Două milioane de euro sau spionaj, preţul dezertării din PP-DD pentru Chebac şi Marin

Două milioane de euro sau spionaj, preţul dezertării din PP-DD pentru Chebac şi Marin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul Eugen Chebac şi senatorul Nicolae Marin trebuie să-i plătească lui Dan Diaconescu nu mai puţin de patru milioane de euro, după ce au dezertat din PP-DD. Foştilor PP-DD-işti, actualmente membri ai UNPR, respectiv, PSD, li se introduce sub nas, acum, o convenţie pe care au semnat-o înainte de a primi „binecuvântarea” de a candida pentru un fotoliu de parlamentar, potrivit căreia, în cazul în care vor părăsi PP-DD, sunt obligaţi să plătească partidului câte două milioane de euro fiecare, în contul unor despăgubiri.

Senatorul Nicolae Marin recunoaşte că a semnat un astfel de document, însă susţine că actul nu are nicio valoare juridică, afirmând că acuzele lansate de conducerea centrală a PP-DD nu reprezintă decât „o tentativă de intimidare la adresa parlamentarilor care încă se află în partid”. „Contractul acesta nu a fost înregistrat nicăieri. Am primit doar un vraf de hârtii atunci, înainte de alegeri, pe care le-am semnat, dar nu înainte de a mă consulta cu un avocat. Mandatul de parlamentar nu se negociază şi nu se plăteşte. Nu vor avea câştig de cauză. Juriştii spun că tocmai ei, care fac aceste afirmaţii, sunt sub incidenţa legii. Am înţeles că ne vor trimite o somaţie, după care va urma o mediere, iar apoi ar urma să ajungă în instanţă. Nu ne va da nimeni în judecată”, ne-a declarat Nicolae Marin.

Decişi să nu plătească despăgubirile

Eugen Chebac şi Nicolae Marin ar putea scăpa basma curată doar în cazul în care s-ar transforma în spioni, în interesul PP-DD. Aceasta este condiţia pe care Liviu Neagu, secretarul general al PP-DD la nivel naţional, le-a pus-o parlamentarilor care au dezertat din partid. „Tocmai din cauza circului am plecat de acolo. Am auzit şi eu de această propunere. Mă face să râd”, a afirmat Marin.

Proaspătul PSD-ist ne-a declarat că ia în calcul să acţioneze în instanţă partidul în condiţiile în care nu şi-a respectat promisiunea de a acorda câte 20.000 de euro fiecărui cetăţean care a pus ştampila de vot pe PP-DD, la alegerile parlamentare. „Eu mă gândesc să dau în judecată partidul pentru că nu şi-a ţinut promisiunea faţă de alegători, cărora trebuia să le dea câte 20.000 de euro. Uitaţi, tocmai de-asta am plecat. Asta o să spun instanţei. Am plecat din vina lor, pentru că nu le-au dat oamenilor cei 20.000 de euro. Este circ, încearcă să îşi facă imagine”, a afirmat Marin.

Citit 1777 ori Ultima modificare Marți, 15 Octombrie 2013 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.