PNL Galaţi, fără eurocandidaţi

PNL Galaţi, fără eurocandidaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La alegerile europarlamentare din 7 iunie, PNL Galaţi ar putea să nu aibă niciun candidat pe listă.

Iniţial, aşa cum vă anunţasem, viceprimarul liberal Mircea Cristea (foto) îşi anunţase dorinţa să schimbe fotoliul din Primărie  şi Consiliul Local cu cel de europarlamentar. Între timp, lucrurile s-au schimbat. Liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a declarat ieri că Mircea Cristea şi-a retras candidatura şi că nu mai e timp pentru a fi depusă o alta.

Contactat telefonic, viceprimarul a explicat că doar şi-a suspendat candidatura din motive organizatorice. Cristea ne-a declarat că înainte de a se „înhăma” la o candidatură pentru alegerile europarlamentare vrea să ştie dacă lista de candidaţi a PNL va fi stabilită sau nu pe criterii regionale. Mai ales că s-a schimbat conducerea partidului, liberalul vrea să cunoască detaliile organizatorice ale întocmirii listei.

De cealaltă parte, Dobre recunoaşte că nu e deloc un motiv de laudă faptul că liberalii gălăţeni vor lipsi de pe lista cu eurocandidaţi: „Nu e confortabil, dar, în acelaşi timp, important la tipul acesta de alegeri ar fi dacă ai avea un candidat pe un loc eligibil. Calitatea de europarlamentar ţine foarte puţin de contextul local. În afară de nişte acţiuni pe care se străduieşte să le facă fiecare, un europarlamentar la Bruxelles înseamnă România, nu judeţul Galaţi.

E o chestiune bună pentru imagine, dar nu consistentă în sens practic. Important e partidul. Spre deosebire de PD-L sau PSD, ponderea PNL în grupul liberalilor europeni e mai mare”, a declarat Dobre.

În noiembrie 2007, PNL Galaţi a avut doi candidaţi pe lista pentru PE: pe locul al 11-lea pe Tania Bogdan şi, pe locul 27, pe Mihai Manoliu.

Citit 1183 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.