Topul SALARIILOR din PRIMĂRIA Galaţi/ Iată ce funcţionari au lefuri mai mari decât primarul
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Topul SALARIILOR din PRIMĂRIA Galaţi/ Iată ce funcţionari au lefuri mai mari decât primarul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Marius Stan a fost, în aprilie, mai prost plătit decât city-managerul Aurel Vlaicu, dar şi decât directorul Direcţiei de Buget Finanţe * Viceprimarii Florin Popa şi Radu Cosca au luat mai puţini bani decât directorul Direcţiei de Dezvoltare şi decât secretarul municipiului * Arhitectul-şef a avut un salariul mai mic decât toţi directorii generali din Primăria Galaţi


Pentru a avea o imagine cât mai clară a modului în care sunt plătiţi cei care formează conducerea oraşului - primarul Marius Stan şi echipa din jurul său - am cerut Primăriei Galaţi să ne furnizeze date despre cuantumul net al salariilor ridicate de primii zece oameni cu funcţii de decizie din administraţia locală. Precizăm că informaţiile puse la dispoziţie de Primărie se referă la cuantumul net al salariilor şi indemnizaţiilor primite de cei în cauză în luna aprilie 2014, iar cursul luat în calcul este de 4,4 lei pentru un euro.

Cei mai bine plătiţi

Cel mai bine plătit din toată Primăria a fost, de departe, city-managerul municipiului Galaţi, Aurel Vlaicu. Cuantumul net al salariului administratorului public al oraşului pe luna aprilie 2014 a fost de 7.110 lei, adică 1.615 euro.
La distanţă de peste 2.400 de lei, se află directorul general al Direcţiei Generale Buget Finanţe din Primărie, economistul Daniel Stadoleanu. Cuantumul net al salariului acestuia pe luna aprilie a fost de 4.628 de lei, adică 1.051 de euro.
Abia pe locul trei în topul remuneraţiilor din Primăria Galaţi se află edilul urbei, Marius Stan. Conform informaţiilor oficiale, cuantumul net al indemnizaţiei primarului pe luna aprilie a fost de 4.376 de lei, respectiv, 994 de euro, cu 621 euro mai puţin decât city-managerul Vlaicu!

Indemnizaţii de viceprimar

Ultimul din administraţia locală care a ridicat o sumă de peste 4.000 de lei este directorul general al Direcţiei Generale de Dezvoltare, Adrian Bucur. În luna aprilie a acestui an, cuantumul net al salariului lui Bucur a fost de 4.302 lei - 977 de euro, cu 17 euro mai puţin decât primarul Marius Stan.
Deşi experienţa lor în politică, administraţie şi afaceri nu este egală, cei doi viceprimari ai Galaţiului, social-democratul Florin Popa şi conservatorul Radu Cosca, au ridicat indemnizaţii identice în luna aprilie, în cuantum net de 3.842 de lei - 873 de euro.
Cu un leu mai mult decât viceprimarii a luat secretarul municipiului Galaţi, Radu Kovacs - 3.843 de lei.

Infrastructura, mai prost plătită decât serviciile

Paradoxuri salariale găsim şi în cea de-a treia secţiune a clasamentului salariilor din administraţie. Şi asta pentru că oamenii care răspund de arhitectura oraşului, de imaginea Galaţiului, de infrastructura lui şi de lucrările publice care ne pot face viaţa un coşmar sunt mai prost plătiţi decât directorul responsabil de serviciile sociale.
Conform Primăriei, cuantumul net al salariului directorului general al Direcţiei Generale de Servicii Publice, Silviu Bacalum, a fost de 2.620 de lei în luna aprilie, adică 595 de euro. Tânărul director din Primărie şi fost consilier al edilului este mai bine plătit decât directorul general al Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice, Radu Dinu. Inginerul Dinu a încasat un cuantum net de 2.594 de lei - 589 de euro.
Ultima din administraţie pare să fie arhitecta Teodora Voicilă, care conduce Instituţia Arhitectului Şef din municipiul Galaţi. Cuantumul net al salariului acesteia în luna aprilie a fost de 2.433 de lei - 552 de euro.

Cine ia mai mulţi bani de la 1 iulie

Salariile primarilor de comune şi oraşe mici vor creşte de la 1 iulie 2014, graţie viceprim-ministrului Liviu Dragnea. Aproape toţi primarii din judeţul Galaţi vor avea salarii mai mari, de la 1 iulie. De exemplu, primarii din Matca, Lieşti, Iveşti, Pechea şi Brăhăşeşti vor beneficia de o creştere de la 2.923 de lei la 4.218 de lei brut. În acelaşi timp, pentru primarii comunelor cu mai puţin de 3.000 de locuitori - cum sunt Costache Negri sau Ţepu - majorarea va fi de la 2.633 de lei la 3.822 de lei brut.
Dezavantajaţi sunt preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, care va lua tot  6.615 lei brut, şi vicepreşedinţii CJ, care rămân cu aceleaşi indemnizaţii de până acum, 5.944 de lei brut. Creşterile îi ocolesc, de asemenea, pe primarul Marius Stan şi pe viceprimarii Popa şi Cosca.

