Este oficial: Iuliana Tania Bogdan pierde fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului

Este oficial: Iuliana Tania Bogdan pierde fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liberala Iuliana Tania Bogdan va fi eliberată, săptămâna viitoare, din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, pe fondul destrămării USL, odată cu ieşirea PNL de la guvernare, şi a creării unei noi majorităţi politice în Consiliul Judeţului. Pe data de 21 mai, aleşii judeţeni se vor reuni în şedinţă ordinară, iar pe ordinea de zi a întrunirii se va afla un proiect de hotărâre, iniţiat de peste 10 consilieri judeţeni ai PSD, PC şi PP-DD (alături de Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ), privind eliberarea din funcţia de vicepreşedinte a Taniei Bogdan.

Pe scena politică se vorbeşte intens despre crearea unei noi majorităţi în Consiliul Judeţului – PSD-UNPR-PC-PP-DD, odată cu trecerea PNL în opoziţie, alături de PDL.

Bătălia se dă între PC şi PP-DD

Potrivit unor surse, fotoliul de vicepreşedinte este disputat, în acest moment, de către Eugen Durbacă (PC), aşa cum de altfel v-am şi informat în luna aprilie, şi Picu Roman (PP-DD), cu ajutorul căruia USD va reuşi să-şi creeze o majoritate confortabilă în forul legislativ judeţean. Se pare că Eugen Durbacă încearcă să îl impună pe consilierul judeţean Florinel Gasparotti, iar Picu Roman negociază înlocuirea Taniei Bogdan cu unul dintre oamenii săi de încredere – consilierul judeţean Marian Vicleanu.

Totuşi, conform unor surse, cele mai mari şanse pentru a adjudeca fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului revin PP-DD, în condiţiile în care Eugen Durbacă este tentat să renunţe să lupte pentru postul ce va fi lăsat liber de Tania Bogdan, în schimbul garanţiei că va mai beneficia de un mandat de senator.

De altfel, o retragere a lui Durbacă nu ar surprinde pe nimeni (nici măcar pe membrii săi de partid, destul de iritaţi de alegerile, din ultima vreme, ale liderului lor) întrucât nu mai are nicio rudă apropiată care să nu fie propulsată într-o funcţie remunerată din bani publici.

Chebac râvneşte la AFDJ

Potrivit informaţiilor noastre, deputatul Eugen Chebac nu participă la negocierile privind fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului, întrucât în schimbul renunţării la această doleanţă politică ar fi solicitat şi chiar primit un post de subsecretar de stat pentru un tânăr UNPR-ist de la Galaţi şi şefia AFDJ.

Citit 4160 ori Ultima modificare Vineri, 16 Mai 2014 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.