Milioane pentru acoperirea pierderilor: Apaterm cerşeşte iar bani de la bugetul local

Milioane pentru acoperirea pierderilor: Apaterm cerşeşte iar bani de la bugetul local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul trecut, conform hotărârilor Consiliului Local, peste 41,3 de milioane de lei de la bugetul local au fost alocate societăţii Apaterm, cu titlu de subvenţie ori pentru acoperirea pierderilor. Deşi prin bugetul pe anul 2014 societatea a scăzut subvenţia de la bugetul local, convinsă că-i ajung doar 14 milioane de lei, iată că pe masa aleşilor locali au ajuns deja două cereri de bani. Apaterm are nevoie de ei pentru acoperirea parţială a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat din municipiul Galaţi.
Primul proiect de hotărâre vizează "acoperirea parţială a pierderilor în sumă de 1.703.000 de lei, din avansul acordat de la bugetul local pentru perioada octombrie – decembrie 2013". Avansul respectiv i-a fost acordat prin votul aleşilor locali pe 31 octombrie, 2013, de la bugetul local, pentru subvenţia la energia termică pentru populaţie, pentru perioada octombrie –decembrie 2013.
Cel de-al doilea proiect are în vedere tot acoperirea parţială a pierderilor, în valoare de 5.000.000 de lei, din bugetul local. Potrivit documentelor care însoţesc proiectul, Apaterm a beneficiat, în total, în 2013 şi 2014 de peste 10,7 milioane de lei pentru acoperirea parţială a pierderilor, dar tot nu e de ajuns. Şi asta pentru că a încheiat anii 2010, 2011, 2012 şi 2013 cu găuri pe care nu le poate acoperi.

Cele două alocări financiare au fost aprobate ieri, în şedinţă de îndată, de către consilierii locali.

