui sistem de management al traficului urban care include instalarea de camere video de supraveghere.

Igienă şi chirii reduse

Suntem aproape de a termina modernizarea Pieţei din Micro 38. Din luna mai, în zona tarabelor din pieţe se spală cu apă şi detergent, o altă premieră pentru oraş. Şi, foarte important, în cursul anului trecut am redus cu 10 la sută chiriile din pieţe pentru ca producătorii şi comercianţii să transfere aceste reduceri în preţurile finale. Am păstrat această măsură şi în acest an.

Autobuze noi şi ticketing

A fost pus la punct un nou concept de transport public: vom avea autobuze noi, cu un consum mai mic, dar şi un sistem de ticketing care să permită o dimensionare corectă a transportului din municipiul Galaţi.

Modernizarea în întregime a şcolilor

Am schimbat complet abordarea. Trecem de la “reparaţii în şcoli” la “reparaţii ale şcolilor”. Astfel, vom moderniza şcoli în întregime, nu doar o sală de clasă sau două. La Şcoala nr. 33 “Sf. Dumitru” şi la Şcoala nr. 9 - nereparate de aproape 40 de ani - vor începe în curând lucrările de reabilitare. Astfel, aproape o mie de elevi vor învăţa în clădiri refăcute complet.

Calitatea actului medical

Suntem aproape de a prelua Spitalul CFR de la Ministerul Transporturilor, instituţie sanitară care va deveni Spital Municipal. În urma unor studii avem în vedere să adăugăm unele secţii noi, care să dimensioneze capacitatea sistemului medical al Galaţiului pentru nevoile comunităţii, crescând şi calitatea actului medical.

Nu vrem să ratăm această şansă: Ne asociem cu Brăila şi Tulcea

La un an de la alegeri, vă informez că până în luna aprilie am fost obligaţi să lucrăm pe un buget şi pe o organigramă care nu răspundea nevoilor Galaţiului. Actualul buget, pe care l-am chibzuit vreme îndelungată şi pe care l-am alcătuit pentru a da oraşului şansa de dezvoltare pe care o aştepta de foarte mulţi ani, a fost adoptat la sfârşitul lunii martie, iar Primăria lucrează acum pentru proiectele bugetate, cu atenţie maximă la cerinţele pentru proiectare, astfel încât, prin calitate, să asigure durabilitate.

Oricât de lungi ar fi termenele impuse de proceduri şi oricât de dificil de găsit ar fi soluţiile tehnice optime, insistăm pe calitate.

Refacerea economică, după şocurile crizei care a afectat societatea în profunzime, este dificilă. Pentru a veni în ajutorul comunităţii, pentru o dezvoltare echilibrata, fără sincope şi pe termen mediu şi lung, ne bucurăm de sprijin guvernamental pentru dezvoltarea zonei în întregime – Galaţi, Brăila şi Tulcea – astfel încât să nu depindem atât de mult de prea puţine ramuri economice.

Pentru că nu vrem să ratăm această şansă, ne asociem cu Brăila şi Tulcea într-o entitate care va gestiona dezvoltarea zonei Dunării de Jos. De curând, am obţinut acceptul autorităţilor centrale – şi îi mulţumim primului ministru Victor Ponta - pentru a demara cât mai urgent lucrările pentru traversarea Dunării, astfel încât să oferim o alternativă eficientă economic traseelor de transport. De altfel, prognozata conurbaţie Galaţi Brăila va putea să susţină administrarea regiunii Dunării de Jos; or, această sarcină generează pentru întreprinzătorii de aici un front de lucru important. Practic, împreună cu Brăila intenţionăm să construim încă un oraş, între noi.

Distanţa dintre Galaţi şi Brăila este foarte mică, zona se pretează pentru un centru administrativ şi pentru o locaţie care să permită migrarea dinspre cele două oraşe şi dezvoltarea afacerilor din zona producţiei, care să aerisească atât Galaţiul, cât şi Brăila de activităţi generatoare de aglomeraţie.

Asumarea publică, de către liderii politici din Consiliul Municipiului Galaţi a participării noastre în această asociaţie de dezvoltare, e un lucru îmbucurător şi pe care îl aştept, împreună cu dumneavoastră, cât mai repede.

Ne-am asumat şi - cu sprijinul investitorilor care şi ei doresc realizarea cât mai repede a traversării Dunarii, vom continua - studiile de prefezabilitate pentru a putea oferi zonei proiectul tunelului, în condiţiile în care costurile şi termenele de realizare se vor dovedi mai mici decât ale podului.

Anul 2013 este primul după un lung şir de ani în care am operat modificări în structura bugetului municipiului. Am echilibrat bugetele de dezvoltare şi de cheltuieli, ajungând, de la 80 la sută din buget alocat cheltuielilor până la aproape jumătate destinat dezvoltării.

Galaţiul a stagnat prea mulţi ani şi, dacă am avut oportunitatea de a da dezvoltării, în primul rând a infrastructurii publice, şansa unei finanţări - nu uriaşe, dar spectaculoase comparativ cu anii trecuţi, aşteptăm în schimb ca mediul de afaceri să aibă, la rândul său, o participare competentă şi competitivă la efortul nostru de dezvoltare a comunităţii.

În încheiere, mulţumesc fiecăruia în parte pentru speranţele încredinţate, pe care, la un an de la alegeri, după ce am aşezat bazele dezvoltării Galaţiului, le putem îndeplini repede şi temeinic.

Marius Stan,

Primarul Municipiului Galaţi

PRECIZARE

Textul şi fotografiile prezentate în acest articol ne-au fost puse la dispoziţie de Primăria Municipiului Galaţi. Titlurile aparţin redacţiei.

Din păcate, Consiliul Judeţului nu a onorat oferta noastră de a-şi prezenta raportul de activitate pe primul an de la alegeri.

Citit 6889 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2013 11:24

80 comentarii

 • postat de munteanu
  Duminică, 23 Iunie 2013 14:19
  Noi , locatarii din micro21 ,bulevardul "Dunnarea" nr 68 (blocurile n8, n9, g25,n7 ,r1,2,3...) nu mai avem liniste din cauza a celor trei catelandri care sparge linistea noptilor in zona .Va rugam in mod respectos sa ne ajutati d-le primar cu indepartarea acestor caini, va multumim.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Akbar
  Miercuri, 12 Iunie 2013 11:03
  Un Raport de Activitate evidentiaza scurt si la obiect ce ai realizat din ce ti-ai propus, iar ce ti-ai propus sa fie cuantificabil. Iar daca nu ai realizat 100%, aduci argumente in favoarea procentului realizat iar diferentei nerealizate ii dai un termen clar. Fara baliverne, termeni pomposi si fraze fara sfarsit, vise, dorinte personale sau promisiuni.
  Astfel, titlul articolului e gresit din start, dupa 1 an de mandasi iti prezinti realizarile, nu promisiunile, de care romanul inca nu s-a saturat, se vede.
  S-au dat pe gura nenumarate prostii preluate instantaneu de trompeta PNL, gen zanganit de catuse, stadion, pod, subtraversare, scuturarea Primariei de unele personaje cunoscute si de copii de gradinita si alte "golaneli".
  Rezultatul: cam nesemnificatic, raportat la avantul patriotic din campanie.
  Asteptarile sunt mari pentru ca si promisiunile au fost abracadabrante. Cu siguranta ca se putea tine gura putin mai inchisa si tot acelasi primar am fi avut, pentru ca, nu-i asa, tot galateanu stie ca USL a fost rampa de lansare catre Primarie si orice candidat ar fi fost, iesea invingator.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Locuitor in Noul Galati
  Miercuri, 12 Iunie 2013 10:46
  Daca cei dinainte au facut,sau au incercat sa faca un parc la intrarea in galati dinspre braila(zona sellgros) macar incercati sa-l ingrijiti,sa tundeti iarba si s-o udati.Este jalnic,apa la 2-3 sute de metri iar iarba necosita si uscata ca intr-un sfarsit de toamna tarzie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 11 Iunie 2013 23:49
  De magazinul Dedeman si donatia facuta Colegiului Economic nu s-a zis nimic. Iar in zona soselei de centura s-a ridicat o hala (din auzite ar fi pentru o fabrica de paine....)
  Daca s-ar face ceva amenajari in Parcul Industrial ar aparea si la noi investitori pentru o fabrica/uzina constructoare de masini/tractoare (forta de munca este destula si calificata pe deasupra). Sa auzim numai de bine si la anul sa fie dublate aceste lucruri scrise in raport.
  Spor la treaba (nu l-a carcotit)!
  0
  0
  Raportează
 • postat de KasaNova
  Marți, 11 Iunie 2013 23:46
  In concluzie lumea n-a inteles nik din ce se petrece:
  -nu e tribuna politica aici, iar ghionturile cu demisia sunt date de aliatii din PC si PSD care au ramas fara ciolan si vor sa se debaraseze de el
  - primarul greseste grav cand da un raport plin de promisiuni,nu de realizari
  -nu e treaba primarului sa creeze efectiv locuri de munca ci doar sa asigure climatul favorabil dezvoltarii de afaceri
  -nici drumurile judetene nu reprezinta problema lui ci a lui Mos Teaca Spiderman Anestezistul
  -daca a jucat fotbal si a avut 3 neveste asta nu-l impiedica sa conduca un oras, mai ales ca UE ne impune acum sa oficializam casatoriile intre homosexuali
  -e nascut doar la Hunedoara dar e galatean mai mult decat altii care doar se cred galateni
  -si-a pus in functii rudele prin alianta si nu a reusit sa scape de vechile lipitori tinute pe posturi de consilierii locali
  -tunel sau pod nu se va realiza mult timp de acum inainte in aceasta zona fiindca nu sunt bani in tara pentru a finaliza macar metroul din Bucuresti(si am mai spus-o putem crea o zona cu multe ferry-boat-uri la Galati care sa fie specificul zonei. Daca lumea merge la Viseu sa se plimbe cu mocanita, noi de ce n-am avea niste curse care sa traverseze Dunarea in scop turistic?)
  -pana si afisele electorale din campanie au fost gresite fiindca el isi lua angajamentul prin construire de mall si stadion sa intre pe terenul afacerilor private
  -si mai e o intrebare, de ce a lasat el conducerea Otelului care i-a asigurat un venit salarial de peste 500.000 de euro pentru primaria care-i asigura doar 5.000 de RON pe luna?
  Concluzia e simpla-raport gresit,lipsa experienta,lipsa echipa de specialisti,bani cheltuiti suspect. Rezultatul? Orasul a luat-o la vale si la propriu(fiindca se scufunda efectiv dupa bataia de joc cu noua retea de canalizare) si la figurat deoarece aspiram la primul loc la somaj in conditiile in care etnia jamaicana pune incet dar sigur stapanire pe oras.
  1
  0
  Raportează
 • postat de navetistul
  Marți, 11 Iunie 2013 23:03
  Cand ne deconteaza si noua transportul restant si cel curent?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius
  Marți, 11 Iunie 2013 21:44
  Trebuie sa-i dam credit. Nu se pot rezolva toate peste noapte !
  Este mult de lucru. Ceea ce vreau eu sa vad sunt realizari fara vorbe multe-asfaltari, strazi reparate, parcuri, locuri de joaca, etc.
  NU MAI DATI POMANA LA VMG-ISTI ! ASTIA MANANCA TOTI BANII SI NU FAC NIMIC IN AFARA DE A STA CU MANA INTINSA LA PRIMARIE ! DE AJUTOARE AVEM NEVOIE ORICARE DINTRE NOI.
  Ca tot vorbeati despre garaje. Tot modernizati de la zero strada din spatele strazii portului pana la liceul de Marina. Ce ar fi sa faceti disparute si garajele inmultite peste noapte, unii dintre proprietari au chiar si doua garaje la distanta de 50 m!(verificabil in acte), si sa faceti un mini loc de joaca si pentru zona Port....
  Mult succes!
  0
  0
  Raportează
 • postat de unul din 39
  Marți, 11 Iunie 2013 21:35
  Stane ,speli in piata din micro 39 cu detergent pur si simplu aiurea .Piata e plina de caini si pisici .Tot aiurea arunci banii pe detergent si pentru strazile din oras, atata timp cat trotuarele sunt pline de rahat de caine .Deci te lauzi cu bani aruncati anapoda .Si sunt multe laude in prezentarea ta .Tovarasul te-ar fi luat consilier !
  1
  0
  Raportează
 • postat de antipartide
  Marți, 11 Iunie 2013 18:31
  imi place , a venit armata de sustinere a primarului pnl.. corect, V.L e patronata de un pnl-ist. s-a lansat si idea discutiei pe tema dr. bacalbasa. iar e corect. in usl, psd nu are nevoie de sustinere prin articole si postari. psd si chiar pc au puterea si banii. pnl a fost adus in uniune pentru imaginea de promotor a intreprinzatorilor si vizionarilor de dezvoltare private, la vrajeala europei. chiar nu vreti sa intelegeti ca totul e facut de persoane ce intruchipeaza partide la putere. postati cit vreti, istoria se scrie de miliardarii actuali si in nici un caz de un ziar aservit sau postaci revoltati.
  1
  0
  Raportează
 • postat de CUNOSCATOR
  Marți, 11 Iunie 2013 17:49
  Recunosc că Stan nu a rupt inima târgului, dar totuşi este cu şapte capete peste cei de dinaintea lui. Personal, cred că va face treabă, în ciuda startului un pic mai ezitant. Până şi faptul că a prezentat acest raport este un semn că-i pasă de noi, gălăţenii.
  Nu regret că l-am votat şi cu siguranţă că l-as vota din nou, că este un om de onoare.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Mateescu
  Marți, 11 Iunie 2013 17:27
  Macar primarul Stan considera ca are cu ce sa iasa in fata noastra, a galatenilor, chit ca multe sunt doar la nivelul de planuri si altele sunt supraevaluate.
  Dar domnul Bacalbasa, presedintelel judetului, de ce nu a onorat si el invitatia? De ce nu a dat curs provocarii? Ca doar ar avea si el cu ce sa se laude: pe unde a trecut a distrus totul in urma, ca deh, dupa el - POTOPUL!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mingiuca de tenis captivus
  Marți, 11 Iunie 2013 17:09
  @Steaua sus rasare: Si ce-ai vrea, frate, s-asteptam pestele sa se-mputa inca un mandat pana-i luam mingea de pe umeri la suturi? Stan trebuie ars de pe-acum chiar si daca primul lui an de mandat e mai bun decat oricare an din mandatele alorlalti (desi nu e cu siguranta). Si stii de ce? Fiindca e mult sub asteptari si, mai ales, sub promisiuni. Si nu alea de cantitate (stadion, cinema, mall, bla-bla), ci alea de calitate (moralitatea directorilor din serviciile primariei, transparenta cheltuielilor si auditurilor, aplecarea spre cetatean etc.). Deci lui Stan tre' sa-i dam la gioale cu incredere: ori isi baga mintile in cap, ori pleaca.

