Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

O rectificare de buget prin care s-au alocat opt milioane de lei în plus pentru Apaterm şi Transurb, dar şi planul de disponibilizare al societăţii de distribuţie a agentului termic au fost cele mai importante decizii luate ieri seară de Consiliul Local.
Plecarea în şomaj a primilor o sută de salariaţi ai Apaterm a fost votată fără un cuvânt de către aleşi. În schimb, alocarea a 6 milioane de lei pentru asigurarea subvenţiei pentru acoperirea diferenţei de preţ la energia termică acordată SC Apaterm a stârnit comentarii. Poziţia grupului PDL a fost cât se poate de fermă: „Nu suntem de acord cu subvenţia pentru Apaterm. Această societate nu are niciun viitor şi investim în continuare bani”. Primarul Marius Stan a explicat că nu există altă soluţie: „Legat de Apaterm, din păcate, trebuie să ne împăcăm cu situaţia că ni s-a pus o grenadă în mână, care are şi cuiul scos. Ori fugim, ori sărim în aer cu toţii. Nici eu nu sunt de acord, în principiu, dar ce vină au cei care plătesc? Şi fiind sistemul acesta centralizat, suntem puşi cu faţa la perete”.
Controverse a stârnit şi suma de 2 milioane de lei necesară pentru completarea subvenţiei la Transurb. Aleşilor li s-a explicat însă că suma e necesară pentru salarii până la sfârşitul anului.
Vom reveni cu amănunte.

Citit 1283 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2013 09:25

5 comentarii

 • postat de CLI Vineri, 01 Noiembrie 2013 16:35 5.13.140.*** Link la comentariu
  0
  3

  Vali draga ,bucurestenii ramaneau in casa la televizoare in decembrie '89 daca Ceausescu nu avea sinucigasa inspiratie sa le introduca si lor cartele la alimente si paine ,cartele care in restul tarii erau introduse de aproape opt ani. Cum i-a sgariat la lingurica cum i-a scos in strada .Baietii destepti de dupa '89 au invatat lectia si le cauta in coarne ,cred ca de ce le este frica nu scapa. Alesii galatenilor ,nici in ceasul al doisprezecelea ,nu vor sa inteleaga ca incalzirea hipercentralizata si extrem de paguboasa ,mostenita de la iepoca de aur ,daca anul asta nu ,la anul tot va sucomba . Nu vor ,dar nu vor ,sa gandeasca in perspectiva.....pacat de banii cheltuiti aiurea.Hai sa mergem la partida de futsal Romania_Bulgaria sponsorizata de Primarie ,acolo cel putin vedem ceva pentru banii cheltuiti ....Cineva ,odata si odata ,tot va da socoteala pentru banii bagati in gauri negre.

  Raportează
 • postat de florin Vineri, 01 Noiembrie 2013 16:01 5.13.203.*** Link la comentariu
  0
  8

  Daca socotim toti banii care sau bagat in subventia catre Apaterm cu salarii si multe altele(sediu nou,modernizari ale CET-urilor pe hirtie,masini intretinere pe hirtie a traseelor,etc etc ) se putea monta centrale termice in fiecare apartament din Galati.Primaria trebuie sa se gindeasca la ziua cind combinatul va hotari sa investeasca in instalatii de producere a aburului.Atunci preturile la caldura produsa de Electrocentrale vor deveni insuportabile.

  Raportează
 • postat de Akbar Vineri, 01 Noiembrie 2013 10:33 79.116.97.*** Link la comentariu
  0
  9

  Adriane, ce vrei tu nu se va petrece niciodata, deoarece toate, dar absolut toate societatile comerciale cu actionar CL au fost, sunt si vor fi oaze de partid, in care vor fi plantati in functii cheie cotizantii in campanii, lingaii de clante si lipitorii de afise. O restructurare corecta si un management performant ar genera somaj in randurile membrilor de partid, iar in privat toata aceasta masa de "specialisti" ar fi zero barat. E unul care a performat in privat, parasind o functie facuta cadou de partid ?
  Transurb primeste subventii pentru plata salariilor, iar angajatii de acolo primesc bonuri de masa de parca societatea ar fi pe profit. Nu e noaptea mintii ? Unde in privat mai exista asa ceva ?
  Iar Apaterm e ca baba decedata pusa in geam sa i se aduca pensia.

  Raportează
 • postat de adrian Vineri, 01 Noiembrie 2013 10:11 86.127.208.*** Link la comentariu
  0
  9

  Subventii la fabricile de partid (directori incompetenti pusi politic si angajati din membri de partid la birouri) din banii prostilor de contribuabili (cetateni platitori de taxe).Multumim din inima partidului pentru jecmanire .Restructurati la sange si faceti un concurs serios (fara relatii si partid) si o sa vedeti ca sunt solutii.Nu mai sifonati banii

  Raportează
 • postat de Vali Vineri, 01 Noiembrie 2013 09:45 86.124.203.*** Link la comentariu
  0
  4

  Bucurestenii primesc subventii de la GUVERN (adica de la toti romanii nu doar de la bucuresteni) numai pentru metrou de peste 80 mil EURO! Inca si mai mult primesc de la primarie pentru incalzire de au printre cele mai mici preturi/GCal desi furnizorul lor e falimentar de muuuulta vreme. Tot bucurestenii primesc sume colosale de la guvern si pentru fel de fel de proiecte de infrastructura, iar transportul lor in comun, cel de suprafata, e subventionat 50%.
  S-a mai ofticat vreun bucurestean de atata amar de bani pe care ii primesc pentru a le face viata mai usoara si mai ieftina?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.