"Un fel de tragi-comedie"/ Bugetul judeţului, de trei ori mai mic decât cel al oraşului

"Un fel de tragi-comedie"/ Bugetul judeţului, de trei ori mai mic decât cel al oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prea puţini bani pentru nevoile judeţului * Bugetul CJ pe 2014 nu depăşeşte 40 de milioane de euro


Reuniţi, ieri, în prima şedinţă ordinară a acestui an, consilierii judeţeni au aprobat bugetul local al Consiliului Judeţului pentru anul 2014, care se ridică la 176.728.000 de lei, adică peste 39 de milioane de euro, de trei ori mai mic decât bugetul municipiului Galaţi.

Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, a recunoscut că suma de bani pe care instituţia o are la dispoziţie pentru anul 2014 este mult prea mică în comparaţie cu nevoile judeţului şi tocmai din acest motiv a afirmat că „bugetul este un fel de tragi-comedie pentru că, orice ai face, nu îi poţi mulţumi pe toţi”. „Până la urmă, ne luăm o gândire strategică şi nişte axe prioritare”, a precizat Bacalbaşa.

Un accelerator liniar de particule pentru Judeţean

Achiziţionarea unui accelerator liniar de particule pentru Spitalul Judeţean, continuarea modernizării mai multor secţii ale unităţii medicale, peticirea şi reabilitarea unor drumuri judeţene, dar şi o maşină de tăiat iarba de pe marginea căilor rutiere sunt câteva dintre priorităţile Consiliului Judeţului Galaţi pentru acest an, a anunţat Nicolae Bacalbaşa, în cadrul plenului Consiliului Judeţului. „Sunt discuţii pentru a achiziţiona un accelerator liniar de particule pentru bolnavii de cancer. Sunt zece bucăţi care se aduc în ţară. Prin iniţiativa dr. Aurel Nechita, avem două buncăre în spital pentru tratament de acest gen şi suntem una dintre cele trei locaţii din România cu două buncăre. Am mers şi am vorbit cu domnul ministru Arafat, s-a vorbit şi cu domnul ministru Nicolăescu. Facem tot ce putem ca să menţinem şi să dotăm un spital care, totuşi, are 40 de ani de funcţionare”, le-a transmis şeful CJ consilierilor judeţeni.

Maşină de tăiat iarba pentru respectarea legii

Consiliul Judeţului, care este obligat să cureţe buruienile de pe marginea drumurilor judeţene, va ajunge sa respecte legea abia din acest an, după ce conducerea instituţiei va achiziţiona o maşină de tăiat iarba. „Ne costă destul de mult o maşină - a achiziţionat ceva similar şi Tecuciul - prin care să ne îndeplinim obligaţiile legale de a tăia iarba de pe marginea drumurilor judeţene. Această iarbă, tufişuri şi ce mai sunt, reprezintă un mijloc de a îngrămădi zăpada, în situaţii cum este aceasta, pe şosele”, a spus Bacalbaşa.

Consilierul judeţean Simona Hapeci a solicitat conducerii Consiliului Judeţului includerea drumului judeţean 251H Corod-Valea Mărului în programul de reabilitare a infrastructurii pentru anul 2014, întrucât se află într-un stadiu avansat de degradare. "Cunosc drumul, arată ca după bombardament. Ce reparăm de-acum va fi de calitatea care trebuie să fie. Cred că, de fapt, modul în care vor fi peticite şi reparate drumurile o să fie prezentat într-o dezbatere publică, ca să fie maximum de transparenţă”, a afirmat Bacalbaşa.

Citit 1407 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2014 21:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.