Citit 3985 ori Ultima modificare Vineri, 07 Martie 2014 23:36

18 comentarii

 • postat de Nelu
  Miercuri, 12 Martie 2014 16:49
  5.13.226.***
  - Dece sau aprobat alocarile financiare de catre conducerea Primariei, in frunte cu primarul Marius Stan daca erau din 2010 care erau de pe timpul prmarului Dumitru Niciolae ?
  - In al doi-lea rand unde sunt banii lipsa pe 2011, 2012 si 2013 si dece nu se face ancheta sa plateasca cei vinovati.
  - Inseamna ca cei vinovati sunt si in Primarie daca au aprobat asemenea ,,gauri'' financiare.
  - Oare Bugetul la nivel de Municipiu are menirea de a acoperi GRESELILE ALTORA ca sa nu spunem altfel?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Incoruptibilul
  Duminică, 09 Martie 2014 12:41
  5.13.187.***
  De unde bani????????????????.Dela salariile primite de niste puturosi platiti politic,nu ca ar avea ceva competente,Nu,fereasca Dumnezeu!.Merg la o avarie 4-6 ;muncitori-specialisti,si UNU,doar UNU intra in gura de canal si munceste,restu tin de sase cu berica-n mana,ca de trebuie sa se dreaga.Asta ca sa nu mai aduc aminte de salariile luate de MANAGERUL SPECIAL DELEGAT DE 20000EURO una peste alta/luna,pana s-a insemnat lumea.Problema este insa alta.A RETURNAT SALARIILE LUATE FARA NICIUN DREPT.Ce calificare avea madama de lua asa salarii?????
  0
  7
  Raportează
 • postat de O loază
  Duminică, 09 Martie 2014 10:18
  5.13.137.***
  Da, bani nu are, dar cine are purtator de cuvant proaspat instalat de primar, frumusel, ferchezuit si cu toate vorbele goale la el? Plus cafeluțele aferente și undișele de pescuit în ape călduțe. Că la Primărie era un du-te vino zilnic, suna presa în draci, pe când la APATERM poși să-și iei liber cât poftești, s-o arzi pe malul bălții, că nu te caută nimeni. Cine-i nebun să-și dorească să mai iasă mâncătorul de refrene, să mai anunțe că iar se iau căldura sau apa caldă?...
  Că doar nu era să rămână Mihai Costache pe dinafară dacă și-a luat primarul altă trompetă care să-i soarbă cu nesaț ideile și să le scuipe mai departe... Eh? Deci, cine are gurnalist de pripas, manca-i-ar mama de falimentari?
  Salariile la APATERM nu se răresc, nu se-mpuținează. Doar se redistribuie, bre
  0
  4
  Raportează
 • postat de UN CITITOR AL ZIARULUI.
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 14:17
  89.136.185.***
  Mai nene cetateanu administrator la APATERM nu este ing,GELU STAN,dumnealui este director la APA CANAL nu confunda varza cu capra.Informeazate cine este administrator unic al societatii APATERM aflata in insolventa si apoi dati cu parerea.Ne-am saturat de raspindaci si slabi informati.
  1
  7
  Raportează
 • postat de cetatean
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 12:17
  89.137.138.***
  INDIFERENT CINE TE SUSTINE POLITIC , PRIMUL CARE TREBUIE SA DEA SOCOTEALA PTR. MANAGEMENTUL PROST SI FOARTE PROST , ESTE MANAGERUL SOCIETATII , IN CAZUL NOSTRU PROST SI FOARTE PROST ESTE GELU STAN, CEI CARE IL SUSTIN LA FEL CA SI ACESTA. IN LOC SA IA MASURI DE INLOCUIRE A ACESTUIA , NE MAJOREAZA NOUA SERVICIUL , CARE NU EXISTA. SIGUR CA AICI SE INSCRIU LA FEL DE BINE TOTI CEI CARE IL SUSTIN, DAR NU ESTE PENTRU PRIMA DATA CAND UN DIRECTOR CARE FALIMENTEAZA O SOCIETATE (CAZ IDENTIC CU CFR MARFA), IN LOC SA FIE DAT AFARA , ESTE PREMIAT DIN BANII DE LA NOI .
  6
  5
  Raportează
 • postat de Gandeste cetatene !..........ca nu doare !!!!!!!
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 12:03
  78.96.254.***
  Cum Doamne iarta-ma .
  NU VEDE NIMENI CA PE MASURA CE CADE MAI JOS ACEASTA SOCIETATE (SC APATERM SA ) , PE ATAT PRIMESTE SUME MAI MARI DIN PARTEA PRIMARIEI .!

  Pana in 2011 Primaria si Consiliul Local nu-si platea nici macar datoriile , fata de societate privind ajutoarele de caldura pentru populatie iar ajutorul la tarif a fost de doar DOI LEI timp de trei ani cum rezulta si din analiza Curtii de Conturi.

  Dupa ce au facut prostia sa schimbe la APATERM, manageri priceputi, cu hotomanii si derbedeii fara scoala , AU INCEPUT SA CURGA SUTELE DE MILIARDE , DATE MOACA ORI CU VRE-UN INTERES PE CARE NUMAI CEI CARE CONDUC PRIMARIA SI UNII CONSILIERI LOCALI IL POT STI.

  SI SA MAI STITI UN LUCRU . CU BANII ARUNCATI PE FEREASTRA DIN 2011 PINA ASTAZI , SE PUTEA CONSTRUI UN SISTEM DE TERMOFICARE AL ORASULUI MAI BUN SI MULT MAI IEFTIN DECAT CADAVRUL , ELECTROCENTRALE , PE CARE GALATEANUL IL DUCE-N SPATE.

