Liberalii gălăţeni susţin fuziunea cu PDL - "Un mare partid de dreapta este vital pentru România"

Liberalii gălăţeni susţin fuziunea cu PDL - "Un mare partid de dreapta este vital pentru România"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fuziunea PNL-PDL, despre care se discută intens la nivel naţional, este susţinută şi de liberalii gălăţeni, care consideră că proiectul contopirii celor două mari forţe de dreapta de pe scena politică ar trebui să fie finalizat într-un timp cât mai scurt, preferabil înainte de alegerile prezidenţiale. Deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, ne-a declarat că „timpul alianţelor s-a terminat” şi că apariţia unui mare partid de dreapta va echilibra sistemul politic românesc.

"În momentul de faţă, pe scena politică românească este un mare partid de stânga, centru-stânga - Partidul Social Democrat şi, din păcate, de mai bine de 20 de ani, se simte lipsa unui mare partid de dreapta pentru că, dacă vreţi, o viaţă politică sănătoasă înseamnă un echilibru între stânga şi dreapta, între două partide majore, a căror alternativă la guvernare să garanteze o funcţionare stabilă a statului, proiecte pe termen lung, subiecte convergente pe ceea ce înseamnă politica externă, interesele României pe termen lung. Echilibrarea sistemului politic prin apariţia unui mare partid de dreapta este vitală pentru buna funcţionare a României, a statului român, a instituţiilor sale şi pentru cetăţean”, ne-a declarat liderul liberalilor gălăţeni.

"Formaţiunea politică rezultată va câştiga viitoarele alegeri"

În ceea ce priveşte numele viitoarei formaţiuni politice rezultate din fuziunea PNL-PDL, subiect care a stârnit reacţii dure din partea preşedintelui de onoare al PNL - Mircea Ionescu-Quintus, deputatul Victor Paul Dobre a precizat că aşteaptă de la pedelişti să lase de la ei. „Chestiunea numelui cred că este un subiect sentimental. Prevalează, însă, în momentul de faţă, opţiunea pragmaticii privind termenii clari ai creării acestei forţe politice. Diferă însă o singură literă şi nu cred că va fi o problemă din partea colegilor de la PDL să şi-o schimbe. Nu cred că aceasta va fi problema. Este o chestiune şi sentimentală, dar şi de mândrie să ai curentul istoric pe care îl are PNL”, a afirmat liberalul.

Preşedintele  PNL nu s-a ferit să ofere şi un pronostic: formaţiunea politică rezultată din fuziunea celor două partide va câştiga viitoarele alegeri. „Eu am participat la toate construcţiile politice: la CDR, la Alianţa D.A. şi la USL. Un lucru s-a întâmplat întotdeauna: aceste construcţii politice au câştigat puterea şi alegerile. Mai greu le-a fost să reziste în timp. Dacă vreţi un pronostic, vom câştiga şi următoarele alegeri. Dacă se va face această fuziune, va avea cel puţin stabilitatea unui ciclu electoral normal”.

Citeşte şi: N-aduce anul ce-aduce votul/După europarlamentare, PNL şi PDL în aceeaşi barcă

Citit 2183 ori Ultima modificare Vineri, 30 Mai 2014 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.