Absurd de Galaţi: Apă Canal minte prin omisiune

Absurd de Galaţi: Apă Canal minte prin omisiune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde. Paradoxul de săptămâna trecută „Aleşii ţipă, Apa Canal se face că plouă”, în care scriam despre interpelarea consilierului local PP-DD Victor Malinovici legată de facturarea serviciului de canalizare în aceeaşi cantitate cu apa potabilă consumată, a primit un răspuns din partea SC Apă Canal.

Într-un document trimis la redacţie, societatea precizează că „Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, Ordinul ANRSC nr. 88/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare stipulează în mod expres că, în cazul în care într-o localitate există un sistem public de canalizare, toţi utilizatorii care au contract de furnizare a apei, indiferent dacă au sau nu branşament propriu, au obligaţia de a deversa apele uzate provenite din activităţile specifice fiecărui tip de utilizator numai în reţeaua de canalizare”. Până aici totul e clar.

„Standardul SR1846-1/sept.2006 art.4.2.1 - Calculul debitelor de ape uzate menajere prevede: «Se admite principiul: cantităţile de apă uzată sunt identice cu cele preluate din sistemul centralizat de alimentare cu apă. În cazul în care producătorul de ape uzate dispune şi de surse proprii de apă în afara cantităţilor de apă preluate din sistemul de alimentare cu apă public, acestea trebuie luate în consideraţie suplimentar»”, punctează Apă Canal adăugând că legea, ordinul şi standardul sus-menţionate trebuie aplicate în consecinţă.

Numai că, verificând Standardul cu pricina, am descoperit, în acelaşi articol, o prevedere importantă, pe care Apă Canal a păstrat-o sub tăcere: „În situaţiile în care consumatorii de apă (gospodării cu curte, instituţii publice cu terenuri sau parcuri etc) folosesc apa pentru stropitul grădinilor sau terenurilor de sport, aceste cantităţi de apă trebuie să se contorizeze separat şi trebuie să se scadă din cantităţile de apă preluate de sistemul de canalizare”. Cu alte cuvinte, gălăţenii care stau la casă au dreptul să-şi ude grădina fără ca apa să fie contorizată la canalizare! Apă Canal nu spune nimic despre asta. Aşa cum nu spune nici despre faptul că, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local din 2010 era obligată să vină în fiecare an la negocierea tarifului, dar nu a făcut-o. Absurd, dar adevărat!

Citit 1962 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Martie 2014 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.