Lucrări de peste un milion de euro, abandonate pe şantierele Primăriei Galaţi
Foto: Foto. Bogdan Codrescu

Lucrări de peste un milion de euro, abandonate pe şantierele Primăriei Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trei investiţii importante ale Primăriei Galaţi, plătite din bani publici, zac abandonate de aproape o jumătate de an * Firma care ar fi trebuit să le finalizeze şi-a declarat insolvenţa, dar în acest moment face angajări


În loc să se ocupe de investiţii noi, de licitaţii pentru proiecte care să dezvolte Galaţiul, Primăria va trebui să caute constructori care să finalizeze lucrări care ar fi trebuit să fie gata din toamna trecută. Este vorba despre trei şantiere ale Primăriei Galaţi care zac abandonate, pentru că firma cu care municipalitatea a încheiat contract de execuţie, SC Super A Plus K SRL, şi-a declarat insolvenţa, şi a lăsat administraţia locală cu lucrări restante în valoare de 1.164.86 de euro. La solicitarea noastră, Primăria ne-a pus la dispoziţie situaţia fiecărui obiectiv de investiţii „încremenit”.

Ana Ipătescu cea năpăstuită

Potrivit Primăriei, la modernizarea străzii Ana Ipătescu, firma a executat până acum: suprastructură carosabil şi trotuare în proporţie de 30 la sută, reţea de apă şi branşamente - 80 la sută, reţea de canalizare şi racorduri – 80 la sută, şi refacere iluminat public – 40 la sută, lucrări pentru care i s-au plătit 3.011.186 de lei cu TVA. „Investiţia trebuia finalizată conform clauzelor contractuale până la data de 23 septembrie 2013. Pentru întârzierile în execuţie, până la solicitarea rezilierii contractului, Primăria a aplicat penalităţi SC Super A Plus K. Lucrările rămase de executat din investiţie sunt în valoare estimată de 3.491.000 de lei cu TVA”, ne-a spus Primăria.

Lucrări fără glorie

Pe aceeaşi stradă năpăstuită, modernizarea Stadionului Gloria, care ar fi trebuit să fie gata, conform clauzelor contractuale până la data de 24 octombrie 2013, îi împărtăşeşte soarta. Conform Primăriei, lucrările executate sunt: construcţie corp centrală, construcţie corp vestiar P+1 în valoare de 75 la sută, sistematizare verticală – 85 la sută, împrejmuire – 80 la sută, în valoare totală de 902.466 de lei cu TVA. Lucrările rămase de executat se ridică la 657.246 de lei cu TVA şi se referă la instalaţii termice, arhitectură, instalaţii sanitare, electrice şi dotări.

Drumul spre Parcul Industrial nu duce nicăieri

Tot Super A Plus K ar fi trebuit să execute Lucrări Tehnico-Edilitare la Parcul Industrial. Aici nu se poate spune că firma nu şi-a dat silinţa. Potrivit Primăriei, au fost executate sută la sută: reţeaua de alimentară cu apă, reţeaua electrică şi infrastructura drumului de acces până la Parcul Industrial, în valoare totală de 2.236.635 de lei cu TVA. „Investiţia trebuia finalizată, conform clauzelor contractuale, până la data de 30 octombrie 2013, executantul solicitând rezilierea contractului. Lucrările rămase de executat sunt în valoare estimată de 973.734 de lei cu TVA şi sunt din categoriile: suprastructură drum şi acostamente şi confecţionat şi montat parapeţi metalici”, recunoaşte Primăria.

Paradox

Pentru finalizarea fiecărei investiţii în parte, Primăria va trebui să organizeze o licitaţie, pentru contractarea lucrărilor rămase de executat. Cum procedurile nici măcar nu au început, iar o licitaţie poate dura câteva luni, e clar că şantierele vor rămâne abandonate mult şi bine.

Potrivit Oficiului Registrului Naţional al Comerţului, SC Super A Plus K SRL se află sub incidenţa Legii nr. 85/2006 – privind insolvenţa. Firma o are ca asociat unic pe Vasilica Uşurelu, care ocupă funcţia de administrator, dar şi un administrator judiciar provizoriu - Aurel Ursache. În august 2013, Tribunalul Galaţi i-a admis cererea pentru deschiderea procedurii de insolvenţă. Aflată în această situaţie, firma face în acest moment angajări, lucru permis de lege. Potrivit AJOFM Galaţi, firma are nevoie de 50 de lăcătuşi confecţii metalice navale şi de 20 de sudori pentru a efectua lucrări în şantierul naval.

   

 

Citit 4948 ori Ultima modificare Duminică, 23 Martie 2014 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.