Aleşi, prezentaţi arm’! Primăria Galaţi a pus ochii pe două unităţi militare

Aleşi, prezentaţi arm’! Primăria Galaţi a pus ochii pe două unităţi militare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spaţii pentru extinderea activităţilor Primăriei, sedii pentru ONG-uri şi fundaţii, dar şi locuinţe sociale sau adăposturi de noapte ar putea fi destinaţiile pentru construcţiile şi terenurile din cadrul a două unităţii militare


La propunerea primarului Marius Stan, aleşii locali şi-au dat în unanimitate acceptul pentru trecerea a două imobile - Unitatea Militară Cazarma 302, situată pe strada George Coşbuc, şi Unitatea Militară Cazarma 3006, situată pe strada Tecuci - din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul public al municipiului Galaţi şi administrarea Consiliului Local Galaţi. Cele două hotărâri vor fi înaintate Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi, în vederea promovării unei Hotărâri de Guvern.

La ce ne trebuie

Pe la colţuri, se discută că Primăria a lansat cererea cam din pripă, temându-se să nu rateze oportunitatea, fără a avea un plan clar de utilizare a terenurilor şi clădirilor. În expunerea de motive se arată că „Primăria se confruntă cu o acută lipsă de spaţii necesare atât extinderii cadrului în care aceasta îşi desfăşoară activitatea, cât şi asigurării de sedii pentru ONG-uri, fundaţii, dar şi pentru locuinţe sociale, adăposturi de noapte, etc”. Având în vedere strategia de restructurare a armatei potrivit căreia MApN a decis reorganizarea unor unităţi militare, autorităţile au profitat de ocazie.

Drum prin curtea Poliţiei de Frontieră

Nu este prima dată când autorităţile locale îşi manifestă interesul faţă de bunurile care au aparţinut sau aparţin instituţiilor statului. De exemplu, Primăria a cerut în vara acestui an să-şi croiască drum prin curtea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, pentru a decongestiona traficul din cartierul Dunărea, Micro 21, prin crearea unui drum de legătură între strada Victor Vâlcovici şi bulevardul Dunărea. La acel moment, aleşii au aprobat trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Galaţi a unui teren situat în incinta Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, b-dul Dunărea nr. 63, în suprafaţă de 6.110 mp, pentru amenajarea acestei căi de acces, pentru care şi Guvernul trebuie să fie de acord. Potrivit consilierului local PNL Cristian Dima, formalităţile pentru realizarea acestui drum cu patru benzi sunt foarte aproape de finalizare.

Şi tot Consiliul Local şi-a dat acceptul pentru preluarea fără plată, din administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi - în proprietatea Galaţiului şi administrarea Consiliului Local a două bunuri: un ponton şi o navă-bază proiect 0420 DELTA cu numărul MAI 7201 (vedetă militară folosită ca navă de intervenţie de către poliţiştii de frontieră), care au fost scoase din funcţiune. În ceea ce priveşte vedeta, se pare că autorităţile au cam strâmbat din nas, dar pentru pontonul de 40 de metri lungime şi 12 metri lăţime, cu trei punţi, dintre care una pentru dormitoare, o sală de mese, careu şi covertă, având o capacitate de 150 de persoane, s-ar putea găsi o utilitate.

Citit 4956 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2013 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.