Performanţă răsplătită cu bani: Premii pentru olimpicii naţionali şi internaţionali

Performanţă răsplătită cu bani: Premii pentru olimpicii naţionali şi internaţionali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin votul aleşilor locali, cei 81 de elevi care, în anul şcolar 2012-2013, au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale şi internaţionale, precum şi profesorii lor îndrumători, vor fi premiaţi cu sume de bani.

Astfel, pentru performanţele obţinute la olimpiadele internaţionale, se acordă următoarele sume nete: premiul I - 1.000 de lei, premiul II - 650 de lei, premiul III - 550 de lei, premiul special - 400 de lei şi menţiune - 400 de lei. Pentru olimpiadele naţionale, valorile nete sunt: premiul I - 500 de lei, premiul II - 350 de lei, premiul III - 250 de lei, iar premiul special şi menţiune - câte 150 de lei.

Iniţial, hotărârea prevedea ca elevii cu premii la mai multe olimpiade să fie recompensaţi doar pentru cea mai bună performanţă. Una dintre premiantele defavorizate era Maria Cristina Ionescu, ea urmând să fie premiată doar pentru locul I la Olimpiada Naţională de Lingvistică, nu şi pentru menţiunea de la Olimpiada Internaţională! La fel, şi profesorii care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi ar fi fost recompensaţi doar pentru elevul cu cea mai bună performanţă. În urma amendamentelor făcute de consilierul local PDL Mihai Alin, suma alocată pentru aceste premii a fost dublată, de la 35.300 de lei la 70.600 de lei, iar elevii şi profesorii vor fi premiaţi pentru fiecare performanţă de la olimpiade. În cazul echipajelor de elevi, premierea se va face pentru fiecare profesor îndrumător în parte.

Premierea cadrelor didactice se va face pe 5 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, inţiativa acestui proiect de hotărâre aparţinând colegei lor, Monica Dascălu, consilier PP-DD, dar şi primarului Marius Stan.

Citit 2661 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2013 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.