  Asta ca sa nu va mai minunati atat. !
  3
  14
  Raportează
 • postat de @CETATEAN PLATITOR DE IMPOZITE CHIAR SI CELOR CARE FURA
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 10:13
  78.96.255.***
  Dumneavoastra va aflati putin in eroare. Incapabilul, care conduce in umbra si din umbra, fara studii de specialitate si fara studii deloc, SC APATERM SA, se autointituleaza Didi Dumitru, fost consilier de pomana al viitorului fost primar Stan, alt termist de valoare. Am o intrebare deschisa! Cum se face ca pana in anul de gratie 2011, Apaterm a avut si licenta si contract privind redeventa anuala cu primaria si acum nu se mai poate. De ce oare? Sa fie vorba oare de incompetenta si dorinta acerba de inavutire rapida? Nici prin cap nu-mi trece... Stiti voi... Pamflet... Trebuie tratat ca atare!
  0
  17
  Raportează
 • postat de Noul Galati
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 10:09
  79.116.100.***
  Pai ce credeati ? Ca analfabetul pus de Stan rezolva ceva ? Doar incaseaza salariu enorm platit de galatenii care se lasa furati in continuare.
  1
  15
  Raportează
 • postat de CETATEAN PLATITOR DE IMPOZITE CHIAR SI CELOR CARE FURA
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 09:49
  89.137.138.***
  Bine ca sunt bani ptr. APATERM in conditiile in care Primaria se plange continuu de lipsuri, DAR PLATESTE INCOMPETENTA LUI GELU STAN DIRECTORUL APATERM. IN MOD CORECT DACA APATERM MERGE IN LIPSA DE ANI DE ZILE, TREBUIE SCHIMBAT DIRECTORUL CARE ARE CAP DE CAPRA, DAR PRIMARIA IN LOC SA FACA ASTA ANGAJEAZA " AVOCAT" PENTRU ACESTA ,SA-L DESCULPE , POPA FLORIN, SI SCUMPESTE APA , ADICA FURA CETATENII.CE ESTE ASA GREU SA PRICEPETI DOMNILOR NUMITI POLITIC SI VARZA CA INTELECT??????????????????????????????/
  3
  15
  Raportează
 • postat de CETATEAN PLATITOR DE IMPOZITE CHIAR SI CELOR CARE FURA
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 09:48
  89.137.138.***
  Bine ca sunt bani ptr. APATERM in conditiile in care Primaria se plange continuu de lipsuri, DAR PLATESTE INCOMPETENTA LUI GELU STAN DIRECTORUL APATERM. IN MOD CORECT DACA APATERM MERGE IN LIPSA DE ANI DE ZILE, TREBUIE SCHIMBAT DIRECTORUL CARE ARE CAP DE CAPRA, DAR PRIMARIA IN LOC SA FACA ASTA ANGAJEAZA " AVOCAT" PENTRU ACESTA ,SA-L DESCULPE , POPA FLORIN, SI SCUMPESTE APA , ADICA FURA CETATENII.CE ESTE ASA GREU SA PRICEPETI DOMNILOR NUMITI POLITIC SI VARZA CA INTELECT??????????????????????????????/
  3
  14
  Raportează
 • postat de dan.d
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 08:52
  89.137.222.***
  În plus aceasta capusa politizata, numită Apaterm, funcţionează fără licenţă, deci ILEGAL. Este precum la piaţă: negustorul cumpăra cu 2 lei şi vinde cu 4. Deci aceasta verigă intermediară supradimensionata cu lipitori de afişe trebuie să dispară urgent. Dar gunoaiele noastre de politicieni aleşi, care nu îşi văd decât de hotiile lor, ar trebui să se gândească deja la soluţii pentru viitor, pentru ca nici cealaltă vacă de muls, Electrocentrale nu stă pe roze. Este deja cu un picior în groapă din punct de vedere tehnico-economic. Cei de la Arcelor au demarat deja un program să îşi asigure singure singuri aburul tehnologic, renunţând la cel produs de Electrocentrale, iar cei de la Linde, pentru un consum de 10-12 tone abur pe oră, îl vor prelua de la Arcelor. În altă ordine de idei, domnilor jurnalişti de la Viaţa Liberă, tare interesant ar fi să publicaţi o organigramă şi salariile şefilor de la Apaterm. Să vedeti cum unii atarnati politic, fără prea multă carte, ridică mult peste un medic sau conferenţiar universitar.
  0
  18
  Raportează
 • postat de galatean
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 08:36
  79.116.97.***
  Ma ofer voluntar la DEMOLAREA apatermului!
