Cine termină o lucrare începută? Modernizarea străzii Ana Ipătescu, din nou la licitaţie

Cine termină o lucrare începută? Modernizarea străzii Ana Ipătescu, din nou la licitaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi caută un nou constructor care să termine modernizarea străzii Ana Ipătescu, după ce lucrările au fost abandonate în toamna anului trecut. Valoarea contractului de lucrări scos la licitaţie de Primărie este estimată la 2.815.433 de lei fără TVA, din care pentru execuţie lucrări sunt repartizate 2.681.011 de lei, iar pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute - 134.422 de lei.

Trebuie spus că prima licitaţie pentru modernizarea arterei a fost câştigată de firma Super A Plus K. Potrivit Primăriei, firma a executat până acum: suprastructură carosabil şi trotuare în proporţie de 30 la sută, reţea de apă şi branşamente - 80 la sută, reţea de canalizare şi racorduri – 80 la sută, şi refacere iluminat public – 40 la sută, lucrări pentru care i s-au plătit 3.011.186 de lei cu TVA. „Investiţia trebuia finalizată conform clauzelor contractuale până la data de 23 septembrie 2013. Pentru întârzierile în execuţie, până la solicitarea rezilierii contractului, Primăria a aplicat penalităţi SC Super A Plus K. Lucrările rămase de executat din investiţie sunt în valoare estimată de 3.491.000 de lei cu TVA”, ne-a spus Primăria.

Gălăţenii care locuiesc pe stradă sunt dornici ca lucrările să se termine cât mai repede mai ales că, de câte ori plouă, şanţurile se transformă în adevărate lacuri de acumulare care le pun în pericol casele.

Citit 1226 ori Ultima modificare Marți, 15 Aprilie 2014 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.