  @Vali: observatie corecta si vei ramane cu observatia, te asigur. Stii de ce? Pai la scris proiecte europene in cadrul Primariei, ghici cine lucreaza! D-soara Nicoleta Daniela Manole. Probabil le scrie cu la fel de mult aplomb si inspiratie precum scria comunicatele catre presa pe vremea lui Mos SomnBun... deci nicio sansa, amice...
  1
  0
  Raportează
 • postat de UN GALATEN
  Marți, 11 Iunie 2013 17:07
  concluzie dupa toate comentariile de mai sus:-UN PRIMAR CORUPT,INDOLENT,FFFFFFFFFFFFFFFFFFFOARTE AROGANT,.....................!!!!!OOOOFFFFFFFFFFFFF,DE CE DOAMNE NOI GALATENII TREBUIE SA INDURAM ASA CEVA?????UN JEG DE HUNEDOREAN SA VINA SA NE FURE TOT CE SE POATE FURA?DE CE , DOAMNE?
  1
  0
  Raportează
 • postat de organizator
  Marți, 11 Iunie 2013 16:14
  dragi tovarasi si priteni, am facut mult si vom face si mai mult in scopul propasirii si ridicarii nivelului de trai al galatenilor. aplauze. da, noi conducerea orasului si partidului (ca unuinea e cam dusa de ripa) nu precupetim nici un efort pentru a lupta pentru interesele voastre, ale cetatenilor orasului galati. aplauze.dragi tovarasi si priteni, va rog doar sa munciti in spania, italia, sau alte tari unde va dau o mie de euro pe luna. ii adunati sau ii trimiteti familiei din galati. asa vom putea impreuna sa zadarnicim planul capitalistilor din Germania, franta,.... ei vor sa ne doboare intoxicind lumea despre coruptia din Romania. doar minciuni sfruntate. mergeti oriunde sa munciti in brinci, dar nu aici, si vom demonstra tuturor ca partidul e cel ce invata poporul de bine si sufera de soarta lui, el e primul si adevaratul parinte a romanului. aplauze. ce sa va mai spun...vom lupta pentru voi in continuare, vom avea realizari din ce in ce mai marete, mai inaltatoare. aplauze. intelegeti doar ca aici nu aveti unde sa munciti in spiritul si recompensa baneasca europeana. asa ca tulea in italia, spania, grecia, ungaria mai nou, si trimiteti banii acasa. asa demonstrati ca meritati grija partidului fata de bopor. ultimele aplauze si fluturari de stegulete, imbratisari si pupaturi. urmeaza un imn inaltator, toata lumea in picioare si retragerea conducerii de partid si de oras.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Marți, 11 Iunie 2013 16:12
  Raportul asta are o buba pe care vad ca nu a vazut-o nimeni.
  Toata tara si toata presa se face spume ca nu ne cheltuim banii veniti moaca de la UE, iar in planurile primarului nu am gasit niciunul care sa aminteasca de asemenea fonduri! Sunt totusi fonduri nerambursabile care ne-ar ajuta enorm pe noi ca si comunitate foarte saraca. Chiar nu se gaseste nimeni care sa faca un proiect, doua, zece si sa ne umplem de bani veniti moaca??? Ceva nu e in regula aici si nu imi dau seama unde e buba dar ea sigur exista si deja o da in cangrena!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Marți, 11 Iunie 2013 16:05
  Uite aici proiect ce putea fi facut la Galati daca ne miscam cu ceva mai mult talent :
  Republica Moldova se uneşte cu România pe calea ferată. Lângă Iaşi se va construi un complex uriaş destinat încărcării sau descărcării trenurilor de marfă
  utorităţile judeţene din Iaşi au prezentat proiectul omologilor de peste Prut. Centrul Intermodal Regional de Transport Marfă Iaşi va fi construit în Holboca cu o investiţie de 38 de milioane de euro.
  La 10 kilometri de municipiul Iaşi, în localitatea Holboca, va fi construit în următorii ani unul dintre cele mai mari noduri feroviare din Moldova, destinat tranzitului de mărfuri între Europa de Est sau Asia şi Europa Centrală. Centrul Intermodal Regional de Transport Marfă în Zona Iaşi va fi amplasat în zona de cale ferată a staţiei CF Holboca. Realizarea proiectului se va face printr-un Contract de Asociere în Participaţiune între Compania Naţională de Căi Ferate, Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Local Holboca, iar beneficiarul investiţiei va fi Compania Naţională de Căi Ferate SA."

  Sunt tare trist cand vad ca in alte parti se poate si la noi nu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexandru
  Marți, 11 Iunie 2013 15:57
  Eu cred că Stan este cel mai bun primar pe care l-a avut Galaţiul de la Revoluţie încoace. NU puneţi în cârca lui ceea ce a stricat alţii, peste 20 de ani.

  Într-un an de mandat, Stan a făcut mai multe lucruri bune decât Nicolae şi Durbacă la un loc, în 22 de ani. Cred că Stan are mari şanse să scoată Galaţiul din mocirlă şi ar fi bine să-l încurajăm.

  Bravo, dle Stan, te susţin!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt COBRA-GALATI
  Marți, 11 Iunie 2013 15:52
  IN LISTA RUSINII ERA LA UN MOMENT DAT SI ILINCA ,trebuie pusa acolo bai cobro, sau a fost scoasa intentionat? Cat despre Tiber ,nu am nici o indoiala ca este un excroc ca voi toti,dar el nu a participat la neg. de anu asta,si nici pt anu ce vine nu cred ca are sansa ,si totusi qacum este in capul listei ,da ilinca ai omiso fortat sau fara sati dai seama?eu ,si nu numai eu ,cred ca ilinca trebuie pusa primape lista rusinii.va-ti aliat cumva cu excroaca?sunteti jalnici baragladinilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt COBRA-GALATI
  Marți, 11 Iunie 2013 15:49
  IN LISTA RUSINII ERA LA UN MOMENT DAT SI ILINCA ,trebuie pusa acolo bai cobro, sau a fost scoasa intentionat? Cat despre Tiber ,nu am nici o indoiala ca este un excroc ca voi toti,dar el nu a participat la neg. de anu asta,si nici pt anu ce vine nu cred ca are sansa ,si totusi qacum este in capul listei ,da ilinca ai omiso fortat sau fara sati dai seama?eu ,si nu numai eu ,cred ca ilinca trebuie pusa primape lista rusinii.va-ti aliat cumva cu excroaca?sunteti jalnici baragladinilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Steaua a apus
  Marți, 11 Iunie 2013 15:41
  @Steaua sus rasare,
  Ca vezi maturatori pe strada tine de normalitate, nu-i vreo fapta de eroism sau mare realizare a primarului. Si ca ai adus vorba de curatenie, am vazut de Pasti cat de curat a fost orasul; era sa-mi intre gunoiul necolectat de cateva zile de la ghena in balcon.
  Adevaru-i ca in comparatie cu puturosul de Nicolaie, daca Stan muta un pai de colo colo se vede de pe Luna si pare spectaculos.
  Nu zice nimeni ca intr-un an sa fi facut ce n-au facut altii in 12 ani, dar totusi un an e lung, si se puteau facea multe. De ex: starpirea carutelor din oras, urgentarea finalizarii lucrarilor pe Otelarilor (cum e cu putinta sa bagi in degringolada circulatia din cartierul Dunarea timp de un an jumate pentru repararea a cativa km de strada ?), finalizarea lucrarilor de la Sala Sporturilor, Baia Comunala... mai continui ?
  Asa ca, in afara de maturatul strazilor (discutabil, dar sa zicem) si varuitul bordurilor, plus incercarea nefinalizata inca de a elibera spatiul verde din fata complexului din Tig 1, ce alte ispravi vizibile a facut Stan in acest an de mandat ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 11 Iunie 2013 15:35
  Minciuni cap coada acest raport.Mare majoritate a proiectelor erau de cand lupul catel, incepute, capusate, facute prost cu bani multi.

