Dilemele aleşilor/ Ce şanse mai are, în Consiliul Local, demolarea garajelor?

Dilemele aleşilor/ Ce şanse mai are, în Consiliul Local, demolarea garajelor?

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
18 comentarii

Pentru ca studiile de fezabilitate privind demolarea garajelor din Complex Ancora şi Micro 19 şi construirea unor parcări civilizate să devină realitate ar fi fost nevoie ca jumătate plus unu dintre consilierii prezenţi la şedinţa Consiliului Local să voteze „pentru”. Mai exact, având în vedere că un consilier absenta motivat din cauza unor probleme de sănătate, un altul şi-a luat tălpăşiţa înainte de vot, iar în sală mai rămăseseră 25 de consilieri, 14 voturi „pentru” în loc de 11 ar fi făcut ca proiectele să fie aprobate. În timpul dezbaterilor, niciunul dintre aleşii care s-au abţinut la vot nu s-a pronunţat împotriva demolării garajelor. De altfel, s-au ferit ca de foc să pronunţe cuvintele „demolare garaje”. Vestea bună este că, aleşii au fost verbal de acord ca finanţările necesare realizării celor două proiecte să rămână în bugetul de venituri şi cheltuieli al oraşului pe 2014, chiar dacă investiţiile în sine nu fuseseră aprobate. De altfel, city-managerul oraşului, Aurel Vlaicu a subliniat că dacă vor vota studiile de fezabilizate nu se dă drumul la lucrarea efectivă, nu e soluţia finală, ci doar se alocă sumele bugetare. Trebuie spus că studiile de fezabilitate au fost realizate pro-bono de echipa de arhitecţi condusă de arhitectul Sergiu Porumboiu.

Aleşii susţineau că vor îmbunătăţirea proiectelor

Dr. Mihail Bucatanschi, consilier local PNL, a insistat ca structura din care face parte, Comisia de Urbanism a CL, să analizeze proiectele. „Nu suntem împotriva modernizării oraşului şi aducerii lui la standarde europene. Vrem doar ca împreună cu dl arhitect, cu dna arhitecta şefă a oraşului să ne spunem şi noi ideile, dorinţele pe care vrem să le implementăm”, a susţinut consilierul.
Viceprimarul PSD Florin Popa a spus că nu e adeptul unor politici de forţă: „Nu am zis niciodată că vom fi împotriva efectuări acestor operaţiuni, ci am cerut timp să le putem vedea şi să avem o discuţie cu autorii acestui studiu de fezabilitate, poate vor putea extrage şi din părerile noastre nişte propuneri pe care să le folosească la îmbunătăţirea materialelor. Un astfel de obiectiv sau mai multe obiective de genul acesta pentru municipiul Galaţi sunt absolut necesare, dar va trebui ca ceea ce se realizează să ţină cont şi de părerile CL”.
Social-democratul Nicolae Rainea a declarat că a semnat avizul proiectului de hotărâre şi că e de acord „să facem altă faţă Galaţiului”, chiar dacă pentru asta trebuie să „ridicăm mâna pentru cei care şi-au bătut joc de acest oraş”.
Liberalul Cristian Dima a lansat propunerea de a se realiza un studiu privind toate garajele din Galaţi, pentru a nu mai „stârni” pasiuni legate de o zonă sau alta.
Cert este că primarul Marius Stan a promis că la următoarea şedinţă cele două studii de fezabilitate privind Complex Ancora şi Micro 19 vor figura din nou pe ordinea de zi. Ce şanse vor avea să treacă de vot? Dr. Bucatanschi ne-a declarat, după şedinţă, că şansele sunt de 99 la sută, dacă se va ţine seama de propunerile consilierilor. De exemplu, cardiologului i se par prea puţine cele 86 de locuri de parcare realizabile prin demolarea celor 91 de garaje. Rămâne, însă, de văzut ce se va întâmpla cu studiile de fezabilitate la Comisia de Urbanism şi ce soartă vor avea la proxima şedinţă a Consiliului Local.
   

Citit 3144 ori Ultima modificare Duminică, 02 Februarie 2014 18:36

18 comentarii

 • postat de bogdan Miercuri, 05 Februarie 2014 12:26 5.13.229.*** Link la comentariu
  0
  0

  cetatenii sunt divizati in doua: cei care nu au garaje si vor demolarea si cei cu garaje si evident sunt impotriva demolarii; putin sunt cei indiferenti.e clar ca la alegeri cei cu garaje vor vota cu usl din interes si cei fara garaje NU VOR VOTA CU USL SAU NU VOR VOTA DELOC DIN RAZBUNARE.socotiti sa vedeti ce scor va avea usl in galati.USL-ISTILOR nemernici daca nu daramati garajele, va vor darama ele pe voi.

