Amenda de 50.000 de lei, contestată / Gospodărire Urbană îşi angajează avocat în procesul teilor măcelăriţi

Amenda de 50.000 de lei, contestată / Gospodărire Urbană îşi angajează avocat în procesul teilor măcelăriţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

SC Gospodărire Urbană SRL tocmai a primit undă verde din partea consilierilor locali pentru a-şi angaja un avocat. La ce-i trebuie? Să se apere în procesul teilor măcelăriţi de pe arterele principale ale oraşului - Domnească, Brăilei şi George Coşbuc.

La judecată

În primăvară, angajaţii SC Gospodărire Urbană au „fasonat” teii, lăsându-i aproape goi. Dacă la început doar gălăţenii au protestat, iar societatea a considerat că totul e în regulă, pentru că "aşa se procedează atât în ţară cât şi în străinătate", în luna iulie, Garda de Mediu Galaţi i-a aplicat o amendă de 50.000 de lei pentru „pentru tăieri abuzive de ramuri de structură a teilor aflaţi pe domeniul public”.
Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Mărioara Gătej, argumenta, atunci, amenda prin faptul că societatea municipalităţii a ignorat legea spaţiilor verzi şi că a intervenit cu tăieri în coroana copacilor în mod nejustificat şi fără supervizarea unui specialist în domeniu, iar ca urmare arborii s-au uscat.
Directorul Gospodărire Urbană, Eduard Grosu, a contestat imediat amenda, motivând că procesul de tăiere a atins numai teii uscaţi deja şi s-a făcut sub supravegherea unui inginer silvic. Cert este că, acelaşi director a cerut acum angajarea unei firme de avocatură pentru reprezentarea în faţa instanţei a intereselor societăţii în dosarul teilor. Potrivit legii, în situaţii temeinic justificate, în care activităţile juridice nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat - iar Gospodărire Urbană are doi consilieri juridici - acestea pot achiziţiona servicii de reprezentare în instanţă cu aprobarea consiliilor locale.
„Având în vedere că suma cu care am fost amendaţi este una substanţială, iar problematica juridică în acest proces este una deosebit de complexă şi consecinţele pierderii acestuia pot fi de mare impact asupra comunităţii, considerăm că doar un avocat cu mare experienţă se poate ocupa de această speţă”, se arată în referatul întocmit de Eduard Grosu, document care a ajuns pe masa aleşilor locali.

Cerere de ofertă

Dacă tot a primit încuviinţarea CL, directorul ne-a declarat că, probabil, va lansa o cerere de ofertă, vor fi nişte negocieri, dar deocamdată nu a făcut o estimare a costurilor. Avocatul va fi remunerat din bugetul propriu. „Bănuiesc că nu e o sumă exorbitantă. O să discutăm şi cu unii dintre avocaţii Primăriei, pentru că au experienţă. Noi procedurile le-am făcut, dar ne trebuie un avocat ca să meargă în instanţă şi să ne reprezinte. Susţinem cu îndârjire că amenda nu îşi are rostul, din punct de vedere tehnic”, ne-a declarat directorul.
Întrebat dacă societatea dispune de cei 50.000 de lei pe care ar trebui să îi plătească în cazul în care pierde procesul, directorul ne-a spus: „va trebui să îi prindem în bugetul pe 2014, dar sper să nu fie cazul”.

Citit 1604 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2013 18:11

6 comentarii

 • postat de Spanac în loc de creier.
  Vineri, 20 Decembrie 2013 09:49
  80.97.242.***
  Nu v-ați prins, puturoșii de la Gospodăria Locală s-au săturat să măture frunzele ce cad în perioada de Toamnă mai ales și s-au apucat să taie crăcile teilor pentru a avea mai puțin de muncă, mai puține frunze moarte de măturat. Așa prostie mi s-a întâmplat numai în armata din perioada lui Ceaușescu când am fost urcați la comandă o companie să curățăm frunzele din plopi frunză cu frunză pentru a nu mai a avea frunze pe platoul de adunare....au scăpa plopii cu crăcile întregi, dar la noi în unitatea militară venise Toamna cu o lună înainte, aveam copacii despuiați de frunze ca niște mături și-n afara unității copacii aveau frunze vezi, arătam ca naiba. Așa și ăștia, când prostia bubuie, natura suferă...ce mai, nu-i duc capul, nu au educație, neuroni lipsă !!!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Prostia trebuie să aibă și o diplomă.
  Vineri, 20 Decembrie 2013 09:37
  80.97.242.***
  Păi prostul nu-i destul de prost dacă nu-i și fudul să-și ia și un avocat să-i fie recunoscută prin justiție prostia printr-o hotărâre judecătorească pe post de diplomă-țidulă.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Mihai
  Joi, 19 Decembrie 2013 10:27
  194.105.20.***
  Interesant ar fi sa numaram tei uscati la primavara cand incepe infrunzirea acestora .
  Am numarat cel putin 6 tei infata la Pedagogic si pe partea opusa la Vodafone care dadeau semne de uscare accentuata inca de asta vara in urma tratamentului aplicat .
  0
  10
  Raportează
 • postat de adrian
  Joi, 19 Decembrie 2013 09:09
  86.127.208.***
  Sunt de acord sa isi ia avocat dar daca pierd procesul sa plateasca cheltuielile de judecata si amenda din banii lor (conducerea SC Gaspodarire Urbana ) si sa isi dea demisia .Asa ar fi corect si moral .Nu sa se plateasca din banul public (al cetatenilor Galatiului ) greselile de management (manageri alesi politic si remunerati bine).Nu numai drepturi(salarii fara responsabilitati
  0
  13
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Joi, 19 Decembrie 2013 09:06
  5.13.212.***
  intre mocul D8 si D7 , Tiglina 2 este macelarit un nuc care s-a uscat tot de vestita echipa, tot in zona D-urilor s-au taiat peste 30 de plopi
  0
  6
  Raportează
 • postat de FELIX
  Joi, 19 Decembrie 2013 08:10
  5.13.182.***
  Cum naiba de ani de zile teii au fost fasonati de aceeasi muncitori de la gospodarire si au fost f frumos fasonati! De cum si-a bagat coada RADU COSCA cum s-au dus dreaku teii! Mai nene Grosule, de ce nu spui lucrurilor pe nume,de ce-l aperi pe Cosca??? Zi de zi l-am vazut pe acest padurar pirit COSCA pe la A-uri , pe Cosbuc, pe Domneasca si dadea indicatii de kkat bietilor muncitori!SA PLATEASCA EL SUMA ASTA IAR BIETILOR OAMENI DE LA ADP DA-LE O PRIMA MACAR DE 100 LEI PT CA MUNCESC CU ADEVARAT SARACII PE 500-600 LEI!!!!!!
  0
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.