Vorbe multe, realizări puţine/ CNADNR şi CJ, corigenţi la capitolul pregătirilor pentru iarnă
Foto: Foto: Corina Dobre

Vorbe multe, realizări puţine/ CNADNR şi CJ, corigenţi la capitolul pregătirilor pentru iarnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici Consiliul Judeţului Galaţi şi nici Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale nu au încheiat, până la acest moment, contracte pentru deszăpezirea celor mai importante artere rutiere din judeţ, a anunţat, ieri, secretarul de stat în MAI Cătălin Chiper, la finele şedinţei Comandamentului de iarnă, care s-a desfăşurat la Prefectura Galaţi. Reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne a catalogat acţiunile de pregătire pentru iarnă ale CJ şi CNADNR ca fiind „oarecum satisfăcătoare” şi a precizat că va putea să dea asigurări că în judeţ nu vor fi probleme abia atunci când CNADNR va avea încheiat şi un contract pentru deszăpezirea drumurilor naţionale care tranzitează Galaţiul. Dacă CJ este obligată să încheie un contract pentru deszăpezire până la data de 1 noiembrie, CNADNR o poate face până, cel târziu, data de 15 noiembrie. „Ceva probleme mai deosebite ar fi în zona drumurilor naţionale, dar şi acolo, în maximum 10 zile, vom avea un răspuns concret privind contractul pentru deszăpezire (…) Există utilaje la nivel de judeţ, atât pe zona drumurilor judeţene, cât şi pe cea a drumurilor naţionale, pregătite şi funcţionale şi, în momentul în care va exista firma pe drumurile naţionale, cu surplusuri de utilaje, atunci vom putea spune cu siguranţă că nu vor fi probleme în judeţul Galaţi”, a afirmat secretarul de stat în MAI.

Cătălin Chiper a apreciat, în schimb, planul de operaţiuni al Prefecturii şi al ISU, secretarul de stat precizând că cele două instituţii au întocmit „un plan de măsuri foarte bun”. „La nivelul Prefecturii şi al ISU Galaţi s-au luat toate măsurile necesare, s-a întocmit un plan de măsuri foarte bun. Aş vrea să remarc că este, poate, cel mai bun dintre cele pe care le-am văzut până în acest moment. Sunt inventariate toate persoanele cu nevoi speciale, sunt pregătite forţele de intervenţie ale MAI şi nu numai. Există o comunicare foarte bună cu autorităţile locale”, a afirmat secretarul de stat.

Cazare pentru cetăţeni, în caz de urgenţă

Cătălin Chiper a precizat că în judeţul Galaţi au fost luate măsuri pentru defrişarea copacilor din imediata vecinătate a liniilor de alimentare cu energie electrică şi că există spaţii de cazare pentru cetăţenii înzăpeziţi, dacă va fi cazul. „Preferăm să închidem drumuri sau segmente de drumuri cu probleme, în perioada de viscol, pentru a proteja viaţa oamenilor. Avem asigurate spaţii de cazare, spaţii în care cetăţenii să poată fi cazaţi şi unde să poată beneficia de un ceai cald sau o gustare, până când se deszăpezeşte”, a afirmat Chiper. La şedinţa Comandamentului de iarnă au mai participat, printre alţii, Ioan Burlui, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Emanoil Cătălin Bocăneanu (prefectul judeţului Galaţi) şi col. Vasile Balaban (comandantul ISU Galaţi).

Citit 1258 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2013 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.