  Cateva exemple de minciuni din raport:
  - Politia Locala mare consumator de bani fara sa faca nimic;acum s-a asociat cu politia nationala ca sa le tina de urat.Intro dimineata pe la 5 stateau ciotca, la scoala 28 la baliverne INTRO MASINA , iar hotii isi faceau de cap la capacele de canalizare.
  - Locuri de munca ioc.Mergi stimabile Primar la AJOFM si vezi cate locuri de munca sunt afisate, 90% dintre ele sunt agenti de vanzari si necalificati.In raport nu spui nimic ca oamenii nu au unde sa munceasca, ca preturile cresc pe zi ce trece, iar de banii dati pe pomeni sociale nu pomenesti si nici de plimbarea vice primarului Popa Florin in Germania sa vada utilajul ala din desene animate,careo sa foreze pe sub Dunare.Ar trebui sa platesti tu banii dati pe plimbarea lui Popa fara nicio materializare.Ce tot umbli cu abureli, ca daca ai schimbat trei neveste , probabil ai fost neserios si nu ai putut conduce o familie, cum crezi ca ai sa conduci un oras devalizat de hotii de dinaintea ta?
  -Ai facut schimbari in aparatul administrativ?Sanchi.I-ai luat pe neispraviti dintrun scaun si i-ai pus in altul.Dovada este sa vezi ce lucrari de proasta calitate fac constructorii pe strazi, ca dirigintii de santier din Primarie nu-si fac treaba.Spui ca ai multi bani pentru modernizari?Sa spui galatenilor si cati bani ai cheltuit aiurea pe pomeni gen pomana porcului, si pe artistii aia carora le-ai dat bani si nu vrei sa le spui si galatenilor cat.
  -De ce nu tii audiente cu cetatenii?Ca sa nu te dai de gol cat de agramat esti si incapabil?
  -Nu-l mai linge pe Antonescu la dos.Ceea ce faceti voi astia care va bateti joc de liberalismul autentic este o bataie de joc la adresa poporului roman care l-ati adus la sapa de lemn.Uitat-te cum acest neispravit doreste cu orice pret sa ajunga presedinte durandu-l in cur ca oamenii mor de foame neavand locuri de munca, nu pot iesi la pensie dupa o viata de munca, iar oameni ca tine il linge.O sa platiti scump aceasta bataie de joc.Durbaca crede ca daca s-a ascuns in parlament o sa scape de tot raul pe care l-a facut acestui oras.Ia aminte.
  -Locuri de parcare ai facut?Da, spui ca modernizezi Brailei, dar aproape jumatate din bulevard este ocupat de masini parcate aiurea.Cum isi face Politia Locala TREABA, pe care o ridici in slavi?
  -Ai fost pe faleza inferioara sa vezi haitele de caini?Ai curaj sa iesi cu plodul tau, ala facut cu a treia nevasta, la plimbare pe acest loc de agrement, din pacate unicul in Galati? Dar un program de starpire a cainilor din oras ai facut cumva?Ce faci cu banii stransi de la galateni in acest scop?
  -Sa spui galatenilor ce face city-managerul ala adus de la Bucuresti de-l platesti cu aproape 8000 de lei pe luna.Probabil ce a facut si Popa, acum vice primar.Adica nimic.De ce nu ai pus pe acest post un galatean de-al nostru care sa-l doar de orasul unde locuieste?


  Stimabile Primar, sunt multe lipsuri pe care le ai in a conduce acest oras.Stii care este norocul tau?Ca majoritatea locuitorilor care te-au ales nu sunt galateni neaosi, uitand sa plece in locurile de bastina de unde i-au recrutat comunistii aducandu-i la combinat.Da la stare civila sa faca o statistica dupa certificatele de nastere si ai sa vezi ca acesti oameni n-au nimic de-a face cu orasul asta.Pe acesti oameni ii intereseaza pomenile pe la biserici, fasole cu carnati, pomana porcului, care tocmai ai facut-o, bautura si sa arunce gunoaiele pe fereastra.

  Poti sa mai candidezi inca vreo trei mandate chiar nefacand nimic in modernizarea Galatiului ca daca parvenitilor astora le dai sa-si umle burdihanurile,te vor alege.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Marți, 11 Iunie 2013 15:08
  Adevarul e ca nu exista coltisor in ditaimaina orasul asta in care sa nu trebuiasca sa fie facut ceva. Oricat de mult am fi suparati, trebuie sa fim constienti ca tot ce ne supara sunt acumulari de peste 20 de ani si ca nici Papa de la Roma nu ar fi reusit sa repare intr-un an tot ce nu s-a facut in 20 de ani. Se vede cu ochiul liber ca gradul de nemultumire al galatenilor a ajuns la paroxism si ca nimeni nu mai crede in promisiuni.
  Eu astept cu interes sa se continue tot ce s-a promis si tot ce e in lucru si poate in urmatorii ani vom vedea si rezultate notabile si palpabile!
  0
  0
  Raportează
 • postat de OTELARUL
  Marți, 11 Iunie 2013 14:50
  Cu NOUL STADION cum ramane?Dar cu MALL-UL supraetajat?In vara lui 2014 se spunea ca este gata stadionul.MINCINOSULE!Ne-ai lasat si fara echipa.NU TE-AM VOTAT si NU TE VOI VOTA IN VECI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Steaua sus rasare
  Marți, 11 Iunie 2013 13:44
  Aici sa inteleg ca in majoritate de 80% sunt sustinatorii lui Ciumi si a lui Durbaca ? Fratilor asta nu are decat un an de cand este primar...a facut ...nu a facut. o sa vedem peste 4 ani . Ceilalti au stat 8 ANI si nu sa vazut nimica fratilor . Cine spune ca nu se observa nimica in orasul asta cred ca este orb sau mitocan . Numai maturatorii care sunt pe strazi si matura pana si DUMINICA ( am vazut eu cu ochii mei ) ce asta nu sa intamplat in nici un mandat de pana acum.
  Parerea mea este sa fim un pic mai civilizati , sa avem putina rabdare , ca v-a aparea cat de curand si la noi soarele .
  Voi vreti ca intr-un an sa se vada realizarile ce se fac in 10 ...ca nu inteleg ? Haideti sa nu mai fim asa rautaciosi ca nu rezolvam nimic, parerea mea . Oricum primarul va face ceea ce vrea el si nu ceea ce vrea fiecare cetatean al acestui oras , ca este foarte greu sa-i multumesti pe toti .

  Doamne ajuta
  0
  1
  Raportează
 • postat de Magu
  Marți, 11 Iunie 2013 13:40
  Aprecieri pt.initiativa! Bravo si mult succes!
  0
  1
  Raportează
 • postat de culi
  Marți, 11 Iunie 2013 13:29
  D-le Stan si in capania electorala ati vorbit convingator -deci sunteti bun la ceva - acum incercati din nou acelas lucru ,dupa doi, trei ani si gata cu mandatul.Incercati sa n-e scoateti ochii cu parcuri pt copii ,da ce faceti cu trotuarele ,ce faceti cu groapa de la ELICE si daca reusiti s-o astupati in acest mandat puneti si un semafor sa functioneze de la ora 15 00 la 20 00 cel putin si in zile de sarbatoare.
  1
  0
  Raportează
 • postat de suparatu
  Marți, 11 Iunie 2013 13:19
  Mai incape si comentariul meu NEGATIV la adresa ``mingicarului`` sef al orashului ? Nu are rost sa mai exprim dezamagirea provocata dupa un an de conducere al actualului primar, au facut-o altzii inaintea mea ! Poate ar fi mai bine sa se duca sa-si creasca copiii si sa ne lase, ca si-asha orasul - asha cum vad toti cetatenii lui - arata ca vai de mama lui !!!
  1
  0
  Raportează
 • postat de unul
  Marți, 11 Iunie 2013 13:14
  Ba primar de rahat ce esti,tu crezi ca daca pe tine te inseala nevasta sub ochii tai si esti fraieri si nu vezi sau nu vrei sa vezi , inseamna ca la fel ne poti minti si tu pe noi ca o curva ordinara?ba fomistu dreaqu , nu ai facut absolut nimic pana acum si tu ne vorbesti de tunel sau pod peste dunare?Te bate Dumnezeu ba animal imputit.
  1
  0
  Raportează
 • postat de un galatean care plateste taxe
  Marți, 11 Iunie 2013 12:52
  Baia Comunala? Toata! Nu am unde sa ma spal!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bine Stan, dar și puțină critică nu strica.
  Marți, 11 Iunie 2013 12:33
  Bine Stane, lasă ''o amprentă'' pe al tău mandat, elimină garajele ce ne stresează viața, mai ales în Țiglina Unu, Doi, rezolvă Complexul Țiglina Unu și Francezi, mizerii la vedere, trotuarele ce sunt dezastru cu plăcile care zbor și aleile pietonale dintre blocuri, sparte, crăpate, acoperite de pământ tot prin Țiglina Unu,Doi. Bravo cu Real și Dedeman o amplasare logică și normală, nu pe la marginea orașului aruncate, doar nu toți avem mașini.Nu ar fi rău să puneți biletul pe troleibuz un leu și chiar pe tramvaie, transport electric și pe autobuze cu motoare cu ardere internă, cu combustibil să lăsați biletul 1,5 lei pentru un drum. Am încuraja transportul ecologic și mai puțin zgomotos. Niște camere de supraveghere pe arterele principale nu ar strica, ține de siguranța cetățeanului pe stradă. Am intrat pe Google Street prin Galați și nu se vede bine deloc iar garajele se văd și din satelit pe Google Map, sunt aruncate bălegar din avion. La Parcul Pastilă puneți fraților niște copaci și niște refugii acoperite pentru Soare sau ploaie mai ales că sunt copiii și fac insolație sau se udă, amplasarea parcului fiind izolată și nu ai timp să te refugiezi dacă plouă neașteptat. În Țiglina Unu mutați stația de autobuz în locul taxiurilor și taxiurile mai în spate, la vale, în fața BR-urilor unde sunt parcări ce erau ocupate de mașinile la vânzare. Este prea mare îngrămădeală în fața băncii Raiffeisen, trotuarul este supraaglomerat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sorin Cujba
  Marți, 11 Iunie 2013 12:27
  Domnule Primar,

  Subsemnatul, Cujba Sorin George, proprietar al unui apartamen situat in Galati, Strada Blaj, .....,
  va solicit respectuos urmatoarele:
  - readucerea la forma initiala de prezentare a panoului de la intrarea in locul de joaca pentru copii situat in vecinanatea blocului E1 (intre blocurile E1, H si B9).
  In momentul de fata acest panou nu este lizibil intrucat a fost vandalizat (acoperit cu grafitti).
  Folosinduse de acesta stare de fapt un numar mare de adolescenti a transformat acest loc de joaca intr-o bodega, judecand dupa consumul de alcool, tigari si limbajul injurios folosit.
  - asigurarea unei minime prezente a Politiei Locale in zona locului de joaca in vedere impunerii respectarii regulamentului Primariei cu privire ca locurile de joaca pentru copii.
  Locatari ai blocurilor invecinate obisnuesc sa-si aduca animalele de companie in acest parc pentru a-si satisface nevoille fiziologice transformand groapa cu nisip (vezi foto) a locului de joaca in litiera.
  Mentionez ca am incercat sa rezolv problema prezentei cainilor in perimetrul parcului cu ajutorul Politiei Locale insa fara succes.
  Aparent angajatii institutiei nu considera o problema faptul ca in locul de joaca pentru copii (in care ar trebui sa fie doar minori insotiti de adulti conform regulamentului Primariei), ca se consuma bauturi
  alcoolice si se fumeaza.
  Nici prezenta cainilor (printre care si doi caini din rasa Rottweiler, vezi foto caini_loc_joaca_e1_Tig3 in partea stanga jos) fara botnita nu reprezinta un motiv de interventie pentru lucratorii Politiei Locale.

