Proiect ADOPTAT/ Iată ce autovehicule vor fi EXCEPTATE de la plata ROVINIETEI
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Proiect ADOPTAT/ Iată ce autovehicule vor fi EXCEPTATE de la plata ROVINIETEI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În cazul schimbării numărului de înmatriculare a vehiculului, rovinieta îşi menţine valabilitatea în condiţiile în care în baza de date a autorităţii de înmatriculare este operată modificarea respectivă


Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care autovehiculele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, Serviciului Român de Informaţii (SRI), Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) sunt exceptate de la plata rovinietei, potrivit Agerpres.

În raportul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură se mai arată că, în cazul schimbării numărului de înmatriculare a vehiculului, rovinieta îşi menţine valabilitatea în condiţiile în care în baza de date a autorităţii de înmatriculare este operată modificarea respectivă. Autoritatea de înmatriculare este obligată să asigure, pe bază de protocol, accesul zilnic al Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România la baza de date privind modificările cu privire la schimbarea numărului de înmatriculare.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România a fost adoptat de Senat pe 8 aprilie 2010. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Citit 2528 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Iulie 2014 21:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.