Alţi bani, altă distracţie! Licitaţie pentru remedierea deficienţelor de la groapa de gunoi a Galaţiului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Alţi bani, altă distracţie! Licitaţie pentru remedierea deficienţelor de la groapa de gunoi a Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrările de remediere a deficienţelor depozitului ecologic de la Tirighina sunt estimate la circa 50.000 de euro, potrivit lui Mircea Ostache, şeful Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA Deşeuri.

Conform caietului de sarcini lansat de municipalitate, societatea desemnată câştigătoare va trebui, printre altele, să execute lucrări de drumuri (realizarea taluzului şi inierbarea acestuia de la DN25 la T8), lucrări de reparaţii la închiderea depozitului existent (repararea stratului de închidere prin eliminarea făgaşelor, de pe calotă şi taluze, inclusiv înierbarea zonelor deteriorate, lucrări de estompare a făgaşelor create şi consolidarea acestora prin înierbare pe o suprafaţă de circa 2,5 ha pe calotă şi circa trei ha pe taluze, racordarea taluzelor la rigolelele existente, iar pe o lungime de 320 m partea de calotă a gropii existente se va verifica şi remedia racordarea acesteia la rigolă). Totodată, caietul de sarcini mai prevede lucrări de reparaţii la clădirea administrativă (refacerea tencuielilor, zugrăveli decorative, realizarea instalaţiei de paratrăsnet, garaj şi reparaţia instalaţiilor electrice interioare, verificarea şi repararea instalaţiei de încălzire, identificarea şi evaluarea dotărilor care lipsesc faţă de cele prevăzute în documentaţie – aceste evaluări vor fi făcute de o comisie din partea beneficiarului). Remedierea defectelor mai presupune şi lucrări de reparaţii la gară, verificarea şi aprovizionarea staţiei de carburanţi, dotarea cu instalaţii electrice exterioare, dar şi o serie de alte lucrări.

Nu este exclus, însă, ca preţul final al lucrărilor de remediere a defectelor să depăşească 50.000 de euro, întrucât beneficiarul contractului va avea „dezlegare” de a identifica şi evalua dotările care lipsesc, faţă de cele prevăzute în documentaţie.

Reamintim că implementarea proiectului a început în anul 2006 şi a presupus, printre altele, închiderea depozitului neconform şi deschiderea unei noi celule de depozitare în zona Tirighina. Lucrările au fost executate de SC Mesogeos SA, iar valoarea contractului a fost de 10.410.798 de euro. Capacitatea noului depozit este de 960.000 de metri cubi. Proiectul a mai presupus realizarea unei staţii de sortare şi compostare a deşeurilor, executată de firma Vîlceana, valoarea contractului fiind de 4.198.980 de euro. Tot în cadrul ISPA au mai fost construite două puncte verzi şi achiziţionate mai multe camioane, sute de igloo-uri, containere subterane şi altele destinate deşeurilor verzi şi celor provenite din demolări. Valoarea proiectului depăşeşte 20 de milioane de euro.

Citit 2232 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iulie 2013 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.