  - amplasarea unui cos de gunoi in incinta locului de joaca, in speranta ca se va reduce astfel cantinatea considerabila de gunoi (peturi, doze bauturi alcoolice si racoritoare,pungi, ambalaje si coji de seminte) ce acopera suprafata locului de joaca.

  Impreuna cu alti parinti am incercat sa curatam groapa de nisip si sa mai adunam din gunoaiele imprastiate prin parc insa fara ajutorul dumneavoastra incercarile noastre de a aduce la normalitate acest loc de joaca se lovesc de atitudine rauvoitoare a celor mai sus mentinati.
  Atasez la acest mesaj cateva fotografii pentru a ilustra strea in cere se afla acest loc de joaca in prezent.

  Va multumesc,
  ..............

  Mesajul a fost trimis pe date de 17.10.2012 si pana in ziua de azi nu am vazut nici o schimbare in bine cu exceptia un afis lipit pe usa blocului ce atragea atentia posesorilor de caini asupra obligatiilor pe care le au. Afisul respectiv a rezistat cam o samptamana pe usa blocului. Politisti comuniri se plimba pe strazile mai mari ale cartierului evitand obiectivele gen loc de joaca dentru copii si ingnorand complat cainii fara botnita/lesa ai caror proprietari nu se deranjeaza sa adune excrementele produse de "copilasii" lor.

