Modernizare de 7,1 milioane de lei/ Dispar liniile de tramvai de pe strada Mihai Bravu
Foto: Foto: Liviu Ghinea

Modernizare de 7,1 milioane de lei/ Dispar liniile de tramvai de pe strada Mihai Bravu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Despre modernizarea străzii Mihai Bravu, una dintre arterele importante ale oraşului, se vorbeşte mult şi bine încă din mandatul fostului primar Dumitru Nicolae, iar despre dezafectarea liniilor de tramvai s-au spus vrute şi nevrute.

Vestea bună este că modernizarea arterei nu mai este doar o promisiune dintr-un viitor îndepărtat şi nesigur. Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi angajarea fondurilor pentru elaborarea proiectului tehnic de modernizare a străzii Mihai Bravu au primit undă verde din partea Consiliului Local. Pe scurt, lucrările de modernizare a străzii vor include dezafectarea liniilor de tramvai, îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, amenajarea de locuri de parcare şi trotuare. Nu vor fi uitate nici reţeaua de apă aflată în stadiu avansat de degradare, care va fi înlocuită, şi nici reţeaua de canalizare. Investiţia implică şi înlocuirea stâlpilor de iluminat public care nu mai corespund standardelor de siguranţă, înlocuirea corpurilor de iluminat public existente cu unele de tip LED şi iluminat ornamental.

Iată, pe tronsoane, cele mai importante lucrări care vor fi executate, conform documentelor votate de aleşi.

Sistem rutier suplu şi locuri de parcare

Potrivit hotărârii adoptate, pe tronsonul delimitat de intersecţia cu strada Basarabiei şi intersecţia cu strada Gării, partea carosabilă va avea două fire de circulaţie, sistem rutier de tip suplu, cu strat de uzură din mixtura asfaltică, trotuare de o parte şi de alta a străzii şi borduri prefabricate din granit, pe o fundaţie din beton. Vor fi amenajate accese pentru persoanele cu dizabilităţi şi 40 spaţii de parcare. Pe lângă dezafectarea liniilor duble de tramvai se doreşte dezafectarea spaţiului verde şi tăierea arborilor existenţi şi înlocuirea lor cu circa 40 de arbori tineri.

În continuarea liniei de tramvai, pe strada Gării, până la intersecţia cu strada Dogăriei, partea carosabilă va avea trei fire de circulaţie, va fi realizată o bandă de circulaţie suplimentară, pentru sensul de urcare, destinată vehiculelor lente, şi vor fi amenajate 14 spaţii de parcare şi o staţie de autobuz.

Pe tronsonul cuprins între Dogăriei şi Gara CFR Călători vor fi realizate o bretea de legătura cu strada Mureşului, 39 locuri de parcare şi o staţie de autobuz. În zona Monument (la intersecţia cu străzile Ana Ipătescu şi Dogăriei), spaţiile verzi vor ocupa 1.100 mp, cu instalaţie de irigaţie, şi vor fi amplasate opt bănci.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 7.108.959 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare este de 12 luni.

   

Citit 7096 ori Ultima modificare Duminică, 02 Februarie 2014 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.