Drumurile judeţene din Galaţi riscă să rămână sub zăpadă la iarnă

Drumurile judeţene din Galaţi riscă să rămână sub zăpadă la iarnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea CJ nu are pusă la punct, nici până la această dată, o strategie privind deszăpezirea judeţului * În luna septembrie, Prefectura îi cheamă la raport pe şefii de judeţ


Zicala potrivit căreia “omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car” nu se aplică şi în cazul aleşilor care conduc judeţul Galaţi. Şansele ca iarna să prindă, din nou, pe picior greşit autorităţile gălăţene sunt extrem de mari, în condiţiile în care, nici până la această dată, conducerea Consiliului Judeţului nu are întocmită documentaţia de atribuire a contractului de deszăpezire, în ciuda faptului că mai sunt doar două luni până când, teoretic, am putea avea parte de prima cădere de zăpadă. Mai grav este că, potrivit legii, până când o societate poate fi declarată câştigătoare a licitaţiei, trebuie să treacă cel puţin trei luni. De exemplu, potrivit Ghidului de Achiziţii Publice, în cazul licitaţiei deschise, pentru depunerea ofertelor se acordă o perioadă de cel puţin 52 de zile, în timp ce invitaţia de participare trebuie transmisă cu cel puţin 40 de zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. În cazul în care există şi contestaţii, lucrurile se complică şi mai mult, astfel că şefii de judeţ riscă să poată beneficia de servicii de deszăpezire abia la sfârşitul acestui an.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 1570 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2013 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.