  Se vede treaba ca generatiile viitoare sunt mai putin importante pentru comunitate (galateni, Primarie,Politie) decat starea de bine a petrecaretilor, animalelor de companie si a stapanilor lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetateanul_Turmentat
  Marți, 11 Iunie 2013 12:19
  Hac...Da eu cu cine votez? Aaaa maria sa Stanici fotbaliatorul a iesit cu abureala la raport! Hac ...Ba da frumos mai minti si ne aburesti! Facem market-uri si platim datoriile electorale iar populatia mananca E-uri la greu.Abureala la greu asa cum ai facut si cu campania ta cu Otelul pentru a castiga primaria...Hac...mai bine mai beau si nu ma mai aburi ca nu te cred...Mai dute-n dragostea mea!Strazi sa tina 5 ani...Wahahaaa ma doare burta si iti zic: Nu e de la bere!Ba mai toarna o sticla de cauciuc ca tine mai mult da moare pretenasu Istrate de foame.Ma duc sa mai beau ca m-ai aburit destul!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un locuitor al celui mai urat oras din Romania.
  Marți, 11 Iunie 2013 11:51
  D-le Stan,trezeste-te!Tu crezi ce spui,sau spui ce crezi?Cu voi la conducerea orasului nu s-a facut nimic si nici nu se va face.Sunteti pusi doar pe furat.pentru voi,pentru partid si pentru cine stie ce "apropiati".Plecati cat inca mai puteti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Paul
  Marți, 11 Iunie 2013 11:49
  Domnule Stan, asa cum au observat mai multi cititori, nu spuneti nimic despre preamaritul stadion de 5 stele promis in campania electorala. Nu uitati faptul ca acea promisiune v-a adus fotoliul de primar (comparati diferenta de voturi cu numarul celor care v-au votat ptr acel proiect in special).
  Eu zic sa dati macar o explicatie acelor ce v-au ales si asupra acestui subiect.
  Va doresc un an plin de realizari in urbe, iar daca la sfarsitul anului viitor realizarile practice nu ajung din urma teoria, sa aveti demnitatea de a lasa pe altcineva la carma orasului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sportul cu balonul rotund si plin de promisiuni - 5
  Marți, 11 Iunie 2013 11:42
  Stanica, esti pe-atat de penibil pe cat e de penibile sunt ultimele tale doua puncte din raport:
  cica ai sa ridici tu calitatea actului medical in Galati, daca preiei Spitalul CFR, si ai sa pui altfel Galatiul pe harta daca il bagi in asociere cu TL si BR si se face pod/tunel peste Dunare in zona.
  Nene, daca vrei sa mai avem cat de cat o sansa, nu prelua Spitalul CFR si cel Militar, lasa-ne, bre, o sansa si noua! nu distruge si ce-a mai ramas cat de cat in orasul asta dpdv medical. Toti amaratii se opereaza la ochi la cele doua doctorite de la Militar, de bune ce-s Judeteanul si actualul Municipal, iar la CFR te trateaza de boli interne si la neuro in conditii mai mult decat decente. Lasa-ne, fotbaliorule, macar astea doua spitale neatinse de alde Spidermagnifici si promitem sa nu te scuipam (cu seminte) cand te-ntalnim pe strada...
  Iar cu traversarea Dunarii las-o, Stanica, moarta ca ne distrug astia si bruma de carari ramase prin judet in loc de drumuri daca vin sa traverseze pe aici gramada.
  Tu nu te uiti ca Tulcea are sosele, Braila are, oho!, drumuri expres ca lumea spre BZ, Slobozia, judetene reabilitate la Viziru si de la Urziceni, nu poteci cu urme de asfalt, parcari nu strazi surpate, mall-uri nu bazarul hidos de la Depozite, cinema si Maria Filotti, nu Disco VIP si papusari de licitatii trucate la Muzical, Lac Sarat si amenajat nu Brates???
  Doar ca judet defavorizat, precum Tulcea, sa ne aliem cu Braila, defavorizati in special de conducatori competenti si cinstiti precum Stanica. Care promite cetatenilor ca"le vom oferi nu doar locuinţă, şcoala (pe care n-avem cu ce-o repara!) şi dispensar (pentru care n-avem nici sediu decat pe la parteruri de bloc!), ci şi biserica (probabil si aia in scara blocului, ca in D Cantemir)". Mai ales biserica!!! Si cimitir, sa nu uiti!... Asa nu va mai fi nevoie nici de piete unde n-ai parcare si nu e apa, nici de parcuri gresite din proiect, nici de locuri de joaca fara umbra si de asfalt care costa cat marmura...
  Si n-o sa mai fie nevoie nici de primar care-si da cu dreptu-n stangu' (ba chiar si-n dreptu', la partid!) si caruia i-o da stanga la gioale, cu votu-n consiliu, de prafu s-alege de toate initiativele mai acatarii... Si-o sa ramanem cu aceleasi vechi si noua toate, dar rebotezate cu "Noul Galati", ca aia care se parfumeaza fara sa se si spele...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Promitatorist
  Marți, 11 Iunie 2013 11:38
  Ce nu pricep eu e de ce i se imputa lui Stan promisiuni neonorate din campania electorala ?
  Eu nu-mi aduc aminte ca omul asta sa fi promis atunci ceva; in afara a catorva afise, eu nu-mi aduc aminte nici sa-si fi facut de fapt campanie electorala. Si atunci ce aveti cu el ?
  Oricine ar fi candidat din partea USL (de ex. Dumitru Nicolae, Scaraotchi, Godzilla, etc ) ar fi castigat alegerile tocmai fiindca era de la USL; de aia Stan nici nu si-a facut campanie si de aia n-avea de ce sa promita ceva, ca stia ca oricum va castiga alegerile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florentina
  Marți, 11 Iunie 2013 11:25
  Dle Primar,unde sunt locurile de munca pe care le-ai promis???? Din cate observ...dispar locuri de munca! Si apropo ca tot spui de demolari, deja ai primit porecla de....Stan-Demolatorul! Nu te fali cu Mall-ul de la "Ultimul Leu" din groapa, acesta a fost gandit si cu actele semnate inainte ca d-ta sa ajungi primar! Un an a trecut..si locuri de munca nu ai facut! Din cate cunosc,nu prea te intereseaza de persoanele care sunt sau pot ramane fara servici!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sportul cu balonul rotund, plin de promisiuni - 4
  Marți, 11 Iunie 2013 10:50
  13. Rata redusa a infractionalitatii stradale - Asta chair e tupeu, din ala de galerie! Astia se taie seara de seara, burtosul si pricajita aia de la politia locala le tin de urat paznicilor de la bariere si faleza e a nimanui, jmecherii parcheaza seara de seara pe banda de trolee in fata la Olimpic si fac ce vrea muschiul lor, tre sa treci pe celalalt trotuar, iar aia de la sectia 1 nici nu cracnesc, din micro 39 pana-n Doja nu-i nicio sectie de politie si lui Stanica i s-a redus infractionalitatea. Haide, bre, las-o jos, ca da cu... fractii...
  14. Igiena in piete - de tot rasul! N-ai unde parca cand vii la piata din Aviatiei, saracii locatari de la blocurile din jur sunt disperati. Ai facut o hala noua ca sa ramana aia veche pentru comerciantii de nimicuri ce n-au legatura cu legumele, fructele, carnea si lactatele proaspete... Halal management. Piata din 19 e la fel de sufocata ca acces din cauza puzediei de chioscuri dimprejur, aia din Tiglina la fel, iar cea din IC Frimu si cea de la Ancora sunt niste rusini. Chioscuri puse in drum si apa curenta ioc. In schimb, fratele generalului pesedist fost ministru de interne Zaharia, vesnicul Zaharia de la Piete, a inceput sa taxeze si parcarea de langa piete, de parca el ar avea asta in obiectul de activitate sau ar repara gropile din asfalt vreodata... Stane, mai mergi pe la piata , tata!
  15. Cu autobuzele mai bine o lasi moarta, ca te faci de ras. Fa-te c-ai uitat de punctul asta, ar fi mai... demn
  16. Reparatul scolilor trece din faza reparam niste sali de clasa in mai multe scoli, eventual si grupuri sanitare, laboratoare, ce mai au scolile printr-insele, la reparat doar doua scoli, probabil alese pe spranceana, a directorilor, desigur. Decat cate putin la fiecare, s-o mai duca de azi pe maine, mai bine dam toti banii pe o fatada inutila la CNVA si inca doua scoli si restul poate nu mai supravietuiesc, sa nu mai avem ce repara...Bine zis, coane Stanica, bine macar ca recunosti...
  0
  0
  Raportează
 • postat de nikolas
  Marți, 11 Iunie 2013 10:39
  eu spun bv marius stan!.. lumea ar trebui sa stie,ca toate initiativele unui primar trebuiesc sustinute si votate de consiliul local.acolo i buba!!sunt aceeasi oameni de 23 de ani care blocheaza orice idee(initiativa)care sa le dauneze intereselor proprii.aceasta majoritate usl,mai mult incurca decat ajuta.urmariti in presa ce propun si ce voteaza acesti baieti "destepti". ps. oricum un primar mai incompetent decat nicolae,nu exista.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Criss
  Marți, 11 Iunie 2013 10:32
  Patinoarul sala polivalenta. Inca o absurditate: acea incinta are cea mai proasta acustica, cu inducere de vibratii si ecou datorita structurii superioare metalice si a acoperisului ancorat in corzi. Nu poate fi compatibila cu notiunea de spectacole si manifestari culturale. Se uita experienta lui Bregovic si a lui Stefan Banica care si-au mancat plamanii in aceasta sala, concertele fiind catastrofale din punct de vedere al calitatii sunetului. Ce ne-a ingropat relicva aia de Nicolae, da' ce ne desavarsesc astia .....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 11 Iunie 2013 10:29
  Si-a facut restaurant cu banii prostilor , pe Domneasca langa Olimpos ! :) Asta a uitat sa o treaca... pe lista ! :) Si strazile sunt prost facute... deja sunt in valuri ! :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marian
  Marți, 11 Iunie 2013 10:26
  Marius Stan pe unde a fost,s-a folosit de oameni si apoi nici nu i-a mai salutat pe strada.
  Suporterii Otelului l-au facut primar si acum pentru ca nu se intelege la bani cu actualul patron adus tot de el,pt. ca nu i-a dat contractele promise,au de suferit tot zecile de mii de suporteri care si-au pus baza in Stan.
  N-au auzit nimic de mult promisul stadion si nici nu cred ca o sa mai auzim.Otelul se desfiinteaza si Stan ne vorbeste de sustinerea sportului galatean.
  Ce pretentii sa ai de la un om care are prieteni precum Nici Grasu(Dumnezeu sa il ierte) si tot felul de bruneti care fac legea prin oras.
  Orasul Galati are nevoie de crearea de locuri de munca. Momentan suntem doar piata de desfacere.Se mai deschide un supermarket,un mall si noi suntem someri cu duiumul.Ce sa facem in mall daca orasul e plin de oameni fara locuri de munca?Macar somerii astia in timpul liber mai uitau de griji cand se duceau la u meci al Otelului. Acum datorita stimabilului primar care a adus "investitori reali" nu osa mai aiba nici asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sportul cu balonul rotund, plin de promisiuni
  Marți, 11 Iunie 2013 10:24
  9. Reabilitarea strazilor, cica pentru 5 ani. Un fotbalist asa de titrat si umblat prin tara ar trebui sa stie ca, de ex., E85 de la BZ la Buc. a fost facut acum... 14 ani, pe vremea Chiorului la Transporturi, cu francezii, si rezista si-acum, mai putin la Mihailesti unde a explodat camionul. Ca dovada de competenta, Otelarilor e tot gresita, asfaltul e doar reabilitat in mare parte, fiind doar "rashchetat" cel de dedesupt si pus altul nou deasupra, trotuarele au fost asfaltate "peste" chiar si daca n-aveau nevoie, refugiile au fost facute tot prosteste, rampele de carucior de la ele n-au corespondent la trotuar, tre sa mergi cu caruciorul de-a lungul strazii pana la trecerea de pietoni, asflatul e sfaramicios si pus in graba, apa se aduna de-a lungul sinei de tramvai la ploi, acoprind-o... Halal lucrari!
  La capitolul asta, Stanica e precum capra aia cu raia: se vede pe Brailei si pe Dogariei si pe Balcescu cum arata lucrarile facute in mandatul lui si el tot se incordeaza la muschiul mingii sa arate ca e tare...
  10. Serbari extinse si complexe - de shushele alea jenibile nici n-are rost sa vorbim. Bani niciodata justificati decat prin balbe si sume care dau cu virgula la legalitate... Si, colac peste pupaza, milionul de euro a fost scurs printr-un director al Teatrului Muzical atat de competent incat a stiut sa-si ia Lodgy de jde mii de euro ca sa-si plimbe dosul directorial, dar n-a putut, sa faca odata naibii ecranajul scenei, sa nu mai dea instalatia de lumini parazitii aia groaznici in cea de sonorizare, conditie esentiala pentru un teatru muzical... Rusine, ba!
  11. Batalii castigate la Electricentrale? Ba,, ejdi brozd? Stanica n-a fost in stare sa scoata de la Cubasa nici macar un euro din alea zeci de milioane de EURO volatilizate si el a castigat batalii cu Electricentrale. Da, da! Precum aia de la partid, de la alegerile interne, chishcare!... Te si umfla rasul!...
  12. Daca tot ai scos tonele alea de deseuri cu care te lauzi, primordialule, n-ai putea sa scoti si un vinovat? Nu ca razbunare, ci ca precedent, ca poate nu se mai intamla sa ni se ia banii si data viitoare iar servicii ioc...
  Faza cu gunoaiele e abureala pe fata, daca nu era presa sa dea peste lesurile din bariera, nici azi nu stiai de ele. Cum nu stiai al cui e adapostul de caini al Ecosalului...
  Mai bine scoate gunoaiele de sub pres, da in fapt ce au furat Niciolaie si Ciumacul, plus cateii de sub ei, si-abia apoi vorbim ds. deseuri. Altminteri e doar o frectie...
  Iar cu fasonarea copacilor nu te mai lauda, ca i-ai taiat de-o sa se fasoneze curand de tot, de la radacina. Deja primul tei de dupa Vox Center, pe Brailei, cum mergi la vale, se si duse...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gigel
  Marți, 11 Iunie 2013 10:24
  Bai teasca unde dracu traiesti? da-ti 2 palme si revino-ti
  0
  0
  Raportează
 • postat de teasca
  Marți, 11 Iunie 2013 10:22
  este cu siguranta un inceput; si cum orice inceput este greu, prin asezarea lui in timp si spatiu, eu sunt sigur ca, usor, dar sigur, orasul se va schimba, pentru ca la conducerea lui au venit oameni cu mentalitatea nestirbita de fosilele comuniste, oameni tineri, care vor sa faca un oras frumos, care sa-si merite locul pe harta marilor orase din Romania. Si, cu ajutorul fondurilor atrase dinspre comunitatea europeana, Galatiul se va dezvolta vertiginos in urmatorii 5-6 ani, va fi creata o infrastructura cel putin la nivelul Clujului din prezent, fapt ce va atrage investitorii si in acest colt de tara. Singura mentiune ar fi cea legata de misiunea parlamentarilor de Galati care sunt obligati sa faca LOBBY pentru orasul/judetul care iau investit in functii. Misiunea lor este de a atrage atentia mai marilor Romaniei si a UE ca granita de este a Uniunii trece si pe la Galati, iar o casa frumoasa se vede inca de la intrare. Asa ca, le doresc succes deminitarilor nostri, ii doresc domnului Primar sanatate, "La Multi Ani!" si multa putere de munca.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Laur
  Marți, 11 Iunie 2013 10:22
  Ba Stane dute in plm si fa altceva decat sa apari prin presa , nu ai facut nimic pina acum
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cobra Elicopter
  Marți, 11 Iunie 2013 10:20
  Unde e stadionul si cinematograful Staneeee ??????????
  0
  0
  Raportează
 • postat de asd
  Marți, 11 Iunie 2013 10:16
  Unde-i stadionul,primare?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 11 Iunie 2013 10:06
  Galatiul duce lipsa de parcari si el face micro parcuri. Huoo, Marius Stan.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Roberto
  Marți, 11 Iunie 2013 10:05
  O mare parcare sar putea realiza in tiglina 2 langa dragos rosu
  daca sar darama toate garajele.Acolo candva a fost si un mic parculet pentru copii .Acuma ,dupa ce ca sunt locuri de parcare putine, se parcheaza si camioane care ocupa locul a cel putin 3 masini
  0
  0
  Raportează
 • postat de dragos
  Marți, 11 Iunie 2013 10:03
  nu s-a facut nimic atata timp si voi vreti sa schimbe orasul intrr-un an,probabil cei care sunt tare nemultimiti au ramas fara vreun garaj sau chiosc,vedem dupa 4 ani ce sa realizat
  0
  0
  Raportează
 • postat de KasaNova
  Marți, 11 Iunie 2013 10:02
  Vad ca toti au marjat pe ideea pod-tunel. Treziti-va oameni buni,podul sau tunelul nu cade din pom in gura lui Natafleata! Galatiul e oras mort dpdv economic, cine credeti ca ar da bani sa se construiasca ceva ce nu-si justifica utilitatea? Si chiar daca s-ar construi, vor plati galatenii o taxa mai mare decat cea de la bac sa treaca dincolo? Ca doar nu va inchipuiti ca va fi accesul moka?Eu zic ca un ferry-boat ceva mai mare si un vapor special pt pasageri ar fi suficiente in locul actualelor nave comuniste cumparate de la fier vechi si ajunse in mana unui senator PSD de Galati care detine exclusivitatea. Eu spun chiar ca un ferry-boat modern ar da o nota de originalitate orasului si ar putea atrage chiar turistii care n-au pus piciorul in viata lor pe un vapor.Orasul nu se va dezvolta niciodata in judetul Tulcea, avem suficient spatiu la Galati, totul e sa nu-l acapareze familia Durbaca pe tot! Iar cand exista un pod la Cernavoda construit de comunisti si la care se plateste o taxa modica, asezat pe autostrada, noi ne inchipuim ca traficul va ocoli prin Galati sa plateasca 10 euro pt o traversare? Mai intai trebuie facuta curatenie in oras, si nu ma refer musai la spalarea cu detergent a strazilor ci si la cosmetizarea jamaicanilor facuti oraseni in mandatul primarului Durbaca pentru a-si asigura masa de votanti consecventi, apoi crearea unui mediu de afaceri care sa atraga investitorii nu sa-i goneasca din oras, singura optiune valabila a lor pentru a nu se lasa falimentati de santajul politic. Eu de ex n-am inteles de ce trebuie sa suport din buzunarul meu o subventionare a pretului energiei pt Arcelor Mittal care, la cateva ore dupa ce a obtinut facilitatea a anuntat un contract banos cu o firma din Turcia care construieste un pod. Adica el avea semnata comanda care-i asigura un profit frumusel dar a zis ca pe roman poti sa-l prostesti pe fata cu spaga de rigoare in buzunarul cui trebuie. Ca francezo-indianul produce cel mai scump si cel mai prost otel dovada sta santierul naval care prefera sa importe din afara Uniunii Europene dar noi il incurajam bagandu-i in conturi cu 2 maini si luand cu 2 degete.Si daca vor garaje din tabla in locul unui oras civilizat, ia-le bani pe spatiile alea cu ora, nu anual. Si la pret dublu sau chiar triplu ca au pretentia sa le lasi si spatiul din fata garajului liber-adica vreo 4 locuri de parcare. Cu 5 ron pe ora de garaj rezolvi o gramada de probleme, iar cine nu plateste socotesti la pretul pietii si-l executi prin tribunal.Celor ce au cladiri in constructie si nu respecta termenul de executie ii amendezi direct proportional cu valoarea terenului si,la fel, cand valoarea amenzilor se apropie de cea a terenului ii executi si p-astia ca nu suntem obligati sa suportam santiere in care se toarna beton cu lingurita. La fel si cu cei care-si abandoneaza cladirile. Daca tot nu sunt locuri de parcare scoate la inchiriere locurile de parcare din cartiere cu o taxa anuala si cu element de securizare. Cei care au harburi si asteapta voucherul asigura-le o parcare la pret modic undeva la periferie sau chiar intr-un sat alaturat, sau ridica=le si transporta-le acolo cu amenda de rigoare aplicata proprietarului.Si cate si mai cate,important e sa vrei si sa nu te lasi santajat iar si mai important e sa faci ca,de altfel nu te doare gura sa promiti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sportul cu balonul rotund, plin de promisiuni - 2
  Marți, 11 Iunie 2013 09:54
  5. Parcuri cu deficiente indreptate din mers - poate din mersul pe mai multe carari care nu duc nicaieri. Rizerul s-a predat cu trotuare si banci deja inclinate de terenul surpat sub ele, c-o pista de role in panta (!) si cu asfaltul carpit, netezit manual, cu sigurantele de iluminat in cutii la vedere, neasigurate, de poate umbla oricine la ele, c-o punte hidoasa, gen pasarela peste hala de productie, cu-un gard decorat altfel decat in proiect... pe scurt o rusine, ca de aia nici nu s-a mai facut inaugurare oficiala, de rusine!
  6. Patinoarul a devenit peste noapte si PENTRU o noapte sala polivalenta si a fot desfiintat ca patinoar pentru restul de trei luni. Patinoarul ar trebui sa ramana patinoar, ca mai sunt doar cateva in tara si sala polivalenta sa devina... Sala polivalenta, a sporturilor pe care cu mandria de fotbalist mediocru n-o putem receptiona de un an desi ne-am dat rotunzi ca mingea printre constructori. Eventual va deveni patinoarul sala polivalenta de targuri de haine, shushe cu manelishti, nunti, botezuri, divorturi, avorturi... bre, ma leshi?!
  7. Locuri de joaca in loc de garaje - nu mai bine faci mata locuri de joaca acolo unde-s copaci, in parcuri de ex., iar in loc de garaje faci parcari ca sa nu ne ducem masinile pe balcon sau... in parcuri?
  De ex. nu concesionezi parcul lui Durbaca unei PFA, dandu-i exclusivitate pe cinci ani PE TOT PARCUL, la un pret de concesiune care acopera doar spatiul in care-si depoziteaza masinutele si jucariile? Nu mai bine ai face loc de joaca intre copacii de la Casa Sindicatelor, in locul unei parcari pe care n-o foloseste nimeni? Sau in locul hidoseniei din Parcul Eminescu unde cica se joaca niste domnisoare la bara? Sau in preajma intersectiei de la Moldova unde ai dat autorizatie pe spatiu verde pentru... parc de anvelope uzate???
  8. Locuinte si ajutoare sociale - sa fim seriosi, asta e un subiect de care un primr ca Stan nici n-ar trebui sa se atinga dupa circul cu Calorgalul. Populatia orasului scade, locuri de munca ioc si primarul vrea sa mai faca niste blocuri in care sa n-aiba cine plati intretinerea. Rezolvam problemele celor care sunt deocamdata si mai vedem dup-aia daca il putem imita pe Mazare ca sa facem rost de voturi. Asta-i o braila de promisiune in gura unui, cica, galatean...
  Si mai vine!...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galati
  Marți, 11 Iunie 2013 09:39
  "Doar o vorba sa-ti mai spun" cum zicea regretatul Pruteanu: Clujul detine 3 parcuri industriale functionale si inca unul in faza de proiect , numai Tetarom 1 este ocupat de 50 de companii, cu 2500 de angajati.
  Liviu Dragnea spunea ca "povestea Tetarom este una de succes şi arată cum o autoritate locală ştie să folosească bani europeni pentru a crea locuri de muncă durabile."
  În cifre, Tetarom se traduce printr-o investiţie totală de peste 20 de milioane de euro proveniţi din fonduri judeţene, guvernamentale şi proprii, la care se adaugă cele 250 de milioane de euro asumate de investitori.
  Asta inseamna administratie locala si judeteana profesionista, nu lozinci.
  Opinia, de cetatean, al celui de-al doilea on in Guvernul Ponta, pe nume Liviu Dragnea este ca "Tulcea si Constanta ar trebui sa formeze o regiune", asa ca visul de vara al Primarului se cam spulbera, iar Galatiul sa devina resedinta regionala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gimy
  Marți, 11 Iunie 2013 09:39
  @Podar locatar: Nu e prevazut niciun drum expres pentru ca nu are de ce sa ajunga acel drum expres. Podul ar fi un motiv extrem de bun sa facem lobby apoi pentru orice, inclusiv autostrada. Nici nu mai trebuie sa mai discutam cu guvernul ROmaniei, un pod pe aici ar reduce distanta pe care circula marfurile, inclusiv de la Portul Constanta, dar si din Bulgaria, Turcia etc. Ca exemplu, autostrada pana la Arad construita de straini fara pic de ajutor romanesc. Ei aveau nevoie, ei si-au construit-o.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gimy
  Marți, 11 Iunie 2013 09:35
  @albinita : Trebuie sa intelegi ca majoritatea sunt ai lui Ciumacenco cei care ataca, neintelegand ca acel om e mort din punct de vedere politic. Macar sa sustina un om capabil sa il invinga pe Stan, un individ nou, nu unul manjit. Se vede ca se misca ceva in Galati si asta o vad toti galatenii. Eu nu inteleg de ce nu reusim sa inchegam si niste ONG-uri care sa reprezinte societatea civila, sa punem presiune pe consilierii locali sa se faca acea uniune cu Braila si Tulcea.
  Si cum bine remarca cineva, e primul primar care chiar face un raport catre galateni, mai stiti pe cineva care sa fi facut la fel? Hai sa incercam sa schimbam Galatiul, incepand de la noi insine, sa nu ne mai batem joc de el. Sa ne educam copii sa isi iubeasca orasul, sa ne educam pe noi insine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Podar locatar
  Marți, 11 Iunie 2013 09:27
  @ Gimy,
  Ce nu inteleg eu e cine pe cine va obliga sa faca soselele care sa lege capetele podului ?
  Ce nu intelegi tu e ca podul si infrastructura aferenta trebuiesc facute CONCOMITENT. Nu te apuci sa trantesti un pod ce leaga nimic de nimic ca - vezi Doamne - cineva va fi apoi obligat sa faca si soselele si le si va face. Vorbind de sosele, ce nu intelegi tu e ca in niciun proiect guvernamental pe termen scurt, mediu sau lung (adica zeci de ani de acum incolo) nu e prevazut vreun drum expres macar care sa lege Galatiul de restul tarii. Cat despre vreo autostrada nici vorba; mai mult, proiectul autostrazii "Marea Neagra" prevede ca aceasta va evita Galatiul si va trece prin Buzau, Focsani, localitati care, se vede treaba, sunt legate mai tare de mare decat Galatiul.
  De unde si pana unde practica e sa faci un pod ca apoi cineva sa fie obligat sa faca si legaturile acestuia ? Si ce faci cu podul pana se fac soselele ? Il tii de decor ?
  Si repet: cine pe cine obliga sa faca legaturile?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sportul cu balonul rotund, plin de promisiuni - 1
  Marți, 11 Iunie 2013 09:27
  S-o luam pe puncte:
  1. Guvernanta - mai putini sefi vizibili, mai multi invizibili, cei din urma sugand mai mult decat primii, doar ca inca nu-i stie presa si speram sa-i ascundem cat mai mult.
  2. Buget si strategie - buget nou mai predispus la scurgeri pe paranghelii si contracte multianuale prin Ecosal, in care nu se mai observa lucrarile individual, la licitatie, ajungand astfel sa dam dublu pe lucrari cat dadeam inainte (asfaltare trotuare Brailei 54 euro/mp, reabilitare inclusiv fundatie strada Oltului 15 euro/mp)
  3. Sprijinirea economiei locale - vom repara Viaductul dar n-am fost in stare sa-i carpim macar asfaltul de un an, sa-i reponrnim iluminarea, iar Al. Moruzzi e-o spoiala de asfalt pe o strada secundara. Mai bine se carpea viaductul de la gara, se sistematiza nitel Prutului ca n-ai pe unde sa treci de masini parcate si dai in bolovanii liniei de tramvai, mai bine se repara zona Bariera Traian si adiacenta, ca-s la fel de multi angajati la munca in zona si-ti rupi masina din Basarabiei pana la Metro. Apropo, Traianul licitat cu atata scandal, il lasam urmasilor sau de fapt firma din B care a castigat va lucra tot cu firme locale care inca n-au terminat de lucru prin alte parti???
  Iar cu trabersarea Dunarii mai usor, nu suntem in stare sa receptionam o strada simpla, ne-o dau astia cu capacele de canal neridicate la nivel, cu rampele de carucoare la 10 cm deasupra carosabilului, cu asfaltul subtiat, sfaramicios si valurit dupa o luna iar noi vrem sa receptionam poduri, daramite tunele...
  Centura ocolitoare tre sa ai pe unde s-o faci, deocamdata la Filesti nu-i loc de trotuare si canalizare, daramite de centura... Plus gatuirea de la Talcioc...
  4. Dunarea - la cat de gogonate sunt cele de mai sus, va mai curge multa apa pe ea si multe achizitiii de petroliere intregi de combustibil va mai face colegul Pitush pana devine Galatiul "vreo cineva" pe harta Dunarii...
  Mai usor cu promisiunile pe scara competentei ca deocamdata duce in jos, la subsol, in derizoriu...
  Update curand, deocamdata "sa se rada" cetatenii de astea...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 11 Iunie 2013 09:00
  Felicitari domnului Marius Stan pentru raportul facut, si care este bine intocmit.

