Licitaţie eşuată / Nimeni nu vrea să deszăpezească Galaţiul
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Licitaţie eşuată / Nimeni nu vrea să deszăpezească Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici măcar o societate comercială din Galaţi sau din afara judeţului nu şi-a manifestat dorinţa de a acţiona pe drumurile judeţene, în această iarnă, pentru deszăpezire. Licitaţia privind prevenirea şi combaterea lunecuşului şi înzăpezirii pe drumurile judeţene s-a încheiat, luni, dar fără niciun rezultat.

Pentru că nu a avut nici măcar un ofertant şi mai este foarte puţin timp până pe 31 decembrie, când expiră contractul de deszăpezire încheiat cu Vega (pentru perioada noiembrie-decembrie), Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi va trebui să atribuie, din nou, unui constructor, în regim de urgenţă, un alt contract, de până în 900.000 de lei (fără TVA), valabil pentru lunile ianuarie, februarie şi martie ale anului viitor.

„Nu s-a înscris nimeni la licitaţie, aşa că nu ne rămâne decât varianta de a atribui în regim de urgenţă şi acest contract”, ne-a spus Cornel Hamza, vicepreşedintele CJ Galaţi.

Consiliul Judeţului ia în calcul tot firma Vega şi pentru atribuirea celui de-al doilea contract.

Contract valabil trei ani

Cornel Hamza ne-a declarat că, pentru a nu mai risca, şi în 2014, să fie prinşi pe picior greşit în prag de iarnă, societatea care va câştiga anul viitor licitaţia pentru deszăpezire va beneficia de un contract valabil timp de trei ani de zile. „Anul viitor va fi lansat caietul de sarcini pe SEAP devreme, nu ca în acest an. Am discutat şi cu domnul preşedinte şi a fost de acord ca, de la anul, să încheiem cu firma câştigătoare un contract pe trei ani, să existe continuitate şi stabilitate, iar societatea să se poată ocupa din timp de tot ce înseamnă stocuri de material antiderapant, parazăpezi şi nu numai”, ne-a spus vicepreşedintele CJ.

Conform anunţului postat pe SEAP, durata acordului-cadru dedicat deszăpezirii ar fi avut o valoare estimativă de 1.198.395 de lei (fără TVA), o durată de cinci luni şi ar fi cuprins două contracte subsecvente, unul de 317.598 de lei (fără TVA), pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013, şi un altul de 880.797 de lei (fără TVA), pentru ianuarie-martie 2014.

Citit 2221 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2013 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.