Buget de 666 de milioane pentru municipiul Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Piei drace, ar trebui să strige superstiţioşii! Povestea cu paşapoartele biometrice păleşte în faţa bugetul general al municipiului Galaţi pe anul 2009: 666,2 milioane de lei. Bugetul va fi dezbătut şi aprobat în şedinţa Consiliului Local din 2 aprilie.

Potrivit primarului Dumitru Nicolae, care a subliniat că nu crede în cifra Satanei, bugetul are şase capitole. Bugetul de venituri şi cheltuieli este de 480 milioane de lei, din care suma provenită din surse proprii şi subvenţii se ridică la 41,5 milioane de lei, iar veniturile extrabugetare la 38,7 milioane de lei.

Bugetul din fonduri nerambursabile este de 4,5 milioane de lei, iar bugetul de credite externe unde intră şi fondurile ISPA este de 87,6 milioane de lei.

„64 la sută din fonduri sunt surse proprii, 36 la sută de la bugetul de stat. În 2008, am avut 471,6 milioane de lei, acum avem 480 milioane, deci o creştere de nouă milioane de lei. La cheltuielile cu personalul, anul trecut am avut 19,3 milioane, acum avem 18,1 milioane. Bugetul nu e nici foarte bun, nici foarte rău. Dacă economia nu va merge, s-ar putea să avem probleme”, a spus Nicolae.

Edilul a promis că va încerca să dea bani Clubului Oţelul Galaţi, dar a bătut un apropo direct către conducerea combinatului: „Mittal a avut profit 400 milioane de euro, să se scarpine în buzunar pentru bani”.

Primarul vrea ca ArcelorMittal să dea bani şi pentru Casa Mantu. Nicolae a mai spus că lucrările de care are nevoie stadionul Dunărea, inclusiv nocturna, se ridică la 12,8 milioane de lei

Citit 918 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.