Consiliul Local le vine de hac / De anul viitor, căruţaşii care încalcă legea rămân fără vehicul

Consiliul Local le vine de hac / De anul viitor, căruţaşii care încalcă legea rămân fără vehicul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Căruţaşii care nu respectă legea şi se avântă pe străzile principale ale oraşului, intens circulate, se vor alege cu vehiculele confiscate. Mihai Manoliu, directorul Poliţiei Locale Galaţi, ne-a declarat că alesul municipal Cristian Dima va promova, la începutul anului viitor, un proiect de hotărâre care prevede indisponibilizarea căruţelor celor ce încalcă legea, până când posesorul atelajului va face dovada plăţii amenzii. „Chiar acum (n.r. - luni) am semnat aproximativ 20 de acţiuni împotriva unei singure persoane”, a afirmat Manoliu.
De altfel, şi Ştefan Mărculescu, directorul adjunct al Poliţiei Locale, atrăgea atenţia, la începutul acestei luni, că gălăţenii care deţin căruţe, deşi nu mulţi la număr, le dau constant bătăi de cap participanţilor la trafic şi conducătorilor auto. „Până acum, se confiscau caii, Primăria cheltuia bani pentru întreţinerea animalelor, pe timpul iernii, iar primăvara veneau proprietarii să îşi ridice animalele. La Bacău, de exemplu, sunt imobilizate vehiculele cu tracţiune animală, deci doar căruţele, şi rămân imobilizate până când cetăţeanul respectiv vine şi îşi plăteşte sancţiunile contravenţionale sau îşi ia angajamentul că nu va mai circula decât pe un anumit itinerariu”, a explicat Mărculescu.

Citit 1280 ori Ultima modificare Luni, 30 Decembrie 2013 17:13

4 comentarii

 • postat de x
  Joi, 02 Ianuarie 2014 10:11
  5.13.210.***
  Din pacate nu se va putea face. Cititi Codul Rutier mai intai si deciziile Curtii Constitutionale. NU SE POATE CONFISCA NICI CARUTA, NICI CALUL. Orice hotarare de CL nu poate contraveni sau stabili altfel decat o lege nationala. Deci se poate face, dar ilegal. Acum nu ar fi prima data cand de la CL la Prefectura se aproba tot felul de gogomanii, dar din pacate o spun, nu este legal. Faceti lobby si schimbati Codul Rutier si apoi faceti HCL-ul. Sau ... incalcati legea ca sa faceti intr-adevar un lucru bun. Cine isi asuma ? Mai analizati subiectul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Teroare
  Miercuri, 01 Ianuarie 2014 13:50
  78.96.254.***
  Ha! Ha! Vrajeli a la Manoliu Mare excroc si golan! Stati linistiti ca , chiar daca unii carutasi ar invada primaria nu s-ar intampla nimic. Nu ei sustin PNL-ul? Spaga sa iasa ca in rest totul e permis.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Costi
  Miercuri, 01 Ianuarie 2014 13:39
  5.13.184.***
  In afara de faptul ca ingreuneaza circulatia, mai distrug si pubelele ecologice ca sa scoata peturile de platic din ele.
  0
  6
  Raportează
 • postat de R
  Marți, 31 Decembrie 2013 09:39
  79.213.50.***
  daca ati lasat loc de interpretare romanului....pardon rom-ului..atunci jale.scurt pe doi confiscarea atelajului pana la platirea amenzii sau amenzilor si interdictia clara de a circula pe drumurile publice...romanul nu stie de bun simt si corectitudine lui ii trebuie lege care sa se aplice sau un par...
  LA MULTI ANI ROMANIA...SI TUTUROR ROMANILOR
  Va rugam faceti ceva cu Tara Romaneasca am obosit sa stam printre straini...
  0
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.