Curtea de Conturi nu uită "Afacerea Oţelul"/ 500.000 de euro, IMPUTAŢI fostului PRIMAR

Curtea de Conturi nu uită "Afacerea Oţelul"/ 500.000 de euro, IMPUTAŢI fostului PRIMAR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În solidar cu Dumitru Nicolae sunt somaţi să plătească şi consilierii locali care au votat sponsorizarea ilegală, precum şi fosta directoare economică a Primăriei Galaţi


Fostul primar Dumitru Nicolae şi fosta directoare economică Doina Stamate riscă să scoată din buzunar peste jumătate de milion de euro. Este vorba de 2.410.000 de lei, suma acordată de la bugetul local pentru clubul Oţelul Galaţi. Celor doi tocmai le-au fost transmise somaţii privind recuperarea banilor, de către primarul Marius Stan. De asemenea, notificaţi au fost şi consilierii locali care au fost prezenţi la şedinţa din aprilie 2012 în care s-a aprobat finanţarea clubului. Primarul Marius Stan a trimis somaţiile şi notificările, obligat de Curtea de Conturi a României, care a stabilit că alocarea celor 2,4 milioane de lei de la bugetul local încalcă prevederile Legii educaţiei fizice şi sportului şi i-a impus municipalităţii să recupereze atât prejudiciul reprezentat de finanţare cât şi dobânzile sau foloasele nerealizate.

Contestaţie respinsă

Pe masa comisiilor Consiliului Local tocmai a ajuns o notificare semnată de primarul Marius Stan. Subiectul acesteia o constituie demersurile făcute de Primărie după ce Curtea de Conturi a impus recuperarea banilor acordaţi în anul 2012 clubului Oţelul. Motivul? Suma nu a fost destinată, aşa cum spune legea, „finanţării unor programe sportive de utilitate publică, aprobate prin ordin al ministrului Tineretului şi Sportului, iar beneficiarul finanţării este o structură sportivă de drept privat cu scop patrimonial, organizată ca societate pe acţiuni, în vederea obţinerii de profit. Primăria a contestat măsura Curţii de Conturi, dar în van. Contestaţia i-a fost respinsă de către Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul Curţii de Conturi a României. În aceste condiţii, autorităţile sunt obligate să pună în executare măsura stabilită de Curtea de Conturi, recuperearea prejudiciului, în caz contrar riscându-se închisoare de la şase luni la trei ani. În aceste condiţii au fost trimise somaţiile către fostul edil şi către fosta directoare economică.

La mâna instanţei

Obligată să epuizeze căile de atac, Primăria a introdus o acţiune în instanţă împotriva deciziei Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor şi a depus şi cerere de suspendare a acesteia. Dar pentru a-şi lua măsuri de siguranţă, s-a înscris la masa credală a clubului Oţelul pentru suma de 2.410.000 de lei, la care se adaugă 372.236 de lei, reprezentând foloase necuvenite (dobânzi) calculate până la data de 30 iunie 2014. Totodată, a sesizat Comisa de disciplină pentru analiza activităţii funcţionarilor publici cu atribuţiuni în aprobarea finanţării şi ducerea la îndeplinire a acesteia, precum şi pe cea din cadrul Prefecturii judeţului Galaţi, care a avizat finanţarea.

Citeşte şi: Curtea de Conturi a găsit erori de 4,9 milioane de lei la Primăria Galaţi

Raportul Curţii de Conturi, contestat/ Primăria nu va cere înapoi sponsorizarea de la Oţelul

