Programul instituţiilor gălăţene în perioada 1-4 mai/ Află care lucrează şi după ce orar

Programul instituţiilor gălăţene în perioada 1-4 mai/ Află care lucrează şi după ce orar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Finanţe, sărbătoare fiscală

În perioada 1-4 mai, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi nu va avea program cu publicul. Pentru recuperarea unor eventuale întârzieri în soluţionarea unor cereri ale contribuabililor, se ia în consideraţie, săptămâna viitoare, o prelungire a programului cu publicul.

La Protecţia Consumatorului se pot face sesizări telefonice

În perioada 1-4 mai, gălăţenii pot sesiza Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi telefonic, la numărul 0236.413.929. Un comisar va prelua plângerile, în intervalul orar 10,00 - 18,00. De asemenea, dacă sunt semnalate cazuri ce necesită verificări de urgenţă, o echipă se va deplasa la faţa locului.

Poşta, închisă joi şi vineri

Joi şi vineri, adică pe 1 şi pe 2 mai, gălăţenii nu vor putea apela la niciunul dintre serviciile poştale, întrucât toate oficiile vor fi închise. Angajaţii Poştei Române din Galaţi au recuperat deja ziua liberă de vineri, lucrând pe 12 aprilie. În schimb, sâmbătă, 3 aprilie, Oficiul Poştal nr. 1 din municipiul Galaţi va funcţiona după programul normal, adică între orele 8,00 - 13,00.

Ghişee închise la Caziere, Permise şi Paşapoarte

În zilele de 1 şi 2 mai nu se va lucra la serviciile de eliberare a Cazierelor, Paşapoartelor, Permiselor de conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, programul normal urmând să fie reluat de luni, 5 mai. Ziua de vineri va fi recuperată la Permise şi Înmatriculări în săptămâna 5-9 mai, prin prelungirea cu două ore a programului de lucru cu publicul, în timp ce la Paşapoarte orarul după care vor fi deschise ghişeele în intervalul amintit va fi prelungit cu o oră.

Minivacanţă pentru Prefectură şi CJ

Atât angajaţii Instituţiei Prefectului, cât şi cei ai Consiliului Judeţului Galaţi vor avea zile libere în perioada 1-4 mai, aşa că, în cazul în care este necesar să le treceţi pragul, va trebui să o faceţi ori astăzi, ori de pe 5 mai, când funcţionarii vor reveni la lucru, conform programului normal.

Zile libere şi program prelungit, la AJOFM

Angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi nu vor lucra joi şi vineri. Aceştia au hotărât însă ca recuperarea zilei de vineri să nu se facă sâmbăta, ci prin prelungirea programului de lucru din perioada următoare. Ca urmare, între 5 şi 20 mai, programul de lucru al AJOFM Galaţi va fi prelungit cu 30 de minute zilnic. Astfel, de luni până joi inclusiv, agenţia va fi deschisă de la 8,00 la 17,00, iar vinerea de la 8,00 la 14,30. De miercuri, 21 mai, se revine la programul obişnuit, respectiv 8,00 - 16,30 (de luni până joi inclusiv) şi 8,00 - 14,00 (vinerea).

La instanţele de judecată, şedinţele programate pe 2 mai rămân valabile

Judecătorii gălăţeni vor avea liber începând de pe 1 mai şi până pe 4 mai, programul urmând să se reia abia pe 5 mai. Excepţie de la această regulă fac magistraţii care au deja programate şedinţe de judecată, care se vor desfăşura în mod normal. Justiţiabilii nu vor putea merge însă la registratură, arhive şi biroul de informare şi relaţii cu publicul, aceste birouri fiind închise de pe 1 mai până pe 4 mai, inclusiv. Cei care doresc totuşi să facă petiţii, cereri sau să depună diverse acte o pot face fie prin intermediul poştei, fie prin fax sau e-mail, direct la instanţă.

Program special la Starea Civilă

Starea Civilă va funcţiona după un program special în perioada minivacanţei de 1 Mai. La Biroul ”Decese”, pe 1 şi 4 mai este închis, iar pe 2 şi 3 mai este program cu publicul între orele 9,00 şi 13,00. La Biroul ”Căsătorii”, pe 1 şi 2 mai este închis, iar pe 3 şi 4 mai se oficiază căsătorii, conform programărilor. Biroul ”Naşteri” este închis în perioada 1-4 mai. La celelalte direcţii sau servicii ale Primăriei Galaţi care lucrează frecvent cu publicul - Taxe şi Impozite, Evidenţa Populaţiei, Registratură, Asistenţă Socială, Autorizări şi Licenţe - nu se lucrează pe 1 şi 2 mai.

Policlinicile şi cabinetele medicilor de familie, închise

Personalul medical din spitale va avea liber pe 1 şi 2 mai. Astfel, în cele nouă unităţi sanitare cu paturi din judeţul Galaţi vor fi asigurate doar urgenţele medicale şi liniile de gardă. Policlinicile din incinta spitalelor vor fi închise, la fel cum şi multe dintre cabinetele medicilor de familie. Nici Direcţia de Sănătate Publică şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu vor avea program în cele două zile. La cele şapte centre de permanenţă din mediul rural medicii asigură gărzi.

Serviciul de Ambulanţă Galaţi şi angajaţii de la SMURD se aşteaptă ca următoarea perioadă să fie foarte aglomerată din punct de vedere al urgenţelor medicale, motiv pentru care au mărit numărul maşinilor şi al echipajelor medicale. În ceea ce priveşte programul farmaciilor, aici nu există diferenţe notabile faţă de restul zilelor.

Salubrizarea nu are liber

Serviciul Public Ecosal nu va avea zile libere în perioada 1-4 mai, angajaţii vor lucra normal atât pe partea de salubrizare stradală, cât şi pe partea de colectare a deşeurilor menajere de la asociaţiile de proprietari.

Muzeul de Istorie

Muzeul judeţean de Istorie „Paul Păltănea” are sălile deschise publicului, la sediul central şi la Muzeul „Casa Cuza Vodă” de pe str. Al. I. Cuza nr. 80, atât pe 1 şi 2 mai, cât şi în continuare, pe 3 şi 4 mai, între orele 10,00 şi 18,00. De asemenea, sunt deschise Casa „Hortensia Papadat Bengescu” din comuna Iveşti (program de vizitare 10,00 - 18,00) şi Casa Rurală „Ion Avram Dunăreanu” din comuna Suhurlui (10,00 - 18,00). Celelalte secţii din Galaţi ale muzeului vor fi închise.

Bibliotecă

La Biblioteca judeţeană „V. A. Urechia”, cu toate filialele sale, pe 1, 2 şi 3 mai nu este program cu publicul. Acesta va fi reluat duminică, 4 mai, între orele 8,00 şi 13,00.

Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Vizuală este închis pe 1 şi 2 mai şi deschis publicului pe 3 şi 4 mai, între orele 9,00 şi 17,00.

Grădina Botanică

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" are program cu publicul în toată perioada 1-4 mai. Orarul este, începând cu 1 mai, între orele 10,00 şi 18,00.

Citit 2657 ori Ultima modificare Marți, 29 Aprilie 2014 22:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.