Tania Bogdan RĂMÂNE vicepreşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Tania Bogdan RĂMÂNE vicepreşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cel care a dat peste cap toate negocierile politice din ultimele două săptămâni şi le-a impus social-democraţilor menţinerea în funcţie a Taniei Bogdan este chiar prim-ministrul Victor Ponta * Picu Roman (PP-DD) a rămas cu buza umflată şi, pe deasupra, a mai fost şi trădat de propriii membri de partid


Planul PSD - UNPR - PC - PP-DD, de schimbare din funcţia de vicepreşedinte a liberalei Tania Bogdan şi de creare a unei noi majorităţi în Consiliul Judeţului, prin trecerea PNL în opoziţie şi în plan local, a fost spulberat, ieri, chiar pe ultima sută de metri, de către prim-ministrul Victor Ponta, preşedintele PSD la nivel naţional. Acesta le-a impus social-democraţilor gălăţeni, prin intermediul liderilor locali ai partidului, să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţului proiectele de hotărâre care vizau eliberarea din funcţia de vicepreşedinte a Taniei Bogdan şi numirea unui nou vicepreşedinte.

Mascaradă politică

După aproximativ o oră şi jumătate de certuri, atacuri, dispute politice şi acuze de încălcare a legii, între liberali şi Nicolae Bacalbaşa, timp în care PNL a coalizat cu PDL pentru menţinerea în funcţie a Taniei Bogdan, din ambele tabere existând voci care susţineau ca proiectul de hotărâre privind numirea unui alt vicepreşedinte nu respecta regulamentul de funcţionare a Consiliului Judeţului, deci era ilegal, iar Picu Roman (PP-DD) savura declinul PNL şi trecerea partidului său la putere, prin crearea unei noi majorităţi, Nicolae Bacalbaşa a anunţat că retrage ambele proiecte de pe ordinea de zi.

Mulţi dintre consilieri au fost vizibil derutaţi. La scurt timp, însă, printre social-democraţii cu state vechi în partid se vorbea despre o intervenţie a prim-ministrului Victor Ponta, după o serie de negocieri şi tratative purtate la nivel înalt, iar Nicolae Bacalbaşa a fost auzit spunând, înainte de a părăsi sala: „Le-am arătat (n.r. liberalilor) motanul şi atât”.

Picu Roman, trădat şi umilit

La şedinţa consilierilor judeţeni au mai participat, ieri, Eugen Durbacă, Florin Pâslaru şi Picu Roman (PP-DD), cel din urmă nerăbdător să acceadă la putere şi să-l propulseze pe Marian Vicleanu (aşa cum, de altfel, v-am informat) în funcţia de vicepreşedinte al CJ. Numai că Gheorghe Mănăilă, unul dintre consilierii săi, s-a opus numirii lui Vicleanu, votând împotriva ordinii de zi, iar Cătălin Ungureanu (tot PP-DD) s-a abţinut de la vot. "Nu pot să accept să treacă prin mâna mea cupa cu otravă care urmează să meargă lângă domnul preşedinte Bacalbaşa. A otrăvit destul organizaţia acest coleg al meu”, ne-a declarat Mănăilă, conştient că urmează să-i fie retras sprijinul politic, lucru confirmat, ulterior, de Picu Roman, care a părăsit sala de şedinţă înainte ca aceasta să se încheie oficial.

Citeşte şi:

Este oficial: Iuliana Tania Bogdan pierde fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului

Se ascut săbiile politice/Eugen Durbacă vânează postul de vicepreşedinte al CJ

Citit 4045 ori Ultima modificare Duminică, 25 Mai 2014 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.