Ce are de gând Primăria Galaţi să facă pentru a dota staţiile de autobuz cu refugii

Ce are de gând Primăria Galaţi să facă pentru a dota staţiile de autobuz cu refugii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă v-a dogorit soarele aşteptând un mijloc de transport în staţiile lipsite de refugiile ce v-ar fi putut apăra cât de cât de razele puternice, vă veţi răcori la toamnă şi la iarnă, doar sunteţi antrenaţi, că aţi mai îndurat un sezon rece şi umed doar cu cerul deasupra capului!

De unde ştim ce vă aşteaptă? Pentru că Primăria Galaţi tocmai a demarat licitaţia pentru achiziţionarea şi montarea de adăposturi pentru staţiile transportului public local. Este vorba de 72, respectiv, 71 de refugii pentru care municipalitatea este gata să scoată din buget 645.000 de lei fără TVA. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut, atâta doar că ofertele vor fi deschise pe 22 octombrie, şi în buna tradiţie a licitaţilor contestate şi răscontestate de pe la noi, sigur ne apucă februarie-martie până la montarea primului adăpost. Problema nu se va rezolva nici după montarea celui de-al 143-lea adăpost, pentru că în Galaţi sunt, conform Primăriei, 254 de staţii! Pentru o sută dintre ele, Primăria are alte planuri.

Ca să nu mai rămână fără infrastructură

Pe mesele comisiilor Consiliului Local se află un proiect de hotărâre privind asocierea Primăriei cu investitori, pentru achiziţionarea, montarea, exploatarea şi mentenanţa unui număr de o sută de adăposturi, prevăzute cu panouri laterale publicitare, pentru staţii. Primăria porneşte de la realitatea că, în anii trecuţi, când adăposturile pentru staţii nu au fost proprietatea oraşului, ci s-a închiriat numai suprafaţa terenului şi s-au aplicat taxele pentru publicitate, în momentul retragerii investitorului a rămas fără adăposturi. De aceea vrea să schimbe strategia şi să asocieze cu investitori pe o perioadă determinată de timp. Investitorii îşi vor asuma atât financiar cât şi tehnic toate operaţiunile necesare pentru confecţionarea, montarea şi exploatarea adăposturilor care vor intra în patrimoniul oraşului. Agenţii economici vor fi scutiţi de taxa de publicitate pe panourile adăposturilor, şi astfel îşi vor recupera investiţia.

Până când se vor concretiza însă toate aceste bune intenţii, nu ne rămâne decât să ne obişnuim cu dogoarea, frigul, ploaia sau ninsoarea în staţii.

Citit 4198 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2013 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.