Posturi desfiinţate în instituţiile bugetare gălăţene

Posturi desfiinţate în instituţiile bugetare gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 23 de posturi din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţului vor dispărea, ca urmare a modificărilor pe care le va suferi organigrama instituţiei, datorită Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 77 din 2013, care prevede desfiinţarea posturilor bugetare vacante. La CJ Galaţi urmează să fie desfiinţate 18 funcţii publice vacante de execuţie, trei funcţii publice de conducere şi două posturi în regim contractual, concomitent cu înfiinţarea a două funcţii publice de conducere şi a unei funcţii publice de execuţie. „Aceasta este, de fapt, conformarea structurilor cu ordonanţa de guvern care mai taie din funcţiile de conducere. Nu se pune problema de disponibilizări”, a precizat Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ Galaţi.

Ca urmare a reorganizării, aparatul de specialitate al Consiliului Judeţului va cuprinde 145 de posturi, dintre care 124 de funcţii publice (17 de conducere şi 107 de execuţie), 20 de posturi de personal contractual şi un post de administrator public. La acestea se adaugă funcţiile de demnitate publică - un preşedinte şi doi vicepreşedinţi.

Unde se modifică organigrama

Ordonanţa de Urgenţă nr. 77/2013 afectează şi structura organizatorică a mai multor instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţului. De exemplu, organigrama Camerei Agricole va cuprinde 20 de posturi, în loc de 21, iar la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” vor fi desfiinţate trei posturi vacante. La Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, decizia Guvernului va duce, însă, la eliminarea mai multor posturi de conducere: se va defiinţa un post de director adjunct şi alte cinci de şef birou. În locul acestora vor fi înfiinţate posturi de execuţie. „Când a venit De Gaulle în Franţa, în '44, şi erau partizanii comunişti, toţi erau nişte şmecheri care spuneau colonel cutare, colonel cutare - toţi se declaraseră colonei. Şi De Gaulle s-a întrebat: "Dar câţi colonei au ăştia?". Cam aşa s-a întâmplat şi aici”, a afirmat Bacalbaşa.

Citit 1463 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2013 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.