Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
17 comentarii

* Proiectul privind înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Brăila-Galaţi-Tulcea nu va primi undă verde din partea CJ Galaţi nici în această lună * În mod oficial, blocajul este generat de regimul juridic al zonei şi modul de colectare a taxelor Neoficial, nu sunt excluse interesele de afaceri ale unor politicieni


Conducerea Consiliului Judeţului va ţine în sertar şi în această lună proiectul privind înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Brăila-Galaţi-Tulcea. Deşi mai sunt doar câteva zile până când aleşii judeţeni se vor reuni în şedinţă ordinară, şefii instituţiei au „uitat” complet de proiectul care ar putea să relanseze judeţul Galaţi din punct de vedere economic şi social. Ba, mai mult, se pare că această temă nici măcar nu a mai fost dezbătută în cadrul comisiilor de specialitate ale Consiliului Judeţului. „Nu am discutat subiectul şi nu cred că proiectul de hotărâre va fi introdus pe ordinea de zi, pentru că nu a fost dezbătută această chestiune. În mod normal, în cazul în care s-ar fi dorit acest lucru, ar fi existat dezbateri în acest sens. Având în vedere noua hartă a regionalizării, acest subiect trebuie rediscutat”, ne-a declarat liberala Tania Bogdan, vicepreşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

CJ Galaţi, cu piciorul pe frână

Şedinţa ordinară a consilierilor judeţeni de la finele acestei luni se anunţă a fi extrem de tensionată întrucât aleşii democrat-liberali vor solicita, din nou, conducerii CJ introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Brăila-Galaţi-Tulcea. Ion Ştefan, liderul de grup al PDL din Consiliului Judeţului, ne-a declarat că îl va soma pe preşedintelui instituţiei, Nicolae Bacalbaşa, să supună proiectul dezbaterii în plen. „Vom solicita încă o dată conducerii Consiliului Judeţului ca proiectul să fie reintrodus pe ordinea de zi şi dezbătut. Ne dorim această asociere. Este unul dintre cele mai benefice lucruri pentru gălăţeni. Este păcat că nu se doreşte acest lucru. Eu am avut deja întâlniri cu o serie de ONG-uri din Brăila pe această temă. A aprobat şi Tulcea acest proiect, iar blocajul este la Galaţi, din păcate”, ne-a spus Ion Ştefan.

„Este un mod de gândire obstructiv”

Costel Danciu, reprezentantul ONG-ului „Alianţa Brăila 2007”, a lansat un apel către autorităţile gălăţene pentru ca proiectul privind înfiinţarea ADI Brăila-Galaţi-Tulcea să primească undă verde şi din partea judeţului Galaţi. Acesta nu s-a sfiit să critice atitudinea autorităţilor din Galaţi, despre care a spus că au „un mod de gândire obstructiv”. „Sunt nişte orgolii la Galaţi, din câte am realizat, care nu permit această asociere. Este păcat şi revoltător, în acelaşi timp, că interesele politice sunt mai presus de nevoile cetăţeanului. Trebuie să ne dăm mâna, să fim parteneri, mai ales în contextul regionalizării. Ştiu că primarul Marius Stan îşi doreşte această asociere şi militează pentru asta, ceea ce nu se poate spune despre conducerea Consiliului Judeţului. Este un mod de gândire obstructiv, lipsit de viziune. L-am auzit pe domnul Marius Stan spunând că dacă Galaţiul nu se bagă în acest proiect, Brăila şi Tulcea vor merge oricum mai departe şi, cel mai probabil, mai târziu autorităţile din Galaţi vor regreta. Este păcat că oameni elevaţi, educaţi şi şcoliţi acţionează în acest mod”, ne-a spus Costel Danciu.
Reamintim că proiectul de hotărâre care ar reprezenta, poate, cel mai mare pas din punct de vedere economic pentru judeţul Galaţi din ultimii 23 de ani nu a primit încă nici acceptul consilierilor locali.

