După FUZIUNEA PNL-PDL, majoritate politică de DREAPTA în circa 20 de localităţi gălăţene
Foto: Foto: Corina Dobre

După FUZIUNEA PNL-PDL, majoritate politică de DREAPTA în circa 20 de localităţi gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fuziunea prin comasare dintre PDL şi PNL va schimba majoritatea politică din câteva zeci de consilii locale din judeţ, a afirmat Doru Resmeriţă, preşedintele PDL Galaţi. Acesta a precizat că, deocamdată, până la crearea fuziunii, atât la nivelul Consiliului Judeţului, cât şi la nivelul Consiliului Local Galaţi, echipele de aleşi liberali şi democrat-liberali vor funcţiona „formal, în alianţă”, la fel ca şi în Parlamentul României. „Vom fi împreună, sub un singur partid, după Congresul PNL sau imediat după. Atunci, toţi consilierii locali PNL şi PDL vor fi consilierii locali ai partidului creat şi împreună vor crea majorităţi. Sunt în jur de 20 de localităţi, chiar mai bine de 20, dacă luăm în discuţie şi situaţia unor primari de-ai noştri”, a declarat Doru Resmeriţă, făcând referire la edilii din Târgu Bujor şi Tuluceşti, care s-au poziţionat alături de PSD, atât în 2012, la alegerile parlamentare, cât şi în campania de la europarlamentare, de luna trecută.

Preşedintele PDL a afirmat că, în urma Colegiului Director al partidului, de luni, s-a decis, în unanimitate, demararea procedurii de fuziune cu liberalii, iar „primul principiu este legat de paritate: unu la unu, în toate structurile”.

Resmeriţă a precizat, printre altele, că preşedinţia noului partid va aparţine PNL, iar în ceea ce priveşte numele a afirmat că, deocamdată, nu s-a luat o decizie în acest sens. Totodată, acesta a declarat că cel ce va candida la prezidenţiale din partea noii formaţiuni politice va fi desemnat în urma unor sondaje de opinie, ce-i va „evalua” pe Klaus Iohannis (PNL) şi Cătălin Predoiu (PDL), care vor fi finalizate la sfârşitul lunii iulie.

Citeşte şi: Liberalii gălăţeni susţin fuziunea cu PDL - "Un mare partid de dreapta este vital pentru România"

 

Citit 2017 ori Ultima modificare Marți, 03 Iunie 2014 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.