Primăria Galaţi s-a "trezit"/ Începe goana după ajutoarele de căldură

Primăria Galaţi s-a "trezit"/ Începe goana după ajutoarele de căldură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipalitatea gălăţeană a publicat ieri, 25 octombrie, pe site-ul propriu, un anunţ prin care îi înştiinţează pe gălăţeni că „începând cu data de 22 octombrie 2013 solicitanţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei pot obţine formulare tipizate de cerere – declaraţie” necesare.

Cei care primesc energie termică în sistem centralizat le vor găsi de la asociaţiile de proprietari. Pentru abonaţii casnici care utilizează energia termică, documentele se găsesc la SC Apaterm SA Galaţi, pe strada Crizantemelor nr. 6. Cei care se încălzesc cu gaze naturale, energie electrică, ori combustibili solizi sau petrolieri vor ridica documentele de la Comisia de căldură, situată în incinta Patinoarului Galaţi, strada George Coşbuc nr. 253A, etajul I. De asemenea, documentele pot fi descărcate şi de pe site-ul Primăriei Galaţi www.primaria.galati.ro.

Cine beneficiază?

De ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot beneficia gălăţenii care se încălzesc în sistem centralizat şi ale căror venituri nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 lei, iar în cazul persoanelor singure - un venit net lunar de 1.082 lei. În cazul consumatorilor care folosesc gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri, ajutorul de încălzire se acordă numai dacă venitul net lunar pe membru de familie nu depăşeşte 615 lei. Trebuie spus că anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.

Termen extrem de scurt

Cererile pentru energie termică trebuie depuse de administratorii la SC Apaterm până pe 4 noiembrie. Cererile pentru gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi trebuie să ajungă la Comisia de Căldură de la Patinoar până pe 11 noiembrie.

Acte necesare

Cererile tip, completate cu majuscule şi cât mai citeţ, fără ştersături sau tăieturi, trebuie să fie însoţite de copii după actele de identitate ale solicitantului şi membrilor familiei (B.I./C.I, carte de identitate provizorie, certificate de naştere pentru minori), certificat de căsătorie, hotărâre de divorţ, hotărâre de încredinţare minor şi altele, documente privind calitatea de proprietar sau chiriaş (copie contract vânzare-cumpărare, contract închiriere), iar pentru deţinătorii de autoturisme şi/sau motociclete - copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului. Sunt necesare şi documentele privind veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii pentru toţi membrii familiei, (copii după cupoane de pensii, cupoane de alocaţii, extrase de bancă pentru situaţia încasării acestor drepturi din cont bancar, adeverinţe de salariu cu venitul net şi alte drepturi băneşti, adeverinţe de elev/student cu tipul şi cuantumul bursei). Nu trebuie să lipsească nici confirmarea asociaţiei de proprietari privind numărul persoanelor care participă la cheltuielile de întreţinere.

Singura veste bună este că nu sunt necesare acte de la Administraţia Finanţelor Publice Galaţi şi nici de la Serviciul Taxe şi Impozite al Primăriei Galaţi, ca în anii trecuţi.

Citit 3643 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 23:09

7 comentarii

 • postat de Ela
  Duminică, 27 Octombrie 2013 07:54
  176.126.172.***
  Ati omis sa spuneti ca administratorii cer pe langa actele mentionate si o copie a politei obligatorii de asigurare a locuintei (PAD-ul). ....
  1
  0
  Raportează
 • postat de troc
  Duminică, 27 Octombrie 2013 05:23
  5.13.220.***
  primaria te anunta tirziu pe 25 ca de fapt pe22 octombrie s-a dat drumul la cereri pentru incalzire, ca la nebuni,si mai ai termen ;;o saptamina '' sa le termini decit sa se dea bani la gala k1,si alte prosti care si asa sau dus banii pe apa simbetei mai bine cumpare centrale la oameni si benificia circa 599 de oameni de centrale termice din partea primariei asa ca lea-a dat sa vada Mortal Kombat
  2
  4
  Raportează
 • postat de Frigulescu
  Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 12:30
  89.137.225.***
  La atragerea de bani , europeni , centrale de cartier, centrale de bloc....v-ati gandit, bai gloata de incapabili, voi cei din primarie ?...
  Sistemul de incalzire centralizat , pe tot orasul, este dovedit in toata tara a fi unul FALIMENTAR !
  Iar centrala de apartament nu isi poate permita oricine.
  Numai la gale de box si de superkimbat K1 va este gandul , nu insa si la votantii care v-au adus acolo in functii !
  Ne omorati de frig cu cu zile, in case.
  Adunatura de maidanezi !
  3
  11
  Raportează
 • postat de living
  Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 09:51
  5.13.206.***
  Pentru CLI nu este deloc aberant ordinul ANRSC 320\2010 atunci cind te_ai debransat ai cerut acordul vecinilor si ai obtinut debransarea conform legii asa ca accepta legea.Si apropo esti proprietar pe tevile pe care le-ai cumparat.
  5
  4
  Raportează
 • postat de mimi
  Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 08:58
  5.13.172.***
  la asociatia 260 se comunica ca este necesar certificat fiscal de la directia de taxe si impozite iar in formularul tipizat pentru cei ce obtin venituri din activitati de comert , prestari servicii... este necesara adeverinta de venit de la Anaf..
  1
  1
  Raportează
 • postat de CLI
  Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 03:24
  5.13.140.***
  O intrebare ,cetatenii de la bloc care se incalzesc cu gaze ( centrala de apartament } ,curent electric etc si sunt pusi sa plateasca si cota parte( uneori 75%) din factura pentru energia termica care chipurile se consuma in spatiile comune si subsol, (aberantul Ordin ANRSC 343/2010) la ce categorie se incadreaza ?
  3
  11
  Raportează
 • postat de GL
  Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 00:35
  63.141.204.***
  Vorba Ancai, o noua chilotareala ziaristica.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.