Am putea rămâne din nou fără apă caldă! Gălăţenii bun-platnici riscă să se spele iar la lighean

Am putea rămâne din nou fără apă caldă! Gălăţenii bun-platnici riscă să se spele iar la lighean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform unui comunicat de presă al Primăriei, remis redacţiei vineri seară, conducerea Electrocentrale a anunţat că riscă să nu-i mai fie furnizat gaz metan, iar, astfel, zeci de mii de gălăţeni bun-platnici ar urma să fie obligaţi, de luni, să se spele iar cu apă încălzită la aragaz. „Această măsură va afecta zecile de mii de gălăţeni care îşi plătesc la timp apa caldă şi căldura şi care nu au nicio vină că producătorul agentului termic este incapabil să-şi gestioneze, în mod eficient şi profitabil, activitatea. Este, de asemenea, o măsură incorectă şi descurajantă, deoarece ignoră faptul că gălăţenii au plătit, în ultimele luni, sume mult mai mari faţă de cele facturate, în încercarea de a reduce din datoriile acumulate în zeci de ani”, a transmis primarul Galaţiului.

Primarul cere Guvernului o anchetă la CET

Marius Stan solicită Guvernului României să declanşeze o anchetă la Electrocentrale: „Avem tot dreptul să cerem Guvernului, în numele gălăţenilor bun-platnici, deschiderea unei investigaţii la CET (Electrocentrale) Galaţi, care să stabilească dacă măsurile tehnice şi economice luate de actualul management al acestei companii de stat au avut o justificare economică şi au respectat interesul legitim al contribuabililor".

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că Primăria şi Apaterm au iniţiat şi aplicat „numeroase măsuri care, în ultimile şase luni, au dus la un volum de plăţi mult peste valoarea consumului”. În intervalul februarie – iulie 2013, faţă de o valoare a facturilor de 35,5 milioane lei, plăţile au însumat 42,1 milioane, iar în cursul lunii august, faţă de un consum în valoare de aproximativ 825.000 de lei, plăţile au însumat 1.770.564 lei. Mai mult, la începutul săptămânii viitoare, va fi virată suma de 223.000 de lei, reprezentând subvenţia pentru diferenţa de preţ. „Este momentul ca ineficienţa managementului CET (Electrocentrale) să nu mai fie pusă în spatele gălăţenilor bun platnici care - cu eforturi deosebite - plătesc servicii furnizate de CET de multe ori de proastă calitate şi care - iată - pot fi oprite din nou în mod arbitrar şi împotriva interesului public legitim”, a declarat Marius Stan.  

Primăria solicită gălăţenilor să îşi plătească, în continuare, facturile de întreţinere şi - acolo unde este cazul - să facă eforturi suplimentare pentru a reduce şi elimina datoriile cumulate, iar administratorilor asociaţiilor de proprietari să vireze neîntârziat către Apaterm sumele încasate de la bun-platnici.

Citit 2307 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 August 2013 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.