  Raportează
 • postat de CINEVA DE ACORD CU LEGEA Marți, 04 Februarie 2014 21:29 94.176.183.*** Link la comentariu
  3
  1

  BRAVO LEGEAAAAAAAAAA SUNT DE ACORD CU TINE
  MAI ZILE VREO DOUA LATRAILOR INVIDIOSI

  Raportează
 • postat de EU STIU.................. LEGEA !!!!!!!!!!!!!!!!!! Marți, 04 Februarie 2014 15:54 78.96.254.*** Link la comentariu
  4
  3

  ORICE GARAJ CONSTRUIT CU CERTIFICAT DE URBANISM SI AUTORIZATIE DE

  CONSTRUCTIE , NU POT FI DEMOLATE DECAT PRIN HOTARARE JUDECATOREASCA ,

  IAR DACA CELE

  NEAUTORIZATE STAU PE DOMENIUL PUBLIC ORI PRIVAT AL MUNICIPIULUI, DE MAI BINE DE TREI ANI

  FARA A FI DEPISTATE, TREBUIESC INTRODUSE IN LEGALITATE

  ASA ZICE LEGEA MAI LATRAILOR

  Raportează
 • postat de Diana72 Marți, 04 Februarie 2014 12:49 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  4

  De ce nu postati toate comentariile aici?

  Raportează
 • postat de popescu alegatoru Marți, 04 Februarie 2014 09:04 79.116.96.*** Link la comentariu
  2
  7

  am crezut ca in orasul asta se va schimba ceva . e plin de caini comunitari gunoaie si garaje . am avut impresia ca nicolae bloca totul . sincer sunt dezamagit si de stan . nu se vede nimic . cetatenii nu exista . sunt doar interese . suntem ince blocati in zapada in cartiere dupe atatea zile . va astept cu drag la vot .

  Raportează
 • postat de Intrebare Marți, 04 Februarie 2014 06:35 5.13.204.*** Link la comentariu
  16
  6

  Sa presupunem ca cei care au garaje ar disparea pur si simplu ca persoane si ar ramane garajele, oare cati din cei care tot tipa pentru demolare ar tanji sa le ocupe?

  Raportează
 • postat de Triumpf Luni, 03 Februarie 2014 23:36 5.13.205.*** Link la comentariu
  5
  17

  Deci se poate domnilor consilieri , presiunea pusa de mas-media si a cetatenilor vad ca a dat rezultate, suntem optimisti si increzatori ca la urmatoarea intrunire a Consiliului sa se aprobe proiectele ! Si pa langa astea 2 proiecte or sa urmeze si altele si asa o scapam de gunoaie de garaje . Deabia astept sa sparg sampania de cupa buldozerului care va veni la demolare :)))

  Raportează
 • postat de IORGA Luni, 03 Februarie 2014 23:25 5.13.148.*** Link la comentariu
  3
  16

  Jegosii de consilieri au vazut ca ' e groasa la curu lor'...., au inceput sa o dea cotita. ' Noi suntem deacord dar nu asa ......,in orice conditii !!!! Jegosii trebuie taxati cu orice ocazie. HAIDE-TI SA NE APARAM DREPTURILE , HAIDE-TI SA ARATAM CA NE PASA, IAR ULTIMA SOLUTIE SA FIE VOTUL !!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de mihai Luni, 03 Februarie 2014 20:37 82.159.95.*** Link la comentariu
  3
  13

  ce vorbe mari:"implementam", "studii de fezabilitate", ce gogomani, cati prozeliti a lasat durbaca si nicolae!!. cu asemenea consilieri vai de mama lor galatenii, iar prostii urbii nici gand sa protesteze, toti indura pana la epuizare , pana la obstescul sfarsit, frigul le-a inghetat orce forma de atitudine, popor blegit si subjugat inspiri doar mila

  Raportează
 • postat de Romeo Luni, 03 Februarie 2014 20:31 5.13.214.*** Link la comentariu
  0
  11

  S-a plictisit lumea de subiect ! Cristi Dima , pe care il salut , are cea mai de bun simt sugestie : analizati global , la nivelul Galatiului , situatia garajelor si apoi luati masuri decente !

  Raportează
 • postat de Costi Luni, 03 Februarie 2014 15:52 82.208.163.*** Link la comentariu
  7
  19

  Are dreptate ala care zice ca din 91 de garaje demolate se pot face mai mult de 86 de locuri. Fiecare garaj ocupa spatiul a 3 locuri de parcare. Iar copacii se pot planta intre locurile de parcare, fara sa ia din spatiul acestora. Noi daca cerem demolarea lor, o facem pentru ca ne-am saturat sa parcam pe trotuare, nu ca ne lipsesc parcurile.

