Bani publici cheltuiţi pe drumuri judeţene fictive/ Cu deszăpezirea şi plombarea pe cărările din tarlale

Bani publici cheltuiţi pe drumuri judeţene fictive/ Cu deszăpezirea şi plombarea pe cărările din tarlale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cărările din tarla, ridicate în documentele oficiale la rang de "drumuri judeţene" * Consiliul Judeţului le alocă bani pentru... plombări şi deszăpezire


Trei „artere rutiere” ce aparţin Consiliului Judeţului Galaţi, pentru care instituţia publică plăteşte diverse sume de bani, în contul lucrărilor de deszăpezire sau al reabilitărilor, există doar pe hârtie. În realitate, arterele judeţene de circulaţie sunt doar nişte drumuri din pământ, pline de gropi şi denivelări, tarlale sau chiar suprafeţe de teren arat, pe care se aventurează doar agricultorii care deţin utilaje de mare tonaj.

Cele trei "artere rutiere" figurează în lista drumurilor judeţene pe care se va interveni, în această iarnă, pentru acţiuni de prevenire şi combatere a poleiului, a înzăpezirii sau a deszăpezirii, după caz, lucrări ce vor fi decontate de instituţia publică. Ba mai mult, unul dintre drumurile judeţene invizibile se regăseşte şi într-o listă a Consiliului Judeţului de anul trecut, cu o serie de segmente de drum cuprinse într-un program de reabilitare prin plombare.

Drumul inexistent

DJ 251C Crăieşti-Jorăşti-Balinteşti, cuprins în lista arterelor rutiere pe care se va interveni în această iarnă, pentru deszăpezire, nu există în realitate, fapt confirmat chiar de către primarul comunei Jorăşti, Cătălin Palade. „Poate este vorba despre ceva de perspectivă… Ar fi bine să se aibă în vedere aşa ceva, dar acest drum nu există. Cam toată lumea uită de comunele mici din nordul judeţului, altele au prioritate. Noi avem drumuri din pământ”, ne-a declarat edilul-şef al comunei Jorăşti.

Interesant este că DJ 251C Crăieşti-Jorăşti-Balinteşti, de a cărui existenţă par să aibă habar doar şefii din cadrul CJ, a fost cuprins într-un plan de reabilitare chiar anul trecut. Conducerea instituţiei a avut grijă, pe hârtie, ca drumul să fie supus unor lucrări de plombare, deşi artera există doar pe hărţile vechi. În realitate, drumul judeţean este, de fapt, doar un drum de ţară, pe care doar căruţaşii se pot aventura. De altfel, chiar în această zonă, cu ani în urmă, fostul ministru Petru Lificiu, împreună cu mai mulţi politicieni, a avut parte de o aventură pe cinste, atunci când, lăsându-se ghidat de hărţile vechi, a rămas împotmolit în nişte hârtoape.

Tot pe lista CJ privind activităţile de deszăpezire din această iarnă figurează  DJ 260 Vlădeşti-Roşcani şi DJ 242J Târgu Bujor-Roşcani, existenţa celui din urmă fiind pusă, de asemenea, sub semnul îndoielii. „Nu există acest drum!”, ne-a spus primarul din comuna Băneasa, Grigore Gociu. În ceea ce priveşte DJ 260 Vlădeşti-Roşcani, primarul ne-a spus că acesta este, de fapt, un drum de pământ, care ar trebui „măcar îndreptat cu o lamă”. „Este un drum de exploatare. Voi studia mai bine hărţile, împreună cu secretarul, pentru a mă lămuri cu privire la aceste chestiuni”, ne-a spus primarul comunei Băneasa, de care aparţine satul Roşcani.

Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului, ne-a declarat scurt că „vom face verificări”, afirmând, totodată, că primarii din mediul rural nu cunosc foarte bine drumurile judeţene. „Noi ştim care sunt drumurile judeţene, nu ei. Ei de unde să le ştie? Avem 88 de kilometri de drumuri judeţene din pământ, care trebuie să fie pietruite, asfaltate”, ne-a spus Hamza.

Citit 2536 ori Ultima modificare Marți, 15 Octombrie 2013 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.