  Are in parte clementa pentru ca intradevar a intrat pe un buget vechi si 2 ani de zile a fost afectat de acest lucru.
  Tot ce a expus este destul de bine ca intentii, este FOARTE BINE CA PUNE ACCENTUL PENTRU FIRMELE DIN GALATI CARE DAU LOCURI DE MUNCA si pentru cele viitoare.

  Exista DOUA MINUS :

  A) chiar daca tunelul costa mai putin (DESI MA INDOIESC AMARNIC, pentru ca la Vidin faceau tunel si nu pod cu Bulgaria - ROmania) costurile de intretinere sunt imense !!
  Exista tunele doar in anumite zone foarte populate (mari metropole) pentru ca costurile cu aerisirea - eliminarea aerului toxic si introducerea aerului pentru a avea masini oxigen sa arda pentru a calatori cu 50km/h, plus sistemele de incendii sunt extrem de elaborioase si scumpe !
  Pana si tuneulul sub Marea Manecii este extrem de scump de facut SI DE INTRETINUT ANUAL, dar dat fiind ca la timpul executiei nu erau alte solutii tehnice (poduri de asemenea lungime si amploare) isi permite totusi datorita traficului imens - continentul European cu insula Britanica sa mai acopere costurile (de intertinere, ca cele de constructie nu au mai fost recuperate niciodata).

