Cultură scrisă pe banii noştri: Aleşii Galaţiului s-au apucat să editeze cărţi şi reviste pe bani publici

Cultură scrisă pe banii noştri: Aleşii Galaţiului s-au apucat să editeze cărţi şi reviste pe bani publici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 60.000 de lei au fost alocate de la bugetul local pentru editarea unor publicaţii. Selecţia a fost realizată de o comisie formată din consilierii locali Gheorghe Bugeag (PC), Zanfir Ilie (PSD), Victor Dobrea (PDL), Raul Mihailov (PNL) şi Monica Dascălu (PP-DD). Astfel, câte 8.000 de lei au fost alocaţi pentru editarea revistelor “Antares” şi “Porto – Franco”, alţi 4.068 de lei pentru „Axis Libri, 3.000 de lei pentru revista “Boema”, iar 6.750 lei pentru editarea revistei trimestriale de teorie, istorie şi critică literară “Antares – Axis Libri”. Bibliotecii „V.A. Urechia” i-au fost repartizate 11.800 lei pentru editarea lucrării “Oameni în memoria Galaţiului – Aniversări 2011”, 4.500 lei pentru editarea lucrării “Fondul Cantacuzino al Bibliotecii V.A.Urechia: "Catalog vol.1: Bălaşa Cantacuzino.Argument” şi 3.500 lei pentru monografia “The Cork” (Pluta), în care autorul, Grid Modorcea, face o paralelă între prima sa copilărie – în Bădălan, şi a doua sa copilărie – la senectute, în Manhattan. Corneliu Stoica a primit 10.000 lei pentru editarea lucrării “Dicţionarul artiştilor plastici gălăţeni”. Au fost refuzate pentru că nu întruneau condiţiile de finanţare de la bugetul local „Fotbal la Mila 80 pe malul stâng al Dunării albastre”, de Petre Vasile, şi o carte despre consulatele de la Galaţi a lui Cătălin Negoiţă.

Citit 1597 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2013 18:15

2 comentarii

 • postat de Oana
  Vineri, 09 August 2013 10:34
  5.13.202.***
  Mă indispune tonul de babă analfabetă de la colţul Bădălanului. „Pe banii noştri” - populism de doi lei, vai, vai, susţin cultura, ce netrebnici, ce neisprăviţi! „Cultură pe banii noştri” implică un substrat de tipul „numai de asta nu aveam nevoie”, ca şi acel „s-au apucat”... Serios, nu vă e un pic ruşine?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ai carte ar trebui să ai şi parte
  Vineri, 09 August 2013 10:19
  5.13.163.***
  Este foarte bine că se susţine cultura. Revistele nu sunt aparute acum, iar finanţarea lor n/a fost începută în acest an ci, mai demult. Era o precizare necesară în articol. Până la urmă şi echipa Oţelul primeşte bani publici, şi mulţi, nu/i aşa? Apoi revistele şi cărţile au, în primul rând, preocupări care promovează cultura şi istoria oraşului. Ne putem face cunoscuţi şi putem intra în circuitul naţional şi european al intelectualităţii şi al afacerilor. Cărţile şi revistele aduc idei, unele pot aduce mari beneficii comunităţii, cărţile şi revistele aduc locuri de muncă prin redactarea tipărirea şi vânzarea lor, cărţile şi revistele sunt scumpe şi scriitorii nu se îmbogăţesc. Ele nu se pot vinde cu adaus pe la chioşcuri şi deşteaptă omul nu-l imbecilizează precum băutura, ţigara sau prostia.
  Felicitări consilierilor locali, atenţie ca sprijinul acordat publicaţiilor să aibă la bază valoarea şi nu alte interese! Sper ca pe viitor şi cartea domnului Negoiţă să întrunească cerinţele şi să o vedem publicată. Nu de alta, dar revenirea consulatelor la Galaţi, avem cazul unuia nou, Kazastanul, ar stimula dezvoltarea oraşului.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.