Mărul discordiei: cine colectează taxele?

Deşi, neoficial, circulă pe scena politică o serie de scenarii potrivit cărora mai mulţi politicieni gălăţeni din PSD şi PC pledează împotriva asocierii dintre cele trei judeţe, din considerente de business, Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului, a dat asigurări că, în scurt timp, şi autorităţile gălăţene vor da undă verde acestui proiect. Potrivit şefului CJ, deocamdată, încă se duc tratative pentru a fi stabilit regimul juridic al zonei, dar şi cine va colecta taxele şi impozitele. "Cred că lucrurile se vor încheia destul de repede. Sunt optimist. Cei care trebuie să negocieze au o răspundere foarte mare şi sarcina de a echilibra un obiectiv foarte important cu interesele materiale ale gălăţenilor. Se urmăreşte ca judeţul Galaţi să nu fie păgubit. De altfel, nimeni nu ar trebui să fie. Se încearcă şi se va găsi o justă cumpănire între interesele tuturor părţilor (...) De 10 ani sunt un obsedat al ideii conurbaţiei Galaţi-Brăila. O dezvoltare trilaterală este inevitabilă şi contacte între cele trei judeţe la nivel administrativ - primari, preşedinţi de CJ şi parlamentari - au existat şi vor exista", ne-a declarat preşedintele CJ Galaţi.

Citit 2071 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2013 18:27

17 comentarii

 • postat de Valentin_Braila Vineri, 21 Iunie 2013 22:09 Link la comentariu
  0
  0

  Cred ca va vota si Galatiul ! Insa Tulcea e de vina pentru amanarea asta pentru ca adaugat niste comune in plus in Asociatie!
  Parerea mea , si sper sa ma insel, e ca cei de la putere sunt impotriva acestei "Fratii" care ar detrona cu siguranta Constanta lui Mazare... S-au gandit acum sa scoata Tulcea din regiunea noastra...
  In fine , pana la Regionalizare , Asociatia Intercomunitara Dunarea de Jos, e un vis mul mai realizabil...

  Raportează
 • postat de desteptarea Vineri, 21 Iunie 2013 17:56 Link la comentariu
  0
  0

  Asocierea Braila, Galati, Tulcea exista de un an de zile.
  Din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Dunarea de Jos fac parte 49 de localitati din cele trei judete. Nu au aderat la aceasta asociere municipiile Braila si Galati.
  Intrebarea este de ce nu intarim aceasta structura. Probabil pentru ca nu conteaza cat costa, cetateanul plateste, si pentru ca fiecare vrea sa fie sef.
  Domnilor jurnalisti inventariati cate Asociatii de dezvoltare intercomunitara (ADI APA, ADI ECO etc.) exita, in Galati, Braila si ce costuri trebuie sa suporte cetatenii.
  Cu ce scop vor CJ-urile sa intre intr-o asociere de UAT-uri. Cercetati.

  Raportează
 • postat de Nedelcu Mihai Vineri, 21 Iunie 2013 16:40 Link la comentariu
  0
  0

  Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara este o mare necesitate pentru aceasta zona si este revoltator ca Bacalbasa,PSD-isti si PC-isti nu inteleg si nu privesc viitorul.Singurul om care doreste si lupta pentru aceasta Asocitie este Primarul Stan,cu toate ca si in Consiliul Local se confrunta cu Popa Florin si gasca lui.Rusine!!!