  Eu zic sa isi concetreze dl Marius Stan pe podul de la Braila (care oricum este spre partea din Galati) sa avem MACAR O LEGATURA facuta, si apoi in cativa ani de zile dupa VOM FACE SI TUNEL daca este posibil !
  Nu strica niciodata doua legaturi !
  Dar sa facem pe cea mai buna, mai normala si mai simpla de folosit, intretinut.

  Capul de pod are legatura cu soseaua digului cu centura Brailei si care ajunge si spre Smardan, etc
  dar capul de tunel unde o sa fie facut si ce centura o sa lege ? (ca doar o sa fie folosit de masini mari de transport!) ???


  B) trebuie neaparat, poate chiar inainte de orice Pod si orice Tunel, construit un Aeroport !!!
  Asta pentru ca Aeroportul este mai ieftin de construit si este cu mult mai important decat orice Pod sau Tunel !
  Aeroportul va fi poarta investitorilor catre aceasta zona, si fara el suntem "provincia" in sensul de "la tara" !

  dl Marius Stan ar trebui sa includa pe agenda sa, AEROPORTUL si sa ii dea cea mai mare prioritate.
  Cand va intelege ca marii investitori vin in primul rand in persoana, si daca nu au aeroport nu prea ii intereseaza.
  Propriul confort al investitorului primeaza fata de orice alt lucru, chiar si infrastructura.

  (sau macar daca ar fi un aeroport pana in 100 km maxim si un drum de autostrada pana la - cum exista investiile care se axeaza pe viitoarea autostrada Timisoara - Lugoj - Deva - Sibiu avand la Timisoara si la Sibiu aeroport fiecare in capete !! )
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mergator
  Marți, 11 Iunie 2013 08:56
  @albinita,
  Ce naiba se misca atat de evident in Galatiul asta gratie lui Stan, de tu vezi cu ochiul liber iar mie imi trebuie 'nspe dioptrii ? Zi macar o realizare facuta de la a la z de Stan. In afara de carute de care s-a umplut iar orasul (ieri, de la Trefo pana la Eternitatea am intalnit 4 carute pe ulita numita bd. Cosbuc!), nimic nu misca ca lumea. Stan nu-i in stare sa astupe groapa de pe faleza (rezolvarea gasita e ocolirea ei...), dar viseaza la poduri/tunele.
  N-are suficienti bani zici ? Dar planuri, proiecte concrete are ? Si daca da, care-s alea ? Daca zici si tu de pod/tunel inseamna ca traim in lumi paralele. Cu proiectele alea facute, ce fonduri europene a accesat sau incercat sa acceseze pentru a-si acoperi lispa de bani ? Daca dupa un an eu unul nu vad nimic, cati ani sa mai am rabdare ? Ce-mi foloseste mie ca se vor irosi alti 4 ani si ma voi razbuna alegand pe altcineva? Prefer ca dupa 4 ani sa vad ceva facut de la cap la coada si apoi sa-l votez tot pe el decat ca peste 4 ani sa nu vad nimic facut si sa votez pe altul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gimy
  Marți, 11 Iunie 2013 08:49
  @Podar locatar : CE nu intelegi tu e ca aceasta infrastructura vor fi obligati sa o construiasca pe la noi daca se face podul la Galati sau pe la Braila daca se face la Braila. Deci nu mai intai construiesti strada si apoi podul, ci mai intai podul/tunelul si abia apoi se face si strada.
  0
  0
  Raportează
 • postat de tgytg
  Marți, 11 Iunie 2013 08:48
  handbalul l-ati pierdut....fotbalul e cu sechestru...ce mai urmeaza...nu mai e sport in oras...cum vor creste tinerii galateni?la echipe non performante?uratttt
  0
  0
  Raportează
 • postat de albinita
  Marți, 11 Iunie 2013 08:37
  de ce continuam sa fim rautaciosi, ce n-au facut cei dinaintea lui timp de 23 ani , acum cerem acestui om la un an de mandat , sa faca el tot , eu cred ca acest primar o sa faca asa cum a promis , dar toate in timp cu rabdare si bineinteles cu bani, ca mereu la mijloc sunt banii, ceva se misca si in galati, se vede cu ochul liber, trebuie sa avem rabdare, calm si in timp vedem daca ceea ce a spus se si confirma, daca nu asa dupa cum spune, si nu a facut, nu o sa mai fie votat, desigur ca noi nu mai avem rabdare fiind mereu inselati in asteptari, dezastrul din ultimii 23 ani nu poate fi reparat asa de repde de un primar care este si el om, sai cerem socoteala peste 4 ani daca nu se tine de cuvint, acum trebuie sai fim alaturi noi toti si sa-l sprijinim in ceea ce vrea sa faca, si sa aiba si oameni capabili linga el, echipa care sa-l sprijine in demersul conceput de el
  0
  0
  Raportează
 • postat de Podar locatar
  Marți, 11 Iunie 2013 08:15
  Prea stufos si lipsit de esenta raportul ca sa ma obosesc sa-l citesc pe tot; las placerea aceasta celor topiti dupa Stan.
  Un lucru ins mi-a atras atentia: obsesia, obstinatia (mai direct spus, abureala) pentru un pod/tunel: Asadar problemele economice locale se vor rezolva printr-un pod/tunel... ce va fi facut (daca va fi facut) la Braila de braileni. Tare, ce sa zic. Nici nu mai are importanta ca Galatiul, chiar si cu pod/tunel, prin lipsa unei infrastructuri de legatura, tot rupt de restul tarii ramane, .