  1
  22
  Raportează
 • postat de Apaterm? Un avorton al zilelor de azi, buni de trimis la cerșit prin capitalele occidentului cu rromii împreună.
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 08:36
  80.97.242.***
  Apaterm? Niște cerșetori pentru a acoperi ineficiența, o mizerie comunistă energofagă cu sute de kilometri de țeavă pierzătoare de energie calorică observate cu ochiul liber prin ''aleile'' topite de gheață și zăpadă dintre blocuri ce însoțesc rețeaua de țevi și câinii ce se încălzesc pe capacele de fier ca la Baia Comunală. Apaterm? Buni de export la cerșit pe străzile Berlinului, Parisului, Londrei, se mulează mai bine cu rromii ce cerșesc pe acolo cu mai mult profit decât Apatermul falimentar din naștere, un avorton al vremurilor noastre.
  2
  24
  Raportează
 • postat de BURUIANA
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 08:02
  5.13.163.***
  DESFIINTAREA APATERMULUI, ACEST INTERMEDIAR PAGUBOE SI PACATOS PT. GALATENI!
  CONTRACTUL INDIVIDUAL DIRECT CU DISTRIBUITORUL-FURNIZORUL!
  0
  23
  Raportează
 • postat de eu pentru anca garajista
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 07:36
  92.80.176.***
  nu v-ar mai muri multi inainte, ancuto si cu stan patitul!!! proasta de nevasta a lui stan stie ce nebunii faceti voi?
  10
  6
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 07:20
  5.13.171.***
  Ca sa fie limitate pierderile sa se opreasca distribuirea caldurii. Domnilor consilieri ,pana cand se vor mai acoperi pierderile din acest sac fara fund numit Apaterm? Nu mai sperati la nimic in legatura cu aceasta societate si cu sistemul mamut de incalzire hipercentralizat si extrem de pagubos ,datoriile populatiei vor creste incontinuare ,in mod deosebit la cei debransati pusi sa plateasca un seviciu de care nu beneficiaza si nici nu l-au solicitat . Si daca nu platim ne debransati ?????????Ce bine ar fi , desi nu mai am in apartament nici un capat de teva legat de vechea instalatie si nici pe scara ,suntem pusi la plata cu 60 % din factura totala,asta fiindca acceptam sa traverseze subsolul scarii doua tevi izolate care deservesc cateva apartamente la scara vecina .....Apacalda-i intrerupta de ani de zile in ambele scari ,nu mai are nimeni nevoie de rugina Apaterm.
  0
  22
  Raportează
 • postat de chiri
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 03:09
  5.13.211.***
  puteti sa inchideti caldura ,de acum in noiembrie deschideti-o
  0
  20
  Raportează
 • postat de ion de la raion
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 01:59
  5.13.238.***
  Uite cum se deturneaza atentia cu garajele de la o problema cu mult mai grava !!!

  Atentie, n-am garaj, ca sa nu ne auzim vorbe !!! Mai beneficiez si eu de un garaj din cand in cand pentru mci reparatii, dar n-o fi foc cand nu s-o mai putea.

  BAAAI, TREZITI-VA ! ---- A TRECUT SI IARNA ASTA !!! --- S-A REZOLVAT PROBLEMA INCALZIRII IN GALATI ?

  Fac un apel public si mi-l asum: ia platiti-va impozitele cu minimul care trebuie, adica jumatate acum, jumatate in septembrie. Ia incercati sa nu mai cadeti in "plasa" acelei reduceri de 10% (care nici macar nu sunt din suma totala) !!! Sa fie si stimatii nostri alesi un pic mai atenti la construirea bugetului si cui dau pomeni !

  Pentru mine, acei 10% inseamna undeva in jur 20 de lei, apartament cu 2 camere, 3 membri familie, 1 masina. Iar pensionarii care se vaita ca n-au bani si pensii mici, prefera sa plateasca 300 de lei o data si sa moara de foame in luna respectiva. Gandire tampita mai avem !!!

  In spatele acestei probleme numite APATERM sunt interese personale. De mult timp nu mai e o problema sociala, 700 angajati, etc ...
  0
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.