  Raportează
 • postat de un votant suparat Vineri, 21 Iunie 2013 16:12 Link la comentariu
  0
  0

  acesta zisa regionalizare a ROMANIEI cum decurge ea acum e un mare fis. eu sint convins ca se va face si e necesara ca sa trezeasca la realitate niste alesi ce cred ca pot dormii 4 ani de la inscaunare pe asteptarea luminii de la centru. problema e ca regionalizarea se face la un sprit si la o ciorba de peste. toti functionarii publici, sefi mari in judetele lor vor sa fie si sefi la "regiune". nu-I posibil asa ceva, toti vor ciolane ce nu ajung la toti. regionalizarea trebuie sa vina dintr-un ordin si o gindire desteapta ce ar trebui sa vina din fruntea si de la conducerea tarii, parlamentului. scurt, asta e si cine vrea altfel sa plinga noaptea in pumni. nu se poate cu tot felul de intruniri, party-uri de conducatori ce o pun astazi de o unire cu tulcea, mine cu vrancea, poimine cu republica moldova. va bateti joc de idea de regionalizare ce e fundamental dovedita corecta economict in tarile civilizate din Europa.ca de obicei alesii poporului nu mai pot ei de alegatori. astia sint doar niste viermi, "noi stim ce-i binele si raul nu gloata taranoilor de votanti".

  Raportează
 • postat de adi Vineri, 21 Iunie 2013 14:02 Link la comentariu
  0
  0

  Asta ii trebuie Tulcei,sa ajunga ca Galati si Braila.

  Raportează
 • postat de un Galatean Vineri, 21 Iunie 2013 12:36 Link la comentariu
  0
  0

  sa insiste jurnalistii, poate citeste si vreun trantor dintre cei alesi de cetatenii orasului si judetului Galati.
  Cum cei de la TL si BR au avut timp sa studieze proiectul de asociere?

  La Galati n-au avut inca timp sa-si imparta spagile si comisioanele?
  Treziti-va politicieni din mahmureala castigurilor si salvati orasul Galati, judetul Galati, pana nu e prea tarziu.

  Raportează
 • postat de pentru Ion Cetateanul Vineri, 21 Iunie 2013 11:38 Link la comentariu
  0
  0

  Mai sunt si galateni care gandesc ! Bravo !!!

  Raportează
 • postat de pentru Corina Dobre Vineri, 21 Iunie 2013 11:25 Link la comentariu
  0
  0

  Hai sa semnam si noi cu ochii inchisi ! Nu asta se vrea ?? Orbilor !!! Insista draga Corina cu articolul (din 2 in 2 zile ) probabil ai vreun bonus pentru asta...

  Raportează
 • postat de cineva Vineri, 21 Iunie 2013 11:02 Link la comentariu
  0
  0

  Bacalbaşa va pleca in cătuşe de la CJ. I se fac interceptări de mai bine de 6 luni.

  USL se pregăteşte să sacrifice câţiva pioni pentru că mămăliga stă să explodeze. Lista conţine nume precum: Fenechiu, Bacalbaşa, Hrebenciuc.

  Poporul va uita de foame un pic din cauza "stârpirii ciocoilor", iar restul hoţilor vor merge mai departe în linişte.

  Raportează
 • postat de Despre d-na Schipor Ileana - D.J.E.P.G Vineri, 21 Iunie 2013 10:52 Link la comentariu
  0
  0

  INTREBARE:
  Cu ce se ocupa aceasta doamna SCHIPOR ILEANA - DIRECTOR EXECUTIV la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor din Galati ?? Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Galati nu apartine tot aceleasi directii D.J.E.P.G.?

  Daca trebuie sa-mi schimb C.I. e obligatoriu, sa stau, ca vita in cireada, la acele cozi interminabile (asa am inteles dupa cite am vazut la fata locului) ??

  Am telefonat acestei d-ne SCHIPOR ILEANA al carui raspuns a fost " adresati-va Primariei!".

  Ce dracu se petrece in orasul asta????????

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Vineri, 21 Iunie 2013 08:46 Link la comentariu
  0
  0

  Bacalbasa s-a trezit in fruntea calului, pentru ca de obicei pensionarii voteaza mereu cu doctori, anestezisti, etc mai ales daca zice si o glumita

  si acum tot fiind in frunte IDIOTUL DE BACALBASA vrea mereu sa fie pupat in f..... se crede "alesul lui Dumnezeu" si nu ii mai trece nimeni de nasu lui !!!