 

Citeşte şi: Angajări pe bandă rulantă la Primăria Galaţi

Citit 7254 ori Ultima modificare Joi, 05 Iunie 2014 13:50

7 comentarii

 • postat de DNA
  Joi, 05 Iunie 2014 10:15
  193.230.156.***
  AloooooooooooooooVL Lasati toate mesajele sau au sunat deja cei de la primarie sa le stergeti Nu fiti .........Ne deserviti pe noi nu pe ei.....
  1
  12
  Raportează
 • postat de La Galati saracia aluat..........forme ingrijoratoare. DONATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Joi, 05 Iunie 2014 09:17
  84.117.45.***
  Personal , consider ca Anca Melinte , a facut cea ce trebuie sa faca toti colegii sau mai putin colegii domniei sale din presa.
  SA CONSEMNEZE O STARE DE FAPT SI ATATA TOT

  Noi consumatorii de presa , comentam si emitem "judecati de Valoare ".

  Iat-o pe a mea :

  1. - Teoretic ar trebui sa nu primeasca nimic - toti au averi , afaceri , imobile intregi inchiriate , participari la multe combinatii , cand legale , cand doar morale ori invers , cand prin reprezentanti mai mult sau mai putin neamuri, cu dividende de peste tot si de nicaieri batandu-le la usa .
  Au ajuns in aceste functii pentru ca si-au dorit si puterea conducerii prostimii , nu pentru ca i-ar fi tarat cineva de par pe esafodul Primariei ori au fost adusi pe brate in urale si acoperiti de flori.
  Sa fim seriosi .
  Intrebatii cat au platit pentru functiile astea ! Salariile ? Ei salariile . Astea sunt "pour boire" ( bacsis adica).

  Se plange cineva , ca nu are ce manca , ce imbraca , cu ce se parfuma , ce masina motata sa conduca ?

  NU ! DE CE ? PENTRU CA AU

  2. - Si cum CEL SATUL nu va crede niciodata oful celui FLAMAND , asa si problemele voastre cetatenesti isi vor gasi rezolvarea in PRIMARIA LOR.

  Cat despre Consiliul Local ce sa zic. A lasat deoparte sfidator si de mult perioada romantica a" luptei la baioneta" sau macar a minimului nivel de intelegere legislativa , a cea ce ar trebui sa faca ei acolo.
  Cat e ziulica de lunga - "se prind de maini si se desprind
  se'nvart in cerc si iar se'ntind
  si bat pamantul tropotind, in pas usor"

  Sa-mi fie iertata aceasta parafraza politica la Cosbuc . La ei insa interesele sunt altele . ALTELE ...SI MULTE DE NU LE MAI INCAPE UN BIET MANDAT DE PATRU ANI.


  Bun subiectul stimata colega , dar din pacate inutil intr-o tara unde mamaliga nu explodeaxa nici daca-i pui calupuri de C4.

  (pamflet)
  3
  8
  Raportează
 • postat de un galatean nemultumit
  Joi, 05 Iunie 2014 08:44
  193.231.148.***
  Tinand cont de aspectul orasului, mai ales al blocurilor care se anvelopeaza dupa bunul plac al fiecaruia fara ca Serviciile Publice, Directia Generala de Infrastructura si Servicii Publice si in special Institutia Arhitectul sa intervina,
  salariiel sunt prea mari.
  2
  8
  Raportează
 • postat de crystal
  Joi, 05 Iunie 2014 08:33
  95.77.107.***
  citez dintr-un comentariul de-al meu din martie-aprilie cand cu greva Transburb:

  "PRIMAR general de Judet : 7643 lei
  VICEPRIMAR : 6390 lei
  PRESEDINTE CONSILIU JUDETEAN : 6578- 6612 lei
  VICEPRESEDINTE CONSILIU JUDETEAN : 5941 lei
  PRIMAR DE MUNICIPIU : 5774- 6333 lei (în funcţie de categoria de oraş)
  PRIMAR DE COMUNA : 3331- 4012 lei (în funcţie de categoria de oraş) "

  (mediafax si realitatea.net)

  Cine citeste de mai demult v-l online poate stie de comentariul asta.Comparati cat sunt de apropriate cifrele.Si asta e numai salariul in mana, fara sa mai socotim masina de serviciu, protocoale si alte chestii.Cati din ei merita macar jumatate de salariu pentru ceea ce fac sau pentru cat se implica ceea ce trebuie , legal, conform atributiilor (contractului ) de munca.
  1
  7
  Raportează
 • postat de DNA
  Joi, 05 Iunie 2014 07:52
  193.230.156.***
  Saracii de ei ce putini bani au luat,daca ii adaugati si pe cei din afacerile pe care le fac o sa va iasa sume colosale.Intradeva, daca ar avea doar acesti bani nu s-ar mai omora pentru functii politice , nu ar mai face legaturi si dezbinari macabre pentru a obtine aceste posturi. Si asa sa fie la prestatiile acestora sumele sunt imense.
  1
  10
  Raportează
 • postat de BaMagarum
  Joi, 05 Iunie 2014 07:46
  5.13.170.***
  Lasă că nu sunt mici salariile în primărie raportat la cât efort se (sau, mai bine zis, nu se) depune. Tocmai de asta este bătaie pe posturile din primărie: leafă sigură, muncă ioc!
  2
  15
  Raportează
 • postat de carcotasul
  Joi, 05 Iunie 2014 06:54
  78.100.68.***
  La cat de mici sunt salariile ma mir ca este o asa batalie pe aceste posturi.
  Singura explicatie este ca acesti domni au si alte surse de venit suplimentar altfel cum s-ar mai tine un obraz asa subtire. Ar fi interesant sa se faca un top al averilor acestor domni cat si al vacantelor petrecute de dansii. Cifrele pot spune totul.
  2
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.