  @locatar,
  Si eu ma confrunt cu o situatie similara: o carciuma aflata in vecinatatea blocului din care noaptea razbate muzica si urletele chefliilor. Se pare ca e ordin de la Primarie ca orasul sa fie invaluit noaptea de muzica ambientala. Altfel nu-mi explic de ce in urma sesizarilor facute la Politie si Primarie pe aceasta tema, primii ridica din umeri si-mi arata cu degetul Primaria, iar aceasta, prin niciun raspuns dat sau masura luata, imi arata astfel si ea degetul ... mijlociu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 11 Iunie 2013 07:42
  Domnule Primar, am sperat ca veti fi altceva , un altfel de primar, mai curajos lasandu-va amprenta asupra orasului, dar vad ca nu aveti nici Primarie, niciun proiect pt asa ceva, speram ca incepeti lucrarile la stadionul Dunarea (nu Rainea), ca veti deschide Sala Sporturilor, ca veti face un referendum sa schimbati data Serbarilor Galatiului sa nu mai fie iarna ca nu avem nici in clin nici in maneca cu zapada, nu avem munte si sa nu mai cheltuiti banii care va raman in anul fiscal in curs,am sperat ca veti darama garajele, ca veti taia plopii care fac puf si veti pune orice altceva in afar de plopi, ca veti darama si amenda cei ce si-au construit balcoane, ca nu vor mai fi carute, ca veti mai punre inca un rand pe inaltime la gardul din jurul ghenelor de gunoi sa nu le mai zboare vantul, ca veti darama gardurile din sarma si tabla din jurul blocurilor, ca veti desfiinta curtile ca la tara si garajele ingradite ad hoc cu plasa,am sperat ca veti ajuta economia locala , ca veti negocia cu cei din Combinat si Santierul Naval sa se implice in comunitate, si altele si altele si altele.Nu va inconjurati de lingai si oportunisti sau deja ati facut-o! Eu personal ,asa dezamagit, inca mai sper ca orasul se va mandri cu dvs. asa cum sibienii sunt mandrii de neamtul lor. PS Nu am spus absolut nimic despre echipa care v-a propulsat in scaunul de primar Otelul Galati.Astept sa spuneti dumneavoastra!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ANONIM
  Marți, 11 Iunie 2013 07:30
  Numai minciuni,in afara faptului ca a angajat cunostinte,neamuri si pe multi altii cu coloratura politica in toate serviciile ce apartin primariei nu a facut absolut nimic. Serbarile Galatiului bani spalati,auditul la fel si multe altele. E cel mai incompetent primar de dupa revolutie. Incet , incet Galatiul moare,se tot lauda cu tunelul pe sub Dunare,sunt multe altele de facut.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel
  Marți, 11 Iunie 2013 07:24
  Si pana la urma cu Muzeul de Arta Vizuala ce se mai intampla? Ramanem fara? Daca Parcul Rizer nu mai este bun pentru muzeu atunci gasiti un al loc. Chiar lasam cultura sa se duca de rapa? Am pierdut si Teatrul de papusi si sediul principal al Muzeului de Istorie... Eu cred ca un oras care are asemenea proiecte grandioase dar care din pacate nu da doi bani pe cultura este un oras fara cap si coada, un oras fara identitate. Mai ganditi-va!
  0
  0
  Raportează
 • postat de catalin
  Marți, 11 Iunie 2013 07:24
  Cred ca nimeni nu are voie sa comenteze daca nu-si aduce aminte de vreun raport al lui Nicolae. Sau al lui Ciumacenco. Sau al lui Mircea Razvan Cristea. Chiar, il mai tine minte cineva pe Mircea Razvan Cristea?!
  Stie cineva daca Saghian a facut un raport in calitate de parlamentar? Sau Nica, in calitate de ministru?
  Sau Dobre, Durbaca si Ichim, la Camera si la Senat?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Axon
  Marți, 11 Iunie 2013 07:15
  Biet primar nefericit si indolent, autor al unui raport inodor, incolor si insipid (ca si persoana ta), de ce nu iti dai demisia, poate iti iertam ignoranta in materie de administratie publica. Nu fi masochist si retragete! primaria e o palarie prea mare pentru tine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 11 Iunie 2013 05:51
  O dare de seama tip secretar BOB -pcr , nu spune aproape nimic concret si cuprinde atatea "o sa facem " cate au fost si in promisiunile mincinoase ale USL-ului din campaniile pentru alegerile din 2012.Nu lipseste de cat introducerea in care sa elogieze conducatorul si finalul in care sa promita respectarea liniei aliantei ,probabil le vor introduce (vor, fiindca textul nu-i scris de Stan ,este scris de noii birocrati din Primarie) in darea de seama de la anul. Vacs...chiorala pentru galateni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alecu
  Marți, 11 Iunie 2013 05:37
  In concluzie nu s-a facut nimic.Promisiuni electorale dupa care putina paine si circ si fraierii pun botul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de locatar
  Marți, 11 Iunie 2013 03:37
  D-le Primar, sunt locatar-proprietar in str. Naruja ,. nr 25. De cativa ani la coltul blocului functioneaza un bar care are program de functionare de la 7 dimineata si pana seara tarziu, nerespectand orele de odihna si linistea riveranilor. Ba mai mult si-a amenajat si o terasa , sa-i zicem asa, unde de dimineata pana seara sunt diferiti consumatori care provoaca scandal, vorbesc urat etc, in situatia in care , noi, locatarii suntem salariati , lucram in schimburi si nu ne putem odihni in niciun moment al zilei. Pe timp de iarna incalzirea acestei locatii se face cu lemne, cauciuc etc provocand o mizerie de nedescris. Respectuos va rog sa analizati problema si sa luati masurile ce se cuvin in acest sens. Multumesc anticipat, in numele locatarilor din Bloc C5.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COMUNICAT
  Marți, 11 Iunie 2013 03:11
  Dragi metalurgisti
  Sindicatul Metalurgistul va invita
  sa va inscrieti in masa in
  structura sa,dar nu in orice zi si
  nu oricum!Ziua Portilor deschise
  pt aderarea la Metalurgistul va fi
  aleasa intr-o zi de restistie pt
  salariatii si anume la prima mare
  forma de protest condusa de
  Radu,si Adascalitei impotriva
  demolarii Furnalului 2.Daca eu
  Radu voi minti stind ascuns in
  birou Resurse Umane va cer
  raspicat sa nu va mai inscrieti.
  Va multumesc!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Marți, 11 Iunie 2013 03:08
  Au inlocuit un sistem prost de proiectare cu un altul la fel. Accesul in canalizare nu trebuie facut prin mijlocul strazii mai Stane si nici apa fluviala nu trebuie lasata la intamplare sau in canalizare ca te vor blestema si stranepotii. Accesul in canalizare trebuie facut de pe trotuar iar apa fluviala trebuie sa aiba conducta separata pe sub trotuar si nu pe sub strada.
  Guvernanţa locală ?
  dar cu lipsuri, adica una zici si alta faci : "Galaţiul, Brăila şi Tulcea au ACUM şansa şi acceptul de principiu al Guvernului de a se asocia pentru dezvoltarea regională." frumoasa "Guvernanta" trebuie sa mai fie.
  Sprijinirea economiei locale ?
  Adica sa muncim noi pentru a face avere indianului, banii nostri sa mearga la viaduct si ai indianului la palate prin Pacific, nu ? buna afacere face Stan asta.
  Dunărea ? adica ati distrus ca sa aveti ce reface si pentru cine, nu ? "Am reuşit în timp scurt să repunem Galaţiul pe harta Dunării." Te pomenesti ca Galatiul era la Marea Neagra si acum a ajuns la Dunare ? iar vorbe aiurea.
  Parcuri - Deficienţe îndreptate din mers, se vede ca le-ati indreptat din mers. Ati sapat groapa pentru ingroparea nejustificata a fondurilor necesare dezvoltarii. Daca initiati un pateneriat privat, adica daca erati destepti cu adevarat, in toate aceste parcuri incepeati cu o parcare subterana si apou parc deasupra cu WC public si chioscuri bine construite. Te duci acum in parc sa te pisi pe tine si sa te uiti la cainii comunitari. Ati facut asta ca sa aveti de unde fura banii contriboabililor mai Stanica fara frica, de dumnezeu. Incepand cu parcul Eminescu si sfarsind cu parcul Rizer, ar trebui sapata o groapa mare, mare si facuta parcare subterana ca nu mai are lumea unde parca o bicicleta de capul vostru.
  Patinoarul va deveni sală polivalentă ?
  Ati distrus tot ce se putea si va ramas patinuarul in gat ? Nu este parcare pentru cativa hokeisti si vreti sa faceti sala polivalenta ? Stadionul Portu Rosu l-ati inchis, Dunarea inchis, Bazinul Olimpic, inchis, bazinul de la baia comunala inchis, arena de tenis inchisa sau ma rog, privata, patinuarul va mai ramas si gata. Daca tit sunteti atat de grijuliu despre soarta sportului Galatean de ce nu construiti o sala noua in continuarea lui Stefan cel Mare sau in Filesti ? sa aibe parcare suficienta si conditii optime si pentru viitor. Tot treaba de mantuiala vreti sa faceti si sa vina viitorul Primar sa mai faca un audit si sa decida ca va fi mai bine in locul stadionului Otelu sa faca o sala de conferinte.
  Cartiere sociale şi subvenţii la transport- Adica GHETOU ? Asupra acestui subiect am mai comentat si am sa va repet. Se pot oferi locuinte sociale in Galati fara nici un cost din partea Primarieii daca acest lucru se vrea. Aproape 30% din apartamentele Galatiului sunt goale si nimeni nu le cumpara in actualul context legislativ al Galatiului. Nu este nevoie decat de vointa si intelepciune dar cum nici una si nici alta nu exista in Primarie atunci tolerati astfel de situatie si vedeti unde ve-ti ajunge.
  Cele mai extinse şi complexe Serbări ale Galaţiului ? Ati aruncat banii in buzunarele sponsorilor fostelor sau viitoarelor alegeri. Aceste sarbatori ar trebui sa aibe totusi un scop anume si nu numai cheltuirea banilor. Sa sarbatoresti in frig si ceata nu e o mare afacere cereasca mai Stanica mai. Serbarile Galatiului ar trebui sa fie intr-o perioada calduta si nu aiurea de sfantul peste. Motive de-a bea sau sta acasa sunt multe dar si acest stat trebuie sa fie profitabil insa cu un cap de fotbalist probabil e mai greu de gandit. Sarbatorile Galatiului ar trenui sa inceapa la 1 Septembrie, odata cu targul de toamna si sa nu uitam ca Galatiul a inceput prin a fi un TARG nu o centrala siderurgica, Avem o populatie crescuta la bostana sau la iemasi cu vaca si cu oile. Ideea de targ a Galatiului vad ca nici nu ai stiuto vreodata.
  Bătălii câştigate până la preluarea Electrocentrale: Cu banii pierduti pana acum si cu cei pierduti de acum inainte se putea inchide si electrocentrale si apaterm. Se puteau folosi banii pentru dotarea fiecarui apartament cu centrala proprie si banii recuperati anual din impozite marite celor ce le detin. Ideea bolsevica de-a creea un sistem de fraudare vad ca nu va iese din cap. Daca tot ii copiati pe nemti sau austrieci, plecati intr-o plimbare pana la Viena
  sau Paris si vedeti ce ELECTROCENTRALE au aia acolo.Problema incalzirii si alimentarii cu apa calda trebuie sa devina problema fiecarui cetatean in parte si nu a comunitatii ca nu toti Galatenii traiesc la bloc si beneficiaza de Elecrocentrale. De ce banii mei care nu am macar canalizare in curte, trebuie sa fie cheltuiti pentru electrocentrale?
  Cam atat pentru acum ca ma cam oboseste ideea ca am inlocuit un handicapat cu un altu..
  0
  0
  Raportează
 • postat de KasaNova
  Marți, 11 Iunie 2013 02:19
  bree nea Stane, raportul sta in proiecte? Facem tunel, ne vom asocia,vom repara? Astea sunt promisiuni, nu realizari! S-au vopsit borduri, s-a asfaltat pe bucati, dar nik nu-i terminat. Si cand se va termina o vom lua de la capat. Chiar crezi ca galatenii sunt interesati de parcul Rizer in detrimentul falezei? Sau de patinoar in locul Salii Sporturilor?Si hotaraste-te, vor serbari sau locuinte sociale? Si ce sa mai repari cand centrul arata oribil din cauza amalgamului de constructii din metal si sticla rasarite intre constructiile vechi ce stau sa cada? Eu zic sa rezolvi treaba cu falezogaura si cu Bratianu care e simbolul vostru, al liberalilor, pana nu se scufunda ca Atlantida. Iar cu parcul Eminescu ce poti sa faci cand nu ai curaj sa demolezi bordelul spoit in alb sau sa preiei fostul cinema Popular devenit fieful brunetilor?
  Orasul asta arata exact ca locuitorii lui-unii se plimba pe strada cu Ferrari,Porsche,Jaguar, Lexus, Infinnity sau Hummer(toate le-am vazut in decurs de jumatate de ora duminica seara in centru), altii cu caleasca trasa de un cal impodobit cu leduri multicolore si cu statie de amplificare, dar majoritatea cu transportul in comun. Unii se imbraca de la Milano, altii imita cow-boy-ii, dar majoritatea de la second-hand. Iar bugetul orasului e asigurat,culmea,de cei din urma. Deocamdata mai pacaliti pensionarii cu promisiuni si brunetii inchizand ochii la faradelegile lor, dar daca va treziti cu un exod adevarat al fortei de munca si al inteligentei spre occident de unde o sa mai aveti bani? Ai fost vreodata curios sa intri intrun liceu si sa intrebi absolventii ce ganduri de viitor au? Ai fost curios sa intri intr-o facultate de stat sau privata si sa discuti cu studentii? O sa remarci ca exista o mare similitudine intre ei si fotbalisti sau sportivi in general: toti viseaza la un contract in strainatate! De ce oare, stii prea bine...
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Marți, 11 Iunie 2013 02:18
  LISTA RUSINII AU TRECUT 162 de ZILE CU AFISAREA LISTEI TRADATORILOR SIDERURGIEI

  1 TIBER
  2 Bezman
  3 Eftimie
  4 Crisan
  5 Postolache
  6 Onica
  7 Dragan
  8 Toma
  9 Macovei
  10 Harnagea
  11 Cerbu
  12 BEREgic
  13 Modiga

  SINDICATUL METALURGISTUL,de curand infiintat pe platforma AMG va invita sa va alaturati si sa fiti parte activa a noii structuri sindicale ptr a fi acolo la negocieri si a va sustine idealurile,dorintele,cu intentia declarata de a lupta pentru drepturile dumneavoastra.Va asteptam pe toti cu drag! Nu mai sta pe ganduri! Nu te-ai saturat sa fii tradat de liderii sindicatului din care faci parte ?

  Va asteptam cu drag atat pe cei care n-ati facut parte din vreun sindicat cat si pe cei din sindicatele tradatoare !

  Nu v-ati saturat ca Bezman si Tiber sa va negocieze an de an 0(ZERO) crestere salariala ?
  Nu v-ati saturat ca Bezman si Tiber sa va negocieze an de an 0(ZERO) crestere salariala ?
  Nu v-ati saturat ca Bezman si Tiber sa va negocieze an de an 0(ZERO) crestere salariala ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Marți, 11 Iunie 2013 01:44
  In ultimii 5 ani am ajuns in Galati de 3 ori. Si, in sfarsit, se misca ceva si la noi. Clar Stan e peste primarii de dupa revolutie. Inca e mult a dracu de munca. Si avem mult de asteptat pana sa ajungem la nivelul oraselor mari din tara. Succes mai departe!
  0
  1
  Raportează
 • postat de mihai
  Marți, 11 Iunie 2013 01:42
  cosurile de gunoi dispar din fata politiei in tiglina de atatea luni si tu vii sa ne arati ce lucruri importante ai facut? GLUME SI VORBE!! ATAT!!
  1
  0
  Raportează
 • postat de vasilica
  Marți, 11 Iunie 2013 01:35
  raule, ai lipsit de la orele de gramatica. adevarul e ca nu a facut nimic intr-un an!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rau
  Marți, 11 Iunie 2013 00:31
  Dar despre echipa Otelul care va facut primar nu spuneti nimic?De marele stadion promis nu spuneti nimic?Cu minciunile astea ati ajuns primar...Votul meu la-ti pierdut!!
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.