  Raportează
 • postat de un galatean Luni, 03 Februarie 2014 15:23 79.116.108.*** Link la comentariu
  3
  20

  Nu toata lumea-si va permite sa platesca parcari cu supraveghere video...etc.
  Or sa fuga ca dracul de tamaie cand vor vedea ce preturi vor avea parcarile subterane, la foamea care este in Galati sa mai plateasca si parcarea...Ca si guvernul care impune tot felul de taxe si impozite in foamea lor de bani la fel se va face si pe plan local cu parcarile, indiferent ca sunt subterane, supraterane...etc, vor fi taxate si atunci sa vad ce o sa facem ca nu o sa mai avem unde parca in jurul casei fara sa platim. O sa ajungem sa platim si aerul care-l respiram ca apa o platim deja, ca e menajera, ca e pluviala, ca e reziduala.
  ****://***.viata-libera.ro/politica-administratie/50803-galati-viata-libera-cotidian-politic-administratie-dileme-fata-de-apa-canal-de-ce-nu-am-dreptul-sa-beau-o-cana-de-apa?
  Iar despre spatiu verde sa fim sinceri, sunt zone destule mai ales prin cartierele mai vechi(tiglina 1,2,3, francezi...) unde sunt lasate in paragina si pline de tot felul de gunoaie pentru ca ramanul e nesimtit si arunca sacosa de gunoi in loc sa o duca la ghena. Din pacate ne lipseste spiritul civic, asteptam sa vina cineva sa ne faca, ca si in cazul de fata cu zapada, asteptam sa vina primaria ori sa iasa "fraierul" de la doi sa ne curete trotuarul din fata blocului.

  Raportează
 • postat de Akbar Luni, 03 Februarie 2014 14:50 86.127.208.*** Link la comentariu
  7
  15

  Cateva mici amanunte:
  Exista in oras garaje construite pe teren proprietate privata. Aici demolarea e aproape imposibila.
  Demolarea se realizeaza cu usurinta doar in cazul expirarii contractului de inchiriere pentru terenul pe care se afla garajul. In caz contrar, instanta decide.
  Citind componenta Comisiei de Urbanism, iti dai seama ca in afara de d-nul Rotaru, toti ceilalti sunt total pe dinafara subiectului, deci dorinta membrilor comisiei de a-şi "da cu parerea" referitor la un proiect atat de important poate n-ar trebui luata in calcul.
  Exista arhitecti si ingineri constructori cu experienta, care ar trebui lasati sa-si faca meseria asa cum stiu ei mai bine, fara influente din zona politicului.

  Raportează
 • postat de Gelu Luni, 03 Februarie 2014 13:41 81.12.149.*** Link la comentariu
  10
  31

  Garajele trebuie oricum demolate!
  Problema este ca în locul lor să fie construit ceva eficient şi anume: cel puţin acelaşi nr de locuri de parcare care erau înainte (eu aş propune dublu chiar prin parcare supraetajată) cu supraveghere video şi puţin spaţiu verde care ne lipsea în aceste zone!
  Eu propun ca acest spaţiu verde să fie realizat pe ACOPERIŞUL ETAJULUI II al acestor parcări supraetajate!
  Aşa că dragi consilieri vă rugăm să gândiţi mai bine şi eficient pentru urbea noastră! Dacă nu sunteţi în stare, lăsaţi locul altora. Altfel vă veţi face de ruşine şi mai tare!

  Raportează
 • postat de satul de oras mizer Luni, 03 Februarie 2014 11:47 5.13.163.*** Link la comentariu
  12
  32

  Ei nu se gandesc ca vin alegerile??? Atunci sa.i vedem...

  Raportează
 • postat de oras curat Luni, 03 Februarie 2014 11:47 188.26.247.*** Link la comentariu
  13
  38

  Sa vedem cum vor vota JEGURILE ca de gargara suntem satui . RUSINE FOARTE MARE RUSINE TRAGETI ORASUL INAPOI IN MIZERIA LASATA DE niciolaie!

  Raportează
 • postat de Primar arogant Luni, 03 Februarie 2014 11:32 5.13.237.*** Link la comentariu
  38
  14

  Consilierii nu au nicio vina.Primarul arogant nu-i baga in seama.Vrea singur sa conduct singur.Paranoia.

  Raportează
 • postat de Jos garajele..!! Luni, 03 Februarie 2014 11:10 89.137.220.*** Link la comentariu
  14
  33

  ...ce gargara au bagat rusinea asta de consilieri ca sa o dea cotita , dupa ce au luat "suturi" in fund de la majoritatea galatenilor..!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.