Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Gălăţeanul Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni şi naşul boxerului Lucian Bute, este acuzat de conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în calitate de primar, Emanoil Savin "a semnat un contract de parteneriat încheiat între Clubul Alpin Român, Primăria Oraşului Buşteni şi Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă (având ca obiect organizarea, în perioada 4-6 februarie 2011, în oraşul Buşteni, a etapei Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă), în baza căruia serviciile privind cazarea şi masa (pentru amenajatorii şi arbitrii locali), prevăzute în sarcina primăriei, au fost asigurate de către societatea în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat, iar soţia acestuia funcţia de administrator".
Practic, inspectorii de integritate îl acuză pe primarul oraşului Buşteni că, din funcţia de edil-şef, a direcţionat către propriul hotel suma de 8.000 de lei, contravaloarea cazării şi mesei, din acea perioadă, pentru amenajatorii şi arbitrii locali.
Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia. "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică", potrivit art. 301 din Codul Penal.

Raportul ANI este "o tâmpenie"

Primarul oraşului Buşteni ne-a declarat că va ataca în instanţă raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, catalogând acuzaţia care i se aduce drept "o tâmpenie". "S-a renunţat la acea plată, în final. Tocmai pentru a nu exista astfel de probleme, suma a fost returnată. Nu mai există niciun leu plătit. Este la modă ANI. Sunt de zece ani primar al oraşului Buşteni, credeţi că pentru 6.000-7.000 de lei aş face aşa ceva?", ne-a declarat Emanoil Savin.
Primarul oraşului Buşteni este gălăţean de origine, provenind din comuna Costache Negri. Înainte de a deveni afacerist, Emanoil Savin a jucat fotbal, chiar la Oţelul Galaţi. Gălăţeanul se află la cel de-al treilea mandat de edil şef.

Citit 2011 ori Ultima modificare Joi, 03 Iulie 2014 11:27

3 comentarii

 • postat de CETATEAN Vineri, 04 Iulie 2014 10:25 89.137.138.*** Link la comentariu
  0
  3

  SI ESTE SINGURUL CARE SEMNEAZA CONTRACTE PE BANI BUBLICI CU FIRMELEL PE CARE LE DETIN???/ VA DA PONDA IMEDIAT O ORDONANTA CARE SA IL SCOATA DIN ACEASTA STARE -CONFLICT DE INTERESE- CUM O FACE DE FIECARE DATA CAND LA MIJLOC SE AFLA INFRACTORI DAR SUSTINATORI.

  Raportează
 • postat de florin Vineri, 04 Iulie 2014 09:12 95.76.33.*** Link la comentariu
  0
  4

  Un golan mirlan care a lasat Busteniul invechit in negura timpului. Si-a tras meleoane de euro,se fotografiaza la misto cu sportivii, s-a incuscrit cu rusii de la Cantacuzino. Un mirlan parvenit ,care l-a ridicat si protejat politicul iar statiunea Busteni a ramas o vechitura ca si atractii turistice. A dalat trotuarele de la DN1 ,a asfaltat 2 straza si Adio Cuba.

  Raportează
 • postat de aaaahahahahahahaha Joi, 03 Iulie 2014 11:56 193.230.156.*** Link la comentariu
  1
  20

  asa se intampla cand te crezi cel mai inteligent si, mai mult incepi sa te crezi intangibil.....tampenie sau nu, se cam strange latzul, prietene......astept cu nerabdare continuarea.......mi-am cumparat floricele si o bere si astept.....poate ma duc si cumpar si o sampanie.....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.