  Toti idiotii si debilii mintali au ajuns mari si NU INTELEG DE CE SUNT ACOLO ! PENTRU CETATENI !
  Incep sa abereze visele personale si alte fantasmagorii fara sa mai aiba legatura cu realitatea !


  PS: si este adevarat comentariul care zice ca persecuta pe oricine nu ii pupa mana
  vai de orasul asta...

  Raportează
 • postat de adi Vineri, 21 Iunie 2013 08:31 Link la comentariu
  0
  0

  Cine vorbeste mult are de spus putin .Acesta este presedintele CJ. Adevarat , cu niste glume proaste, contrar intelectului pe care ar trebui sa-l dovedeasca, a fost indragit de o parte de catateni. Cred ca mai bine isi continua practica in medicina decat politica. Rezultatele o dovedesc.

  Raportează
 • postat de Baclavaua Fosilizata Vineri, 21 Iunie 2013 08:27 Link la comentariu
  0
  0

  Bacalbasa,
  Lasa-ne, lasa-ne!
  Retrage-te, retrage-te!
  Bal-ca-vasa pacoste
  La ghena nu la CJ,
  Circare retrage-te!

  Raportează
 • postat de marian Vineri, 21 Iunie 2013 08:03 Link la comentariu
  0
  0

  un amare palavragiu bacalbasa...un oras plin de tampiti si scherozati.... si mai vor sa fie capii regiunii fiscale.......

  Raportează
 • postat de Axon Vineri, 21 Iunie 2013 07:26 Link la comentariu
  0
  0

  Baca este un dinozaur comunisto - securist fosilizat, care nu intelege, nu poate si nu vrea. Este o fosila anchilozata care blocheaza toata activitatea CJ Galati. A ametit electoratul cu niste glumite rasuflate, si acum isi bate joc de judet si de cetatenii acestuia. Cel mai slab presedinte de consiliu. Incep sa il regret pe Chebac!

  Raportează
 • postat de alegator Vineri, 21 Iunie 2013 06:09 Link la comentariu
  0
  0

  cu un bacalbasa care principala lui preocupare este si dupa 1 an de la alegeri sa persecute oamenii care nu iau fost loiali la alegeri din spital si din cj, care este inconjurat doar de rapandule bolnave mintal gen "ingineri" metalurgi, navadaru si marin, pe post de specialisti in drumuri, un bacalbasa care incurajeaza turmatoria, specialitatea lui de o viata, si care vede doar la acest nivel, judetul nostru nu va putea inainta in ierarhia judetelor care adera la solutii pentru aducerea de fonduri in judet !

  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu Vineri, 21 Iunie 2013 05:56 Link la comentariu
  0
  0

  Nu mai conteaza si asa judetul si orasul Galati sunt in "moarte clinica " dovada ca in fruntea CJ este un anestezist si mare palavragiu .Singura posibilitate a noastra ,a cetatenilor ,este sa-i anesteziem la viitoarele alegeri ,cu cat mai repede ,se pare ,ca v-a fi cu atat mai bine . Totul este sa tinem minte si sa nu mai votam ce am votat 23 de ani ,comunismul nu se mai intoarce ,asa ca lasati-i pe adeptii lui Iliescu sa mai stea si pe tusa vreo 23 de ani.Oricum cartile regionalizarii le fac alde Hrebenciuc ,Dragnea ,Ponta ,Mazare &CO iar "alesii locali" fac sluj la ordinul partidului unic (USL-ul) .Desi am fost sub dominatie otomana ,se vede ca nu am luat de la turci decat obiceiurile proaste ,ciubuc ,pesches , slugarnicie , nu si vointa ferma de a obtine ceva cand ai dreptate.....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.