Atenţionare din partea prefectului / Niciun gălățean nu este obligat să plătească în avans

Atenţionare din partea prefectului / Niciun gălățean nu este obligat să plătească în avans
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a făcut, miercuri, un apel, la finele şedinţei Colegiului Prefectural, către toţi gălăţenii care înregistrează debite restante la întreţinere. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a lansat cetăţenilor rugămintea de a face eforturi pentru a-şi putea achita din datorii. „Deşi nu face parte din atribuţiile pe care le am eu şi colegii din Prefectură, vă rog să discutaţi cu colegii dumneavoastră, la locurile de muncă, să-i rugaţi să facă un efort să-şi achite datoriile, astfel încât să poată beneficia cetăţeanul corect din municipiul Galaţi de serviciul pe care îl plăteşte”, le-a spus Dorin Otrocol şefilor de instituţii prezenţi la şedinţă.

Prefectul de Galaţi a precizat, însă, că niciun locatar din Galaţi nu poate fi obligat să plătească în avans întreţinerea, aşa cum le-a fost solicitat cetăţenilor care fac parte din Asociaţia nr. 771, din cartierul I.C. Frimu, fapt semnalat de către Lăcrămioara Susanu, directorul adjunct al Direcţiei Regionale de Metrologie Legală. „La mine la asociaţie este un afiş prin care se sugerează să plătim în avans pe luna noiembrie, pus în octombrie. Era o explicaţie: să putem beneficia de serviciile de utilităţi. Nu ştiu dacă este normal aşa ceva, să se solicite plata unui serviciu în avans. Este cumva un abuz din partea administratorului?”, a întrebat Lăcrămioara Susanu.

„Am făcut un apel în ideea de a plăti cei care au datorii. Sigur că nu vă poate obliga nimeni să plătiţi ceva în avans. În plan personal, astăzi mi-am propus, pentru că am venit la Galaţi, să merg şi eu la asociaţia din care fac parte să văd dacă am şi eu datorii moştenite de la părinţii mei care au murit, să plătesc toate datoriile, dacă vor fi, dar să şi dau o sumă în avans. În plan personal să încerc să pun cât de cât umărul să încercăm să rezolvăm problema”, a afirmat Dorin Otrocol.

Foto: Bogdan Codrescu

Citit 1974 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2013 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.