Flashmob cultural de ziua Regelui Mihai/ Drapelul regal a fluturat pe străzile Galaţiului

Flashmob cultural de ziua Regelui Mihai/ Drapelul regal a fluturat pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţi ai Asociaţiei Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), alături de simpatizanţi monarhişti, au organizat, vineri, la Galaţi, de ziua Regelui Mihai, un flashmob cultural. Susţinătorii Regelui Mihai, purtând steaguri ale Regatului României şi ale organizaţiei, au distribuit flyere dedicate ultimului mareşal al Armatei Române, pe Strada Domnească şi Faleza Dunării. „Facem un flashmob de informare, culturalizare a celor care nu ştiu că mai există şi Regele, că are 92 de ani astăzi şi că este mare sărbătoare pentru că el a fost, de fapt, ultimul mareşal al Armatei Române. Acest grad nu îl mai are nimeni, care să fie în viaţă, dar nu ştim noi să îl preţuim, probabil”, ne-a declarat Ioan Furtună, preşedintele ANRM Galaţi.

Coordonatorul Asociaţiei şi-a exprimat regretul cu privire la lipsa de reacţie şi nepăsarea în care s-au afundat gălăţenii, dar, mai cu seamă, clasa politică din România. „Pare că este chiar mai strâmbă această acţiune decât în 1990, la nivelul populaţiei. În 1990 adunam câteva sute de persoane, atunci când făceam mitingul acesta. În oraşul Galaţi manifestările pro-monarhiste erau foarte puternice, faţă de renumele nostru de oraş-roşu. Toată lumea s-a îmblânzit, parcă este totul un dolce farniente. Cea mai mare parte a populaţiei şi-a dat seama cât bine a făcut Majestatea Sa, chiar cu integrarea în structurile europene, ceea ce ar putea să facă dacă ar reveni cât mai repede să ocupe scaunul care i-a fost furat în '47. Aproape un sfert de secol s-a bătut apa în piuă şi s-a pierdut. Din primele naţiuni, care eram înainte de război, pe primele trei-patru locuri, acum suntem pe locul doi din coadă la foame şi sărăcie. Avem de-a face cu alterarea vieţii politice: nu mai întâlneşti un Iorga, un Maniu, un Brătianu. S-a ajuns într-o asemenea demolare încât oamenii acum sunt într-o degringoladă, lumea este dezorientată, nemulţumită, dar nu vrea să lupte”, ne-a spus Ioan Furtună.

Pe data de 10 noiembrie, ANRM va organiza un miting de proporţii la Bucureşti, intitulat „Marşul Regal-Monarhia pentru Viitor”. „Cu acest prilej, ne amintim de cei 68 de ani de la reprimarea sângeroasă, la 8 noiembrie 1945, la Bucureşti, ai primei mari manifestaţii anticomuniste din Europa de Est, ocupată de sovietici”, au precizat reprezentanţii ANRM.

Citit 1602 ori Ultima modificare Vineri, 25 Octombrie 2013 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.