Citit 3985 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iulie 2014 11:03

11 comentarii

 • postat de gogonel
  Miercuri, 02 Iulie 2014 19:15
  78.100.72.***
  Nu mai inteleg nimic. Cum d-le sa contesti o decizie cand ea iti este favoarabila? Primaria are de primit bani de la Otelul iar ea nu mai vrea sa auda de acei bani. Ii propun d-lui pRIMAR sa nu ma m-ai caute pentru impozitele si taxele locale. Sunt un mizilic pe langa acesti bani. Cat despre "al batran" sa fie sanatos. La cat de mult se lungesc procesele in Romania poate muri linistit.
  0
  2
  Raportează
 • postat de ciobanu grigore
  Miercuri, 02 Iulie 2014 12:22
  151.44.175.***
  As vrea sa-l vad pe Dumitru Nicolae ca pleaca si el in lume sasi castige painea prin straini asa cum ma facut si el pe mine cu MANA lui,sa vada si el cu e,sa simta si el pe pielea lui ce inseamna suferinta si poate realizeaza macar acum ca e foarte usor sa distrugi da mai greu sa construiesti.Da oare realizeaza persoana asta asa ceva?nu cred
  3
  15
  Raportează
 • postat de dan
  Miercuri, 02 Iulie 2014 10:26
  79.116.107.***
  Mortul care a tinut orasul in bezna
  2
  18
  Raportează
 • postat de PC
  Miercuri, 02 Iulie 2014 10:16
  109.102.62.***
  Poate asa vor intelege si consilierii ca raspund pe banii lor de deciziile pe care le iau
  0
  17
  Raportează
 • postat de geani
  Miercuri, 02 Iulie 2014 09:46
  95.76.33.***
  Stati linistiti ca mosul e smecher, a fost invatat de taica Istrati care a papat milioane de euro de la Prim.Galati si a ruinat tot pe unde a lucrat, nu are nici o actiune sau investitie pe numele lui si pensia pe care i-i va pune poprire este de mizerie,saracutul. Problema Galatiului este alta, asta a-ti votat, asta aveti ,adica somaj si saracie.
  0
  15
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Miercuri, 02 Iulie 2014 08:23
  213.218.53.***
  Avem un oras fara canalizare functionala , vezi cazul de la blocul C1 vizavi de liceul sportiv, unde canalizarea blocului NU AJUNGE la canalizarea din strada, si tot rahatul si apele uzate (ca sa nu zic pishatul) se scurge in pamant , lucru ce duce la gropzille si transformarea solului intr-un jeleu de tot ... rahatul !!!!!!!

  si in loc sa se aloce bani pentru rezolvarea PROBLEMELOR GRAVE din acest oras, sau macar macar crearea de locuri de munca, prin investitii in INFRASTRUCTURA care sa aduca aceste locuri de munca, si astfel veniturile din taxe sa creasca (in loc sa platesti somaj cateva sute de lei, poti sa castigi sute de lei din taxe cand un galatean din somer devine angajat)

  idiotii din Primaria / CL Galati dadeau bani fotbalistilor care tocau pe masini scumpe, femei, bautura si salarii NEIMPOZITATE trecute la negru !!!

  Oras condus de idioti, si dovada clara este vizibila in tot acest oras.
  2
  23
  Raportează
 • postat de CONTRIBUABILUL galatean
  Miercuri, 02 Iulie 2014 08:08
  5.13.143.***
  SA PLATEASCA VINOVATII! DE ASTA SUNT LEGI! SA LE RESPECTAM!
  FARA URA SI DISCRIMINARE! ASA A STABILIT CURTEA DE CONTURI ASA RTEBUIE SA SE PROCEDEZE!!MAI ALES CA S-A FACUT TOATE DEMERSURILE SI PROCEDURILE LEGALE PANA LA STABILIREA DEFINITIVA A VINOVATILOR!
  0
  22
  Raportează
 • postat de Galatean Mandru
  Miercuri, 02 Iulie 2014 08:00
  109.102.62.***
  @dan: Marius Stan in 2012 nu mai avea drept de semnatura la Otelul. Cauta in presa din acel an si vei vedea ca Ionel Bors si CA al Otelul Galati SA i-a luat acest drept. De altfel Stan facea scandal ca nu isi putea plati jucatorii cu toate ca Otelul avea bani in cont. Nu stiu cat mai intelegea Nicolae ce se intampla cu el, avand in vedere varsta. Smecheria a fost facuta intre Ciumacenco si Ionel Bors, unul din oamenii ce i-au sponsorizat campania electorala. De altfel Ionel Bors e un vechi prieten al tatalui lui Ciumacenco.
  9
  13
  Raportează
 • postat de Normalitatea răspunderii.
  Miercuri, 02 Iulie 2014 07:37
  92.86.69.***
  La funcții responsabile, iresponsabilitatea este pe măsură atât timp cât nu ești conștient de responsabilitatea funcției în societate, comunitatea fiind văzută o turmă bleagă ce este jecmănită prin taxe și impozite, cheltuielile fiind făcute de Consiliul Local și Județean și președinți, primar după bunul plac al intereselor de tip mafiot acțiune.
  0
  19
  Raportează
 • postat de scleroza in placi
  Miercuri, 02 Iulie 2014 06:47
  5.13.210.***
  batranul geppetto, constructorul fundasului pinocchio se intoarce, cum se juca el cu sutele de mii
  1
  18
  Raportează
 • postat de Batman
  Miercuri, 02 Iulie 2014 00:14
  83.103.238.***
  stai un pic linistit....le-a venit altora mai mari decat stan randul....ii va veni si lui la un moment dat randul.cu rabdare totul
  12
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.