Divergenţe pe bani între PSD-işti/ Butunoiu ameninţă cu demisia din fruntea ATOP

Divergenţe pe bani între PSD-işti/ Butunoiu ameninţă cu demisia din fruntea ATOP
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierul judeţean Dorin Butunoiu a anunţat, joi, în şedinţa ordinară a aleşilor, că îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) dacă Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului, nu va da curs solicitării sale de a sprijini financiar ATOP, organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, aflat în subordinea CJ. Butunoiu s-a abţinut să voteze proiectul de buget al instituţiei pe anul 2014, nemulţumit că acesta nu prevede sume de bani destinate ATOP, în condiţiile în care social-democratul a solicitat nu mai puţin de 400.000 de lei pentru organismul pe care îl conduce. „În caz că nu voi fi sprijinit financiar pe anul 2014, îmi permiteţi ca, într-un interval scurt de timp, să pot să îmi prezint demisia în faţa Consiliului, pentru că am nişte oameni în spate care au multe aşteptări de la Consiliul Judeţului în ceea ce înseamnă activitatea Poliţiei judeţului”, a spus Butunoiu.

„I-am spus că dacă reuşeşte să convingă să scoată de la drumuri bani şi să luăm camere video - pentru că banii sunt limitaţi - eu nu am nimic împotrivă. Nu ştiu să fi făcut vreun demers. De-aia suntem aici, opiniile sunt libere şi este foarte bine că sunt divergente”, a încheiat Bacalbaşa, după un schimb de replici.

Întrucât ATOP reprezintă un organism fără personalitate juridică, potrivit reprezentanţilor CJ, nu poate beneficia de buget separat, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte instituţii cu personalitate juridică din subordinea Consiliului. Dintre cele 400.000 de lei, solicitate de Butunoiu, 200.000 de lei reprezentau bani destinaţi dotărilor, iar alte 200.000 de lei fuseseră solicitaţi pentru investirea în monitorizare video, prin amplasarea unor camere la intrările principale în oraş.

Citit 1689 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2014 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.