Abonată la PUZ-urile Primăriei: Cine se ocupă de restructurarea urbană a cartierului Dunărea

Abonată la PUZ-urile Primăriei: Cine se ocupă de restructurarea urbană a cartierului Dunărea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firma Quattro Design SRL, care a făcut parte din asocierea care a realizat, contra sumei de 199.000 de lei, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Faleza Dunării, se va ocupa şi de restructurarea urbană a cartierului Dunărea. Mai precis, ea va elabora PUZ-ul pentru cartierele Micro 18, 19, 20 şi 21, pentru suma de 318.000 de lei, de la bugetul local al oraşului. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, în condiţiile în care Primăria estimase contractul la valoarea de 560.000 de lei. SC Quattro Design SRL are misiunea de a întocmi atât PUZ-ul cât şi regulamentului local de urbanism pentru cele 162,35 de hectare ale cartierului. După cum am mai scris, Primăria are în plan, în cartierul Dunărea, să desfiinţeze construcţiile provizorii/parazitare, să reconfigureze şi valorifice spaţiile verzi, să găsească soluţii pentru o parcare la Piaţa Micro 19, să amenajeze zona de intrare în oraş şi să stabilească o gamă coloristică pentru faţade.

Citit 2347 ori Ultima modificare Vineri, 23 August 2013 17:01

2 comentarii

 • postat de un idiot care plateste taxe
  Duminică, 25 August 2013 14:00
  217.212.230.***
  Remarci:
  # Pentru a intra in Lume, s-au redenumit documentatiile tip Centre Civice cu PUG, PUZ, PUD.
  # La ei, proiectantii care elaboreaza asa ceva, trebuie sa aiba minim 12 ani de vechime in asemenea lucrari si, neaparat, sa castige o licitatie deschisa, cu discutii publice locale privind componenta colectivului de elaborare. Nu poate fi de incredere un tanar care nu a predat nici un proiect public.
  # Din '95, Galatiul nu are un PUG la nivel macar de anul 2000.
  # Firma asta a elaborat planurile de scoatere a Transilvaniei, in calitate de puisor al Super Quattro. Pentru reabilitarea Pescarului, familia Atanasiu a apelat la un proiectant cu experienta, probabil, convinsa ca al lor proiectanti ar fi facut sa se repete soarta Transilvaniei, de data asta pe banii lor.
  # Am tot cautat anunturile de scoatere la concurs a celor doua documentatii, a starii licitatiilor, a anuntului privind castigatorii, conditia lor profesionala. Poate ma ajuta cineva sa le citesc.

  Ce anume sa iasa? In lipsa unui PUG valabil legal, PRIMARIA GALATI NU POATE - LEGAL - REALIZA NICI PUZ NICI PUD. Nici vorba sa poata fi analizate in Consiliul Local pentru realizare macar (adica cheltuirea aiurea a unor bani publici).
  0
  2
  Raportează
 • postat de iorga
  Duminică, 25 August 2013 09:21
  79.116.106.***
  teoretic suna foarte frumos. m-as bucura sa o vad si pe asta
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.