Cum petrec gălățenii / Serbările Galațiului extraordinare și Revelion cu Michael Bolton, Smokie şi Bosquito

Cum petrec gălățenii / Serbările Galațiului extraordinare și Revelion cu Michael Bolton, Smokie şi Bosquito
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De Serbările oraşului vom avea parte de trei recitaluri folclorice extraordinare * Connect-R, Voltaj, Elena Gheorghe, Vama, Mandinga şi Zdop şi Zdub vor concerta pentru gălăţeni


Programul Serbărilor Galaţiului, Târgul de Crăciun şi evenimentele care vor avea loc cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă au fost aprobate ieri seară, în şedinţa Consiliului Local. Aşa cum anticipam săptămâna trecută, de zilele oraşului vom avea parte de trei regaluri folclorice, dar şi de vedete de top.

Conform programului aprobat de aleşi, vineri, 29 noiembrie este programat un recital extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova cu invitaţi de excepţie - Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu. Pentru cei care vor şi altceva decât folclor, vor concerta Connect-R şi Voltaj. Sâmbătă, pe 30 noiembrie, Galaţiul va juca moldoveneşte, cu Orchestra Lăutarii, coordonată de Maestrul Nicolae Borgros şi Laura Lavric, Mioara Velicu şi Sofia Vicoveanca. Elena Gheorghe şi Vama sunt şi ei în program. Iar duminică, 1 Decembrie, recitalul extraordinar susţinut de Ansamblul Jidvei România din Alba va fi dublat de Mandinga şi Zdob şi Zdub.

Primăria a încheiat un parteneriat cu SC Vision Improve SRL din Braşov, administrată de Marius Adam, care va organiza ”Serbările Galaţiului 2013”, în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie 2013 şi ”Târgul de Crăciun”, în perioada 6-27 decembrie 2013. „Pentru cele trei zile dedicate Sărbătorilor Galaţiului avem un parteneriat cu o firmă care se ocupă de organizarea evenimentelor artistice şi a târgului care va avea loc pe Faleza Superioară. Municipiul pune la dispoziţie domeniul public, partenerii respectivi îl manageriază aşa cum cred ei, astfel încât din banii pe care trebuie să-i obţină din gestionarea domeniului public să asigure trei zile de spectacole pentru gălăţeni. Este un parteneriat care ne face să nu scoatem alţi bani din buzunar”, a declarat Marius Stan.

Iarnă de vis

„Revelionul în stradă, pentru gălăţeni, va fi susţinut în deschidere de Bosquito şi după aceea de Michael Bolton şi de formaţia Smokie. E un spectacol care va aduce mulţi gălăţeni în stradă. Spectacolul de Revelion este foarte posibil să-l avem într-un parteneriat cu o televiziune centrală, lucru care ar reduce foarte mult costurile prin cedarea drepturilor de televizare. Cert este că avem un partener care ne va sponsoriza – Shopping City Mall”, a declarat Marius Stan. Revelionul este inclus într-un program de manifestări “Iarnă de vis are Galaţiul”, care va debuta pe 16 decembrie cu spectacolul Stelele Moscovei pe gheaţă, urmat de un Bal vienez la Teatrul Muzical. Un cort uriaş, amplasat pe platoul de la Sindicate, va găzdui StanRevelionul pentru cei nevoiaşi, dar şi „cantina” în care, în a doua zi de Crăciun, primarul şi consilierii locali vor servi celor mai săraci gălăţeni aproximativ 4.500 de porţii de mâncare.

Pentru acest program au fost alocate de la bugetul local 2.900.000 de lei.